Kerhon kuukausikatsaus – vaikea marraskuu

Kausi lähestyy puoliväliä, kun on aika tehdä yhteenvetoa kuluneelta kuukaudelta ja katsoa eteenpäin kuukausikatsauksessa! Kuukausikatsauksessa käsitellään marraskuun tapahtumia.

Kuun taitteessa Kerho löytyi sarjataulukosta sijalta kaksitoista ja on edellisestä katsauksesta tipahtanut neljän sijan verran alaspäin. Artikkelia julkaistaessa Kerho on kolmastoista. Marraskuu oli joukkueelle vaikea, sillä kuudesta ottelusta joukkueelle irtosi vain yksi voitto. Erityisesti hyökkäyspelaaminen on tuottanut tuskaa ja laadukkaita maalipaikkoja on saatu synnytettyä liian vähän, jotta voittoja olisi irronnut. Myös loukkaantumistilanne on lokakuun tavoin jatkunut haastavana. Kuukausikatsauksesta löydät myös päävalmentaja Jarno Pikkaraisen haastattelun artikkelin lopusta. 

Kuva: Teemu Hannula

Marraskuu

HPK otti yhden kolmen pisteen arvoisen voiton marraskuun aikana. Tappioista kaksi tuli 60 pelatun minuutin jälkeen ja kolme ns. suoraan. Pistekeskiarvo marraskuulta jäi 0,83 lukemiin.

Marraskuun ottelut:
Pe 4.11. HPK-SaiPa 1-2 (vl)
Pe 18.11. HPK-TPS 1-2 (vl)
La 19.11. JYP-HPK 4-0
Ke 23.11. KooKoo-HPK 4-5
La 26.11. Pelicans-HPK 3-1
Ke 30.11. HPK-Tappara 3-5

 

Nostoja pelaajistosta 

Markus Nenonen räväytti voittopelissä KooKoota vastaan ja pisti kiekon reppuun hattutempun arvoisesti kolme kertaa. Lisäksi Nessu otti syöttöpisteen tililleen ja näin ollen yhteis-saldo ottelusta oli 3+1. Nenonen onnistui myös seuraavassa pelissä, kun HPK kohtasi Lahdessa Pelicansin. Kuukaudelta kertyi tehot 4+1=5, joka on sama summa, kuin Michael Jolyn marraskuun pistesaldo (2+3=5).

Maalilla marraskuun kuorman kantoi Sami Rajaniemi Daniel Lebedeffin loukkaannuttua TPS-ottelussa uudestaan. Rajaniemen torjuntaprosentti marraskuulta oli 90,29 ja torjuntaprosentti laski lokakuun jäljiltä, mutta maalivahtipeliin Kerho ei kaatunut marraskuun koettujen tappioiden aikana. Sami Rajaniemi sai marraskuun viimeisessä ottelussa Tapparaa vastaan täyteen 500 Liiga-ottelua.

 

HPK:n muut kilpajoukkueet: 

HPK Naiset pelasivat marraskuussa seitsemän ottelua. Voittoja irtosi hienosti viisi kappaletta, joista yksi jatkoajan jälkeen. Joukkue li joulukuulle lähdettäessä sijalla 5, mutta tiukkaa on, sillä kaksi perässä olevaa joukkuetta on kerännyt samaisen määrän pisteitä. Sijoitus nousi lokakuusta yhden sijan verran.

Alkusarjat päättyivät U20 sekä U18 osalta marraskuussa. U20 jatkaa kauttaan alemmassa jatkosarjassa, kun taas U18 otti upean trillerin päätteeksi vaaditun kahden maalin voiton viimeisessä ottelussa, tehden jatkoon vieneen maalin viimeisillä sekunneilla. Lisää alkusarjasta voit lukea täältä!

U16 jatkaa vielä alkusarjaansa viikon, kunnes 11.12. Tapparaa vastaan pelatun ottelun jälkeen siirrytään jatkosarjaan. Marraskuun jälkeen U16 löytyi sijalta 9.

Jatkosarjojen käynnistyttyä U20 otti marraskuussa tililleen yhden voiton ja yhden tappion. U18 taas voitti marraskuun puolella molemmat ottelunsa ja löytyi kuun vaihteessa sijalta 2 vain pisteen perässä Jokereita. Artikkelia julkaistaessa U18 on ottanut voiton HIFK:lta ja noussut hienosti sarjakärkeen!

 

Joulukuu

Joulukuu käynnistyi ensimmäisenä päivänä pelatulla Ilves-ottelulla. HPK koki matsissa 0-4 tappion. Myös KalPa-ottelu on pelattu ja ottelu päättyi hienoon jatkoaikavoittoon 3-2. Joulukuussa pelataan kokonaisuudessaan 10 ottelua, joten seurattavaa riittää! Ilves ottelun jälkeen joulukuussa kohdataan vielä SaiPa, Ässät, Lukko, JYP, Sport, Tappara, Kärpät sekä KalPa toistamiseen. Näistä otteluista neljä pelataan kotikaukalossa ja neljä vieraissa. Kotiotteluista kaksi pelataan viikonloppuna ja kaksi arkena. Alla joulukuun otteluohjelma.

 

Päävalmentaja Jarno Pikkaraisen kuukausikatsaushaastattelu (kuvattu 1.12.). Marraskuu oli joukkueelle hankala, voittokantaan kuitenkin palattiin 3.12. 

 

Joulukuun otteluihin liput voit ostaa alta! 

Liput tästä!

 

 

 

 

 

 

 

04.12.2022 12:59

Jaa artikkeli: