Leijonat vaisuja Rinkelinmäellä

Suomi-Sveitsi 4-5 vl. (1-1,1-1,2-2,0-0)

Suomen Leijonat vetivät Rinkelinmäen lehterit lähes täyteen perjantai-iltana. Tunnelmaa riitti ja yleisö nautti jääkiekkotapahtumasta, lukuun ottamatta Leijonien tappiota voittolaukauskilpailussa.

Leijonat hallitsivat ottelutapahtumia taitavampien yksilöidensä ansiosta hetkittäin, mutta pelaaminen tökki. Antti Pihlström vei Suomen 1-0-johtoon ottelun alkuminuuteilla.

Sveitsi kuitenkin tuli tasoihin ja siirtyi toisen erän puolivälissä 2-1 johtoon Andres Ambühlin maalilla. Heti Sveitsin johto-osuman jälkeen Leijonat kuittasivat pelin tasoihin Pekka Jormakan taiturimaisella maalilla, johon syötön tarjoili Sakari Salminen.

Kolmannessa erässä HPK:n Jere Sallinen vei Suomen johtoon ja loi uskoa Leijonien voittoon. Toisin kuitenkin kävi, sillä kymmenisen minuuttia ennen loppua Sveitsi tuli tasoihin ylivoimalla ja siirtyi ajassa 57.31 johtoon.

Suomi otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Tämä tuottikin tulosta, kun Juha-Matti Aaltonen räppäsi kiekon Sveitsi-rysään. Syöttöpiste osumaan Janne Pesoselle.

Viiden minuutin jatkoajan jälkeen siirryttiin voittolaukauskilpailuun, jossa Victor Stancescu nousi ratkaisijan rooliin ja Sveitsi korjasi voiton.

Suomen maalia vartioinut HPK:n Mika Järvinen torjui ottelussa 32 kertaa.

Valmentaja Jukka Jalonen ilmoitti ottelun jälkeen, että Teemu Ramstedt ja Rasmus Ristolainen putoavat leiriryhmästä ja tilalle tulee Venäjän finalistit Janne Jalasvaara ja Petri Kontiola.