Kova työ palkittiin – Mikkelistä Kerholle kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto

Tänään Kerho lähti hakemaan revanssia Mikkelistä. Ottelu sai salama-alun, kun Kerho iski ensimmäisinä minuutteina kaksi maalia. Jukurit punnersi kuitenkin pian tasoihin ja liikkeelle lähdettiin jälleen ”nollasta”. Sitkeä taistelu tuotti tänään lisäpisteen jatkoajalla, kun kapteeni Hietanen pääsi nostamaan kädet Ikioma Areenan kattoon.

Ottelua oli kerinnyt kulumaan ainoastaan 1:54, kun Teemu Rautiainen pääsi harmittoman näköisestä tilanteesta yllättämään Ruusun. Heti perään Eetu Tuulola iski toisen Kerho-osuman, kun Petteri Nikkilä kuskasi kiekon viivalta päätyyn ja heitti Tuulolalle kiekon erinomaiseen laukaisupaikkaan, josta hyökkääjä ei erehtynyt. Hetken aikaa Kerho kerkesi nauttimaan kahden maalin johdosta, kunnes erän puolenvälin molemmin puolin Jukurit teki kaksi maalia. Kummassakin maalissa maalin edustalla oli liikaa mikkeliläisiä.

Kuva: Mikko Kankainen

Toisessa erässä joukkueet tekivät maalin kumpainenkin. HPK pääsi uudemman kerran johtoon ja osuman tekijänä jälleen Eetu Tuulola. Tällä kertaa johtoasema piti hieman pidempään, mutta niin vain Jukurit tasoitti erän lopussa jälleen ottelun, tällä kertaa ylivoimalla.

Kolmannessa erässä HPK:n uhrautuva puolustuspelaaminen blokkeineen sekä maalilla hyvin pelannut Markkanen pitivät ajoittain HPK:ta pystyssä. Aivan erän lopulla moni HPK:n kannattaja varmasti puristi sohvatyynyä kaksin käsin, sillä Jukurit pääsi pelaamaan aivan viimeisillä minuuteilla ylivoimaa, jossa oli paikka ratkaista ottelu, mutta niin vain HPK:n aktiivinen alivoimapeli pystyi pitämään Jukurit poissa pahanteosta.

Jatkoajalla HPK oli kiekollisempi osapuoli ja peli ratkesi Danick Martelin upeaan oivallukseen, jossa hyökkääjä vapautti kovan luistelun päätteeksi kapteeni Hietasen maalintekoon. Kerholle kaksi pistettä vierasreissulta.

HPK:n maalilla toisen ottelunsa tähän kauteen ja ensimmäisen voittonsa Kerhossa napanneen Juho Markkasen kommentit ottelusta ja omasta pelistään:

Hieno voitto tietenkin meiltä! Mun mielestä pelattiin hyvin ja saatiin paljon hyökkäysalueen painostusta ja tietenkin ne kaksi nopeata maalia alkuun auttoi. Hieno maali jatkoajalla. Joukkueen pelattiin tosi hyvä peli tänään, tietenkin jäähyjä oltaisiin voitu ottaa vähemmän, vastustaja sai ehkä niistä ne parhaat paikkansa.

Omasta pelistä jos jotain sanoo, niin melkein kuukauden ollut pelaamatta, että tosi hienoa oli päästä taas pelaamaan. Omasta mielestä sain heti pelin alusta kiinni, vaikka menikin pari ohjurimaalia. Sai hyvin kasattua itsensä sen jälkeen. Jatkoi vaan pelaamista ja tänään se tuotti tulosta ja saatiin kaksi pistettä. Tosi hyvä jatkaa tästä sekä henkilökohtaisesti, että joukkueena.