HPK saalisti maukkaan Ilves-paistin Tampereelta

Ilves-HPK 1-3 (0-0,1-2,0-1)

Lauantaina oli vuorossa tammikuun tasauksen toinen osaottelu Tampereen Ilvestä vastaan. HPK kirkasti eilisen jatkoaikavoittonsa suoraan kolmen pisteen voittoon. Voittomaalista vastasi eilenkin kertaalleen maalannut Tuomas Vänttinen.

Ottelun alku Hakametsän kirkkaissa valoissa oli Ilveksen. HPK oli ajoittain hätää kärsimässä Ilveksen kovan karvauksen alla eikä omaa avauspelaamista saatu toimimaan. Niin kuin jo monta kertaa tällä kaudella, HPK:n maalin tyhjänä piti Juuse Saros huipputorjunnoillaan.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomasti, mutta maalivahtien torjunnat kertoivat pelin olleen HPK päässä. Ilveksen Ville Kolppanen torjui erässä viisi kertaa, kun Saros joutui kiekon eteen kymmenen kertaa. Jobin postia HPK-leiriin toi jo erän puolivälissä loukkaantunut Antti Aarnio.

Vänttinen tulittaa alivoimalla

Toiseen erää tuli sisuuntunut HPK. Hakametsän reilut 4500 katsojaa saatiin hiljaiseksi ajassa 32.07, kun kapteeni Ville Viitaluoma iski ottelun avausmaalin. Aivan Ilves-vahti Kolppasen nenän edestä tehtyyn maaliin loistavan syötön tarjoili Craig Schira. Vahvaa tammikuuta pelaava Borna Rendulic merkkautti itselleen toisen syöttöpisteen.

Hetkeä myöhemmin HPK:lle tuomittiin joukkuerangaistus väärästä vaihdosta. Ilves ei ylivoimapeliään saanut kuntoon ja täsähän HPK rokotti. Juha Kiilholman ja Tuomas Vänttisen karvauspeli toimi ja Vänttinen pääsi laukomaan Ilves-puolustajan jaloista tilanteeksi 0-2. ”Vänän” tuuletus maalin jälkeen oli hillitty, mutta hymy sitäkin leveämpi.

Borna Rendulic karkasi Ilves-pakistolta läpiajoon toisen erän puolivälin jälkeen, mutta tällä kertaa ”Zagrebin kreivi” ei kiekkoa Kolppasen taakse saanut.

Ilves onnistui kaventamaan pelin tehden ns. pukukoppimaalin aivan toisen erän loppuun. Ajassa 39.12 Sami Sandell pääsi tuikkaamaan kiekon Saroksen selän taakse HPK-puolustuksen arpoessa miehiään. Esityön maaliin tekivät Michael Keränen ja Tommi Kivistö.

Viitaluoma paketoi ottelun

Ottelussa ei juurikaan nähty rangaistuksia. Ilvekselle tuomaristo puhalsi ainoastaan yhden kaksiminuuttisen ja HPK:lle niitä tuomittiin kaksi. Ilves-fanien metelistä päätellen Kerholle olisi pitänyt niitä viheltää runsaasti enemmän, mutta nämä ovat näitä…

Ilves hyökkäsi kolmannen erän riskirajoilla yrittäen peliä tasoihin. Hyökkääjät pelasivat paljolti kolmella miehellä  syvään HPK-alueelle, joista HPK pääsi kääntämään nopeita vastahyökkäyksiä. Tuomas Vänttinen oli osallisena peräti kolmessa 2 vastaan 1 –hyökkäyksessä, mutta lisämaalit jäivät tällä kertaa odottamaan itseään hyvistä yrityksistä huolimatta.

Lopussa Ilves haki tasoitusta ottaen maalivahti Kolppasen vaihtopenkille, mutta ratkaisijanviitan harteilleen nappasi HPK:n Viitaluoma. Rendulicin syötöstä Viitaluoma sai laittaa kiekon tyhjään Ilves-rysään ja samalla viimeistellä ottelun toisen täysosumansa.

Kolme erittäin maistuvaa pistettä lähti Hämeenlinnaan ja koko viikon pistesaldoksi muikea kahdeksan. Tiistaina starttaillaan uusi kolmen pelin viikko Ritari-areenalta, jolloin vastassa on Espoon ylpeys Blues.