Komeiden maalien ilta Rinkelinmäellä

HPK-KalPa 4-2 (1-1,2-1,1-0)

HPK otti tärkeän voiton KalPan kustannuksella. Pitkästä aikaa kokoonpanossa nähty Ville Järveläinen (0+2) oli Kerhon näkyvimpiä pelaajia. Varmasti torjunut Juuse Saros venyi kiekon tielle 26 kertaa. Yleisöä oli hienosti 4736.

DSC_4464

Jere Sallisen kymppitili täyttyi lauantain Pelicans-ottelussa ja ykkösketjun laitahyökkääjä joutui seuraamaan ottelun katsomosta. HPK lähti otteluun uusilla ketjuilla ja huomionarvoisin muutos oli Ville Järveläisen nosto reservistä kakkosketjuun Tuomas Vänttisen ja Juha Kiilholman rinnalle.

Tasaisen alun jälkeen Kerho otti kuskin paikan avauserän puolivälissä. Painostus kantoi hedelmää, kun Craig Schiran siniviivalaukaus upposi KalPa-vahti Pekka Tuokkolan puikoista sisään. Maalin alustivat Vänttinen ja Järveläinen. Osuma oli Schiralle kauden kahdeksas. Kanadalainen on puolustajien pistepörssissä komeasti viidentenä.

KalPa onnistui tasoittamaan ajassa 14.50 pitkän pyörityksen päätteeksi. Pikkuleijonien tuore maailmanmestari Saku Kinnunen pääsi sutaisemaan lähietäisyydeltä komean rystyvedon, eikä Juuse Saros mahtanut mitään. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

DSC_4505

Toisessa erässä karkumatkalle

HPK:n 2-1-johtomaali oli illan komein. Ville Järveläinen antoi näytteen mahtavasta pelisilmästään syöttämällä kiekon millimetrintarkasti puolustuksen läpi Juuso Vainiolle. Nokikkain Tuokkolan kanssa päässyt Vainio ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä, vaan hassutti Tuokkolan Marin grillille rystypuolelta. Todella hieno veivi puolustaja Vainiolta! Osuma oli “mainiolle” kauden kolmas.

Joonas Vihko vei Kerhon kahden maalin karkumatkalle ajassa 32.42. Vihko ajoi hyökkäysalueelle ja ampui puolustajan edestä ovelan laukauksen. Tuokkola hämmentyi tilanteessa totaalisesti ja kiekko painui etuyläkulmaan. Osuma oli hyvään talvivireeseen päässeelle Vihkolle kauden seitsemäs.

DSC_4516

KalPa tuli kuitenkin vielä toisessa erässä maalin päähän. Asialla oli ex-HPK Janne Kolehmainen, joka riisti kiekon Juuso Vainiolta HPK-maalin tuntumassa. Kotiyleisö vaati tilanteesta rangaistusta Kolehmaiselle, mutta pilli pysyi taskussa ja voimahyökkääjä Kolehmainen pääsi lapioimaan kiekon reppuun. Päätöserään siirryttiin tilanteessa 3-2.

Rendulic veivasi lopullisen ratkaisun

Kolmannessa erässä KalPa haki tasoitusta ja vieraat saivatkin ajoittain paineen Kerho-päätyyn. HPK selvitti Robert Leinon kaksiminuuttisen eräs alkajaisiksi ja pääsi hetkeä myöhemmin itse ylivoimalle Kalle Kermanin koukkimisen seurauksena. Myöskään Kerho ei onnistunut ratkomaan peliä ylivoimalla.

Lopullinen niitti nähtiin ajassa 50.24 kesken KalPa-myllytyksen. Kuopiolaisten puolustaja syötti siniviivalla karmean harhasyötön suoraan Joonas Vihkolle, joka vapautti nopeasti Borna Rendulicin läpiajoon. Kroaattihyökkääjä viiletti kuin villivarsa ja päätti läpiajonsa komeaan harhautukseen. Kiekko Tuokkolan jalkojen välistä reppuun ja peli oli selvä.

DSC_4539

Kerhon viikko huipentuu elintärkeään minisarjaan Tampereen Ilvestä vastaan. Joukkueet kohtaavat tammikuun tasauksen ensimmäisessä osassa Hämeenlinnassa perjantaina klo 18.30. Samat joukkueet ottavat yhteen myös heti seuraavana päivänä Tampereella. Kun muistetaan, että Ilves kamppailee samoista sijoista playoff-viivan tuntumassa, ei viikonlopun tärkeyttä voi liikaa korostaa. Koko oranssi perhe perjantaina hallille antamaan tuki joukkueelle!

DSC_4472

 

Rysty

14.01.2014 22:59

Jaa artikkeli: