Alkusarjat päättyivät U18 ja U20 SM-sarjoissa – näin jatketaan kautta 2022-2023

Suomen Jääkiekkoliiton alaisten U18- ja U20 SM-sarjojen alkusarjat tulivat päätökseensä viime viikonloppuna. U16 SM-sarjaa on vielä kuusi ottelua jäljellä HPK:n osalta.

Liigassa puolestaan käynnistyi toinen kolmannes viime viikolla. Kerho on tällä hetkellä sijalla 12. Naisten Liigassa HPK on pelannut 21 ottelua 40 pelin runkosarjasta ja majoittaa sijaa seitsemän kymmenen joukkueen Liigassa.

HPK U20 SM

U20 SM-sarjassa ylempään jatkosarjaan oli avoinna paikat 12 joukkueelle. HPK sijoittui 24 joukkueen alkusarjassa sijalle 16 ja pelaa näin ollen alempaa jatkosarjaa loppukauden ajan. Tänä vuonna alemmasta jatkosarjasta ei pääse edes voittaja playoffseihin kuten esimerkiksi viime kaudella.

– Tulos alkusarjasta on pettymys. Minimitavoite ylempi jatkosarjapaikka jäi  saavuttamatta. Nyt tavoitteena on tietysti voittaa mahdollisimman paljon pelejä loppukauden aikana ja yksilöiden kehitystyö jatkuu joukkueessa, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

HPK U18 SM selvitti tiensä ylempään jatkosarjaan. Kuvaaja: Mika Kylmäniemi

HPK U18 SM

U18 SM-joukkue pelasi ylempää alkusarjaa kauden alkupuoliskon ja selvitti tiensä viimeisen viikonlopun taistelulla U18 SM-sarjaan (ylempään jatkosarjaan). HPK keräsi 22 ottelusta 24 pistettä.

– Vaihteleva alkukausi joukkueelta. Kuukausi, kolme viikkoa sitten tilanne näytti heikolta jatkosarjan suhteen. Joukkue paransi radikaalisti viisikkotasolla pelaamistaan ja voitti tärkeitä otteluita. Olemme erittäin tyytyväisiä, että joukkue pelaa ylemmässä jatkosarjassa ja toki nyt tavoitteena on playoffs-paikka, linjaa Toivola.

U16 alkusarjan pelit jatkuvat. Kuvaaja: Soile Mustjärvi-Riihelä

HPK U16 SM

U16 SM-sarjan alkusarja jatkuu vielä HPK:n osalta kuuden ottelun verran. Tällä hetkellä joukkue on sijalla yhdeksän omassa lohkossaan.

– Olemme olleet kohtuu tyytyväisiä joukkueen pelaamiseen. Viime kaudella nyt U16 SM-sarjaa pelaava ikäryhmä pelasi kevätkaudella AA-sarjatasoa. Hyvän kesäharjoittelun ja kovan työnteon kautta ikäryhmä on kehittynyt.

Yksilötasolla

Maajoukkuevalintoja nähtiin tänä syksynä HPK:n osalta reilusti. Eetu Liukas ja Oona Koukkula edustivat aikuisten maajoukkueissa. Valtteri Savolainen U20 haastajajoukkueessa ja Niklas Talvikunnas U18 maajoukkueessa. Roope Vesterinen ja Kim Saarinen pelasivat World U17 Hockey Challenge -turnauksessa Leijona-paidassa.

– Yksilötasolla eri ikäluokissa pelaajamme ovat ottaneet isoja steppejä eteenpäin ja uusia pelaajia on noussut Liiga-joukkueen mukaan ja maajoukkueissa on hyvä edustus tällä kaudella. Erityisesti mainittakoon, että Roope Vesterinen on oman ikäluokkansa maajoukkueen ykköskentän pelaaja, kertoo Toivola.

Kuvaaja: Teemu Hannula

HPK:n nuorten joukkueiden otteluohjelmat löytyvät Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusta. HPK:n sivuilla tarjolla ovat miesten, naisten ja U20-joukkueen sarjaohjelmat.

HPK miesten liigajoukkue pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina Tapparaa vastaan. Liput otteluun tästä!

21.11.2022 19:38

Jaa artikkeli: