HPK:n pelillinen yliote ei riittänyt – Kärpät viimeisteli tehokkaasti

HPK sai pisteen matkaansa, kun se kohtasi Oulussa Kärpät. Enemmänkin oli tarjolla sillä HPK oli kaikissa tilastoissa selkeästi isäntiään edellä, mutta Kärppien tehokas viimeistely oli myrkkyä.

Tehokas kotijoukkue

Ottelun avauserä oli pelillisesti hyvää jääkiekkoa HPK:lta ja Kärpät ei juurikaan kiekkoon päässyt kiinni, mutta tulostaululle merkattiin silti tylyet 2-0 lukemat.

Ensimmäinen maaleista syntyi ajassa 10.21, kun Valtteri Jeskanen pelasi huolimattomasti päätykiekon ränniin. Vastassa rännissä odotti Tuukka Tieksola, Tieksola pelasi kiekon keskustaan Mikko Niemelälle, joka ampui lähes nollakulmasta kiekon kohti maalia. Kiekko otti pienen kimmokkeen HPK:n maalilla torjuneen Eetu Laurikaisen mailasta  ja pomppasi Laurikaisen sekä maalitolpan välistä sisään.

HPK sai mahdollisuuden tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta se ei juurikaan päässyt haastamaan Kärppien maalilla torjunutta Justus Annista.

Kotijoukkue Kärpät ei sen sijaan omaa ylivoimaansa jättänyt käyttämättä. Ajassa 17.35 Tuukka Tieksola petasi poikittaissyötön Aku Rädylle. Räty otti tyhjät pois ja ampui kiekon komeasti maalin takakulmaan. Maaliin toisen syötön merkkautti Michal Kristof.

HPK kiristää tahtia

HPK jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi. Vierailijat ilmoittautuvat peliin mukaan ajassa 24.43, kun Arto Laatikainen toimitti kiekkoa viivasta maalille. Maalin edustalla mailoineen välissä oli Jere Innala, jonka ohjaus upposi Justus Annusen jalkojen välistä ja kavensi samalla tilanteeksi 2-1.

Kärpät kuitenkin siirtyivät hetkeä myöhemmin uudelleen kahden maalin johtoon. Miro Ruokonen menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja Kärpät karkasi 3vs1 hyökkäykseen. Mika Pyörälä tiputti pelivälineen toisesta aallosta tulleelle Tuukka Tieksolalle, jonka rannenäpäytys upposi HPK -maalin yläkulmaan. Shaun Heshka sai myös itselleen syöttöpisteen.

HPK ei kuitenkaan luovuttanut vaan reilu minuutti Kärppien kolmannesta maalista ja vierailijat iskivät eron jälleen yhteen maaliin. Justus Annunen menetti kiekon oman maalinsa takana Markus Nenoselle, joka jatkoi kiekon maalin edustaan Kristjan Koneelle. Kombe pääsi tuikkaamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin ja pelin 3-2. Digitaalit näyttivät aikaa 30.25.

Ja ei kahta ilman kolmatta. HPK tasoitti ottelun, kun Markus Nenonen karvasi kiekon omalla puolustusalueella ja rynnisti kohti Kärppien kenttäpuoliskoa. Nenonen ajoi aina hyökköyspään b-pisteelle asti ja syötti kiekon keskustaan Harri Kainulaiselle, jonka komea rannelaukaus yläkulmaan tasoitti ottelun. Kainulaisen kauden kuudes osuma syntyi ajassa 36.47. Peli 3-3 ja näissä lukemissa myös jatkettiin erätauolle.

Pitkän kaavan kautta

Ottelun kuva oli viimeiseen erään asti se, että HPK hallitsi ja Kärpät puolusti. Viimeisessä erässä kuitenkin roolit vaihtuivat.

Ajassa 41.41 Kärpät sai myös loistavan paikan siirtyä johtoon, kun Harri Kainulainen otti hölmön jäähyn estämisestä lyötyään tilanteen ulkopuolella Jussi Jokiselta mailan kädestä.

Kärpät eivät kuitenkaan saaneet juurikaan laukauksia aikaiseksi ja tätä osittain edesauttoi HPK:n loistava alivoimapelaaminen.

HPK:n etsikkoaika tuli aivan kolmannen erän loppupuoliskolla, kun Shaun Heshka iski poikittaisella mailalla Jere Innalaa päähän. Heshkalle tuomittiin tilanteesta 2+10min päähän kohdistuneesta taklauksesta ja HPK pääsi yrittämään ottelun ratkaisua ylivoimalle.

HPK ylivoima pyöri ja pyöri, mutta mitään järkevää se ei aikaiseksi saanut. Lähelle maalia kuitenkin HPK pääsi ä, kun Juuso Ikosen kiepautus maalin etukulmalta osui tolppaan.

Kolmannen erän jäätyä maalittomaksi tarkoitti se sitä, että edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla HPK sai vielä yhden ylivoiman, kun kokenut Jussi Jokinen sortui jäähyilyyn.

Tällä kertaa HPK:n ylivoima loi useita vetopaikkoja, mutta kiekko ei vain millään löytänyt reittiä maaliin asti.

Kärpät selvisi alivoimastaan ja venyttivät pelin voittolaukauksiin asti. Kun Kärppien kaksi ensimmäistä ampujaa onnistui ja HPK:lta Juuso Ikonen sekä Markus Nenonen epäonnistuivat omissa yrityksissä tarkoitti se sitä, että Kärpät kuittasivat itselleen voiton sekä lisäpisteen.

HPK jatkaa matkaansa Jyväskylään ja pelaa huomenna JYPiä vastaan.

10.03.2021 21:27

Jaa artikkeli: