Lassi Lehtinen Kerhon turmana

Maanantain pistepotti Raumalle

1-2 (0-1,0-0,1-1)

Syyskuu päättyi kotitappioon Rauman Lukkoa vastaan lukemin 1-2. Lukemat ei välttämättä kerro kaikkea ottelun hallinnasta, maalipaikoista tai mistään muustakaan. Mutta siitä se kertoo, että jääkiekko on maalintekopeli ja tällä kertaa vieraat teki yhden enemmän. Paikkojen puutteesta ei voi ketään syytellä, niitäkin oli mutta kaikki kunnia myös Lukon Lassi Lehtiselle, joka torjui välillä sillä kuuluisalla päälläänkin ja onnistui Luceniusta lukuunottamatta nollaamaan Kerhon maalipaikat. Kerhon maalintekijänä siis Lucenius, syöttöpisteet Henri Kanniselle ja Janne Taville.

Jääkiekon evoluutio

Ottelun avuserässä nähtiin hyvin pitkälti koko jääkiekon evoluution kirjo. Alkuminuuteilla, milloin katollaan oli tuomarit, milloin pelaajat yksinään ja välillä toistensa kanssa. Yhteistä näille tilanteille oli, ettei kiekko ollut lähelläkään sekä se, että tilanteet oli täysiä vahinkoja.

Ensimmäinen kunnon tilanne syntyi Jere Innalalle ja Valtteri Puustiselle jotka karkasivat 2vs1-hyökkäykseen ja Lukon puolustaja joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti Puustista. Ylivoimalla laukaukset jäi piippuun ja oikeastaan kiekollisena alueelle Kerho pääsi vasta jälkimmäisellä minuutilla mutta parhaaseen maalipaikkaan ei kiekkoa saatu siirreltyä.

Seitsemän minuutin kohdalla sai Antti Karjalainen Kerhon maalilla ensimmäisen torjuntansa ja tämän jälkeen Lukon ykkösketju pyörittikin vaarallisesti peliä minuutin verran ja Janne Tavin oli pakko koukulla rikkoa pyöritys katkaisten pyörityksen. Lukon ylivoimalle tuli Westerholmin kaksoset, jotka Robin Pressin kanssa sahasivat Kerhon neliön rikki, neliön keskeltä veljeksistä Ponthus pääsi laukomaan ottelun avausmaalin ajassa 9.11. Lukemat Lukolle 0-1.

Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän hyvällä sykkeellä, molemmilla joukkueilla oli pari pidempää pyöritystä, Kerholta parhaiten hyökkäyspäässä onnistui Cody Kunykin ketju, laidoilla Philippe Cornet ja Filip Krivosik. Sekä toinen vahva lenkki oli Mikko Lahtelan vitja, laidoilla Kristjan Kombe sekä Miro Ruokonen. Viimeinen syöttö koitui usein kohtaloksi Kerhon pyörityksissä, aina juuri kun joku oli syöttämässä siihen “varmaan paikkaan”, oli edessä vierasjoukkueelta polvisuojaa, mailan varsi tai luistimen terä.

Erän loppupuolella kehoitti kotikatsomo myös tuomareita hyllylle tilanteessa, jossa Innalaa rikottiin yläkäden koukulla ilman jäähyä. Erätauolle poistuttiin siis Lukon 0-1 johdossa.

Maaliton toinen erä

Toinen erä jatkui samalla kovalla vauhdilla, mihin ensimmäinen jäi. Molempien puolustajilla kiirettä piti mutta molemmat myös selvisivät erästä puhtain paperein. Kolmen minuutin kohdalla tosin Lukon puolustuksella oli vaaran paikat, kun Elmeri Eronen sai kiepautettua kiekon Ruokoselle tyhjän maalin eteen, mutta Ruokosen maila oli sidottu tiukasti eikä lisämaaleja nähty. Ajassa 23.59 lähti Kunyk kampituksesta kakkoselle. Alivoiman Kerhon puolustus blokaten, ja Karjalainen torjuen kesti Lukon pyörityksen. Toisen kerran erässä oli Kerho lähellä maalia kun Eronen ja Innala järjestivät keskenään pienimuotoisen shown Lukon päädyssä, päätyen Innalan laukaukseen, ja kilahtaen Lassi Lehtisen räpyläpuolen yläputkeen.

Erän loppupuoli oli lievästi Kerhomerkkinen, johtuen osaltaan Lukon Eetu Koivistoisen peräkkäisistä kahden minuutin jäähyistä. Ensin ajassa 36.39 kiinnipitämisestä ja toisen kerran Irwinin Häirikkö soi ajassa 38.59, nyt kampituksesta. Näistä ensimmäisellä ylivoimalla Kunyk heitti loistosyötön läpi Lukon neliön, johon Puustinen vastasi laukomalla suoraan syötöstä mutta tähänkin Lehtinen ehti itsensä eteen sijoittaa ja ensimmäisen erän 0-1 lukemat säilyivät. Toisen ylivoiman avausminuutti ehdittiin erässä pelata mutta meni vähän kiireiseksi hosumiseksi, eikä kiekkoa saatu pelattua hyökkäysalueelle kuin hetkittäin jotka Lukko purki. Kolmannen erän Kerho aloittaa siis ylivoimalla ja lähtee puhkaisemaan Lehtisen nollaa.

Nolla rikki, pisteet Raumalle

Kolmas erä alkoi ylivoimalla, jota jäi minuutti toisesta jäljelle. Kerho pääsi hyvin alueelle ja saikin rakennettua pari paikkaa, ensin Puustinen laukoi omalta lempipaikaltaan p-pisteen kaarelta Lehtisen räpylän kautta kiekon kulmaan ja Eronen hetkeä myöhemmin Lehtisen torjunnan kautta muikkuverkkoihin.

Ylivoiman jälkeen sattui, kentällisten ollessa vielä vähän sekaisin, Kerhon puolustuksessa pieni lapsus josta Lukko armottomasti rankaisi ja siirtyi kahden maalin karkumatkalle Pathrik Westerholmin maalilla. Maalin jälkeen oli talossa enää yksi isäntä, Kerhon aloittaessa raivoisan takaa-ajonsa. Palkinto tästä tulikin ajassa 46.34 kun Henri Kanninen karvasi kiekon röyhkeästi Lukon pakilta maalin takana, käänsi maalin eteen jossa Niclas Lucenius sai pistää rauhassa kavennuksen ohi hölmistyneen Lehtisen.

Vähän ennen erän puolta väliä tuli pieni erikoistilanteiden suma kun ajassa 48.06 lähti vierailta Kristian Pospisil ja Kerholta Roope Laavainen jäähylle poikapainista Kerhon päädyssä. 49.52 kampitti Lukolta Lukas Klok itsensä Pospisilin seuraksi boksiin ja Kerho sai hetken pelata neljällä kolmea vastaan. Kiekko liikkui aktiivisesti ja heti perään kun pelattiin viidellä neljää vastaan tuli kohti Lehtistä laukauksia sieltä täältä, osa toki viuhui ohikin mutta maaliin asti ei kiekko mennyt.

Kun jäähyt oli tapettu, jatkoi Kerho lähes kaksi minuuttia pyöritystä vielä viidellä viittäkin vastaan. Lopulta kiekko päätyi Lehtisen hanskaan joka sai laitettua pelin poikki ja edelleen oltiin Lukon 1-2 johdossa. Vielä kertaalleen Lukon puolustus tarjoili Kerholle tasoitusta noin 55 minuutin kohdalla, kun Lukon pakilta syötön vastaanotto epäonnistui ja Krivosik olikin yhtäkkiä yksinään maalin edessä. Krivosikin laukaus suuntautui alakulmaa kohti, hipaisi Lehtisen patjaa ja kimposi sekin kulmaan.

Kovan pyörityksen ja takaa-ajon vuoksi joutui Pekka Virta käyttämään aikalisänsä ajassa 56.26 antaakseen omilleen ylimääräistä lepoa, reilu minuutti tästä ja Pennanen adjutantteineen otti Karjalaisen pois maalilta ja loppu haettiin tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. (Liian) Tiukassa oli maalit tänään ja summerin soidessa oli todettava, että Lukko vei kaikki kolme pistettä mukanaan Raumalle.

Härkäviikko jatkuu heti keskiviikkona kotiottelulla JYP:ä vastaan klo 18.30. Nähdään hallilla, nyt jokaista tarvitaan pysäyttämään orastava tappioputki!

30.09.2019 21:33