Liigakauden alkuun YKSI yö!

 

Yksi yö! Tsekkaa nettitoimituksen viimeinen valinta pelinumeroita käsittelevässä juttusarjassa. Huomenna mennään!

Tilastoihin on laskettu ainoastaan runkosarjan ottelut, sekä liigaotteluiden lisäksi mahdolliset divarissa pelatut ottelut. Lähteinä on käytetty Marko Syrjälän pelinumeroiden historiasta kertovaa juttua viime keväältä sekä jokaisen jatkoaikascouttaajan paratiisia, eli eliteprospectsia.

Numero yksi on tunnetusti maalivahtien numero. HPK:ssa numerolla uno on pelannut 11 maalivahtia. Edellinen on muuan Juuse Saros.

Ykköspaidat Kerhossa:

– Juuse Saros tuli kylmäpäisesti liigaan kaudella 2013-2014 ja otti heti paikkansa tähtivahtien joukossa. Hämeenlinnan oma poika pelasi HPK:ssa kahden kauden aikana 91 ottelua.

– Jim Bedard oli päätorjuntavastuussa kaudella 1987-1988, jonka päätteeksi HPK nousi takaisin liigaan. Bedard pelasi Hämeenlinnassa kahden kauden aikana kaikkiaan 67 ottelua.

– Benoit Perreault toimi ykkösmaalivahtina, kun HPK:n nousi ensimmäisen kerran liigaan kauden 1982-1983 päätteeksi. Myös ensimmäinen liigakausi sujui Hämeenlinnassa. Pelejä Perreaultille kertyi yhteensä 57.

– Mika Pietilä pelasi HPK:ssa 90-luvun puolivälissä kolmen kauden aikana yhteensä 50 ottelua.

Alle kymmenen ottelua on kertynyt seuraaville herroille:

Ari Kumpula, Eero Väre, Timo Lindström, Juha Toivonen, Anssi Pesonen, Ukko-Pekka Luukkonen ja Ville Ruokonen.

Lähes sata ottelua, oma kasvatti ja nuorena poika suoraan ykkösmaalivahdiksi. Nettitoimituksen viimeinen valinta pelinumeroita käsittelevässä juttusarjassa on Juuse Saros!

Juusen ura pähkinänkuoressa

Hämeenlinnan kenties kautta aikojen lupaavin kiekkoilija teki läpimurtonsa kaudella 2013-2014. Torjuntaprosentti 92,3, päästettyjä maaleja 1,76 per ottelu, ansaitusti valinta vuoden tulokkaaksi ja debyytti A-maajoukkueessa. Sisääntulo miesten peleihin oli jäätävä.

“Toisen kauden kirouksen” Juuse osoitti turhaksi höpinäksi. 47 ottelussa maaleja upposi selän taakse 2,14 keskiarvolla ja torjuntaprosentti oli vielä edellistä kautta hieman kovempi: 92,9. Kauden päätteeksi Juuse teki debyyttinsä miesten MM-kisoissa.

Kaudeksi 2015-2016 koitti siirto Pohjois-Amerikkaan Nashvillen organisaatioon. Tähän mennessä pelejä NHL:ssä on kertynyt 48 ja AHL:ssä 62. Uran ensimmäinen nollapeli NHL:ssä näki päivänvalon jo seitsemännessä ottelussa, vastassa oli St. Louis Blues ja torjuntoja kertyi 25.

Tiesitkö? 

Juusen lisäksi kaksi HPK:n pelaajaa on valittu vuoden tulokkaaksi. Pekka Peltola kaudella 1988-1989 ja Timo Pärssinen kaudella 1998-1999.

Nettitoimituksen kaikki valinnat:

#10 Teppo Kivelä

#9 Jyrki Louhi

#8 Josh Holden

#7 Brian Rafalski

#6 Tom Koivisto

#5 Aki Heino

#4 Kimmo Peltonen

#3 Vladimir Sicak

#2 Eero Salisma

#1 Juuse Saros

 

Millainen on sun HPK? Käytä #munhpk somessa, palkitsemme kuukausittain parhaimmistoa!

13.09.2018 15:55

Jaa artikkeli: