Kerholle joulukuussa ainoastaan kaksi tappiota – Lukko parempi 2-1

2-1 (0-0, 0-1, 2-1)

 

 

 

Vuoden viimeiseen otteluun oli askelmerkit Kerholla selvät. Edellisen kerran pisteen makuun oli päästy 21. marraskuuta, edellistä voittoa juhlittiin 18. marraskuuta ja edellinen täysi pistepotti kairattiin 30. lokakuuta. Onhan siinä oransseille faneille ja joukkueelle ihmettelemistä, oli koronaa tai ei. Tämän illan ottelu kuitenkin alkoi tilanteesta 0-0, kuten aina ja mahdollisuus pisteisiin oli. Marraskuussa Lukko leikitteli taululle lukemat 7-2 ja niistä nyt vähintään oli parannettava. Tiukan alun jälkeen pääsi Kerho toisessa erässä 0-1 johtoon Puustisen toimesta ja oli voitossa kiinni. Kolmannessa erässä Lukko kuitenkin iski kahdesti ja nappasi täyden pistepotin kerholaisten nenän edestä.

 

Kerho hyydyttää raumalaisen alkurynnistyksen

 

Nyt jo luonnollista on, että ottelu pelattiin ilman yleisöä. Kuten muutkin jäähallit, on myös Äijänsuo tyhjänä melkoisen kumiseva tölli. Avauserän menoa se ei haitannut ja Kerho sai pidettyä Lukon aisoissa ottelun alun. Lukon ensimmäiset erät ja varsinkin ensimmäiset viisi minuuttia on tällä kaudella ollut monelle myrkkyä, tänään avauserän jälkeen Lukko oli nollilla. Maaleilla ei mässäillyt Kerhokaan, omista paikoistaan huolimatta ja näin erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Erän ainoa tilastomerkintä oli Joona Monton koukkaamisesta saama jäähy ajassa 1.49. Alivoimalla Kerho puolusti maltillisesti, purki tilanteen kolmesti ja Lukko sai ainoastaan kertaalleen painetta Larmin maalille. Jäähyn päätyttyä siirtyi hallinta, ainakin oranssit lasit nokalla Kerholle. Päätypeliä pyöritettiin pitkään Lukon alueella mutta kotijoukkueen maalilla Lassi Lehtinen ei suurempaan hätään vielä joutunut.

Vähän ennen erän puolta väliä nähtiin Harri Kainulaiselta todella näyttävät harhautukset josta vain maali jäi puuttumaan. Kainulainen sai kiekon hyvään vauhtiin keskialueella ja oli liukas kuin maailman vanhimman ammatin harjoittaja, kynäillessään lukkolaisia solmuun. Lopulta kun vastassa oli enää maalivahti, jäi kiekko Kainulaisen lapaan eikä Harri saanut laukausta aikaiseksi. Vain hetki tästä ja Lukon pakit sekoilivat kiekon kanssa keskenään. Löysän syötön pääsi katkaisemaan Kristjan Kombe joka oli Lehtisen kanssa nokikkain. Kombella oli karvauksessaan sen verran vauhtia, ettei laukausta ehtinyt paljon sijoitella ja Lehtinen sai tilanteen hoidettua.

Erän puolivälin jälkeen oli paremmat maalipaikat kotijoukkueella mutta marraskuusta oppineena, halusi Larmi tällä kertaa pelata pidempään kuin 12 minuuttia ja hoiteli oman leiviskänsä tyylikkäästi. Larmilla avauserässä 11 torjuntaa ja Lehtinen ehti puolestaan kahdeksan kertaa kiekon eteen.

 

Kerho jäähyili ja tehoili

 

Lukujen valossa oli toinen erä yksipuoleista näytöstä. Kerho istui erässä viisi kakkosta ja sai vain kolme laukausta kohti Lehtistä. Larmi sätki tolppien välissä totuttuun tapaansa torjuen kaikki erän 12 laukausta. Kerhon jäähyistä kaksi oli joukkuerangaistuksia. Vieläpä peräkkäisiä, joista Lukko pääsi kahden miehen ylivoimallekin.

Yhtä kaikki. Erän ainokaisen ja ottelun avausosuman iski Kerho. Lukka sai painittua kiekon Kerholle Lukon kulmassa ja pelasi sen Tikalle. Tommin veto lähti kohti Lehtistä kuin tikka pöntöstä ja pomppujen kautta sai Puustinen tuikattua pelivälineen maaliin! Tässä vaiheessa digitaalit pysähtyi aikaan 24.49.

Maalin jälkeen sai Kerho neljä perättäistä jäähyä ja Lukko harjoitteli kuvioitaan ylivoimalla, mutta ei ylivoimaisesti. Kerhon alivoima oli tarpeeksi nöyrää ja uhrautuvaa onnistuen kerta toisensa jälkeen turhauttamaan Lukon hyökkääjät.

Kyllähän peli jäähyjen myötä meni puolustustaisteluksi ja voiton suojelemiseksi. Kolmanteen erään ei tarvinnut Einstein olla, tajutakseen ettei samoilla jäähymäärillä Kerho voi jatkaa pisteistä taistellakseen.

 

Lukko tulee. Ja Lukko menee.

 

Toisen erän alkuminuuteilla ei enää Kerhon jänne kestänyt. Ajassa 42.29 tasoitti Anrei Hakulinen tilanteeksi 1-1 sijoittamalla limpun takanurkkaan ohi Larmin. Tällä kaudella ensimmäistä Liigaotteluaan pelannut Paavo Tyni lähti koukkaamisesta kakkoselle ajassa 45.19, tällä ylivoimalla Lukko sitten jo onnistui ja siirtyi johtoon Pavol Skalickyn toimesta.

Kun erä oli vanhentunut puoleen väliin, meinasi kaukalossa kuohahtaa yli. Anrei Hakulinen osui Tikkaa polviin taklauksellaan, Miro Ruokonen lähti kostamaan Tikan puolesta ja Lukon supertähti, NHL-vahvistus, Vili Saarijärvi tuli väliin. Tästä rytäkästä kakkonen Ruokoselle ja kymppi Innalalle, Lukosta kakkoselle lähtivät Hakulinen ja Saarijärvi. Kerholle tarjottiin tasoitukseen paikkaa ylivoimalla.

Ylivoimalla Kerho onnistuikin kiekon pistämään ohi Lehtisen ja hetken tuuleteltiin tasoitusta. Tuomarit kuitenkin huomasivat Tikan häirinneen Lehtistä ja maali hylättiin myös Tiilikaisen haaston jälkeen. Peliä jatkettiin tasavajaalla, Tikan istuessa maalivahdin häirinnästä jäähyään.

Vielä kertaalleen Kerho viritteli kiriä loppuun. Lähinnä maalia oli Henri Kanninen mutta kämmen-rysty-harhautus lipui ohi maalin mutta Robin Press lähti tilanteesta jäähylle ajassa 58.48. Larmi otettiin luonnollisesti pois ja tasoitusta haettiin kahden miehen enemmistöllä. Maalia ei nähty ja pisteet jää Raumalle tiukoin 2-1 lukemin.

 

 

 

Seuraavan kerran Kerho nähdään tositoimissa 8.tammikuuta Pohjantähti Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä ja peli alkaa klo 18.00!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.12.2020 21:18

Jaa artikkeli: