JYP vei pisteet Keski-Suomeen

HPK-JYP 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

HPK ja JYP kamppailivat perjantai-iltana vähämaalisen ottelun. Jyväskylästä Hämeeseen saapunut vierailija korjasi lopulta täyden pistepotin toisen erän tehohetkensä ansiosta.

HPK:n kokoonpano oli kokenut pieniä muutoksia aivan ottelun kynnyksellä. Alustaviin kokoonpanoihin merkityt Jaakko Turtiainen ja Antti Bruun joutuivat jättämään perjantai-illan karkelot väliin kuumeen takia. Turtiaisen ja Bruunin paikat pelaavassa kokoonpanossa ottivat Ville Järveläinen ja Ville-Veikko Eerola.

dsc_5219

Ottelu alkoi JYP-painostuksella ja Kerho-puolustus joutuikin rikkomaan jyväskyläläisiä jäähyn arvoisesti. JYP pyöritti ylivoimaa lähes kahden minuutin ajan saaden luotua muutaman hyvän paikan maalintekoon. Lukemat taululla pysyivät vielä kuitenkin muuttumattomina.

Erän paras hämeenlinnalaistilanne siunaantui ottelun ehkä seuratuimmalle pelaajalle, Hämeenlinnaan siirtyneelle Teemu Rinkiselle. Rinkisen kaimapoika Rautiainen tarjoili Rinkiselle lätyn maalin eteen mutta Rinkisen ohjaus ei mennyt maaliin asti.

dsc_5127

Illan toinen JYP-ylivoima tuotti tulosta vierailijoille, kun Miika Lahti toi kiekon HPK-alueelle. HPK:n Craig Schira lanasi Lahden jääntasalle mutta kiekko jatkoi matkaansa epäonnekkaasti Max Wärnille. Wärnin tarkka rannelaukaus painui Juuse Saroksen vartioiman maalin takanurkkaan.

Musta 15 sekuntinen

Toisen erän HPK aloitti hyvällä liikkeellä ja sai luotua muutaman hyvän paikan. Paras paikka avautui Juha Kiilholmalle alivoimalla. Kiilholman laukaus kilpistyi kuitenkin ylärimaan.

Erän puolivälissä JYP otti pelin hallinnan itselleen ja pyöritti pitkää hyökkäystä HPK-alueella. Pyörityksen lopuksi Ramzi Abid tarjoili kiekon Jonne Virtaselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä JYP latoi kiekon jälleen maaliin. HPK:n puolustus sekoili omalla alueella ja Markus Nenonen laukoi tilanteen jo 0-3:een riparista. Maalien välillä peli ehti vanhentua ainoastaan 15 sekuntia.

Ketjumuutoksilla takaa-ajoon

Kolmanteen erään HPK:n valmennus teki pieniä viilauksia hyökkäysketjuihin. Jere Sallinen siirtyi ykkösketjuun Viitaluoman ja Saarisen seuraksi, Rinkinen kakkoseen Kiilholman ja Rautiaisen vierelle ja Vihko kolmoseen Vänttisen ja Rautiaisen rinnalle.

HPK saikin lopulta kavennuksen erän puolivälissä, kun Ossi-Petteri Grönholmin lämäri kimpoili Viitaluomalle, joka sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Muuten HPK ei saanut todellista takaa-ajoa aikaiseksi, vaikka pelasi yli kaksi minuuttia ilman maalivahtiakin.

– Eka erä oli molemmilta joukkueilta suht hyvää lätkää. Tokaan erään nukahdettiin ja tehtiin järkyttävä määrä virheitä ja harhasyöttöjä. Pikku muutoksilla päästiin vielä taisteluun mukaan mutta JYP puolusti maalinedustansa hyvin ja me oltiin siinä aika lapasia, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen summasi ottelun jälkeen.

Huollolla riittää kiirusta

HPK:n huoltaja Kari Järvinen ennätti antamaan muutaman kommentin ottelun jälkeen kaiken kiireen keskellä:

– Jos oltais pelattu koko peli niin kun viimenen erä, niin kyllä tuloskin olisi ollut toinen. JYP tuli alussa tosi kovaa, ehkä siinä syyt tappioon.

Huollon näkökulmasta ottelu oli erittäin kiireinen.

– Kyllä siinä kiirettä piti kahdella huoltajalla. Oli luistin- ja mailaongelmaa. Monella pelaajalla irtosi niitit teristä ja niitä joutu sitten korjailemaan. Lisäksi meillä on yksi huoltaja jo Oulussa, joten vedettiin nyt poikkeuksellisesti kahdella huoltajalla. Kyllä siinä sai viuhtoa edes takas, Järvinen jatkoi.

– Ottelun aikana meillä juo mehua ainoastaan pari pelaajaa, silti sitä kuluu noin 20 litraa, vettä menee sellainen 40 litraa pelin aikana.

Myös uusi pelaaja tuottaa aina pientä lisähommaa huoltajalle.

– Yleensä kapteenisto käy uuden pelaajan kanssa läpi pukukopin säännöt ja systeemit. Huollon kanssa käydään sitten terotus- ja mailapolitiikka. Miten pelaaja haluaa luistimet teroitettavan ja monta mailaa hän haluaa vieraspeleihin mukaan.

– Yöllä pääsen joskus yhden ja kahden välillä kotiin ja aamulla pitäisi olla jo puoli kahdeksen aikaan hallilla ja lähteä kohti Oulua, Järvinen päätti ja paineli takaisin työn touhuun.

HPK matkaa siis heti huomenna Ouluun huippuvireisen Kärppien vieraaksi. Kärppä-pelin jälkeen Liigassa alkaa tauko ja seuraava kotiottelu on HPK:lle edessä 12.11 Ilvestä vastaan.

1.11.2013 Lätty

01.11.2013 11:04

Jaa artikkeli: