HPK nollasi täysin vierailija Rungstedin

HPK – Rungsted Seier Capital 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Elokuussa alkanut CHL jatkui HPK:n osalta tiistaina, kun vastaan luisteli edellisen kauden Tanskan mestari Rungsted Seier Capital. Ottelussa itsessään ei sen suurempaa panosta ollut, sillä kummankin joukkueen jatkohaaveet olivat jo hävinneet ensimmäisten otteluiden jälkeen. Siitä huolimatta Hämeenlinnan tiistai-illassa nähtiin nuoruutta huokuva jääkiekko-ottelu, jossa kotijoukkue oli vahvasti kuskin paikalla.

Yhtä maalia

Ottelun avauserä oli alusta alkaen kotijoukkueen hallintaa. Vierailija Rungsted ei juurikaan päässyt aiheuttamaan suurempia murheita HPK -vahti Reijolan maalille. Sen sijaan toisessa päässä vierailijoiden maalilla torjunut Thomas Lillie ei selvinnyt yhtä helpolla.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui jo ensimmäisellä minuutilla, kun Filip Krivosik pääsi yrittämään maalin kulmalta, mutta nuoren hyökkääjän yritys jäi itsessään torsoksi ja täten ottelua jatkettiin tasatilanteessa.

HPK:n hallinta ottelusta vain tiukentui erän edetessä, kun ajassa 5.03 vierailijoiden hyökkääjä Nikolai Gade sai 2min rangaistuksen koukkaamisesta. HPK:n ylivoima pyörikin näyttävästi ja paras tekopaikka pelattiin Janne Taville, joka pääsi nokikkain Rungsted -vahti Lillien kanssa, mutta Tavin epäonneksi kiekko pyörähti juuri ratkaisevalla hetkellä lavassa ja kiekko karkasi ohi maalin.

HPK:n vahva hallinta pelistä sai kuitenkin erän lopulla palkinnon, kun ensimmäistä otteluaan edustusjoukkueen mukana pelannut Miska Ronkainen pääsi laidasta vetopaikalle ja sijoitti upealla rannelaukauksella kiekon ohi Lillien. Osumaan syötöt merkkauttivat itselleen Tommi Tikka ja Otto Latvala.

Hyvistä tekopaikoista huolimatta enempää osumia ei erässä nähty ja täten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Aaltoileva toinen

Ottelun toinen erä alkoi tutulla kaavalla. Kotijoukkue loi useita maalipaikkoja, mutta itse palkinto jäi saamatta. Kun kotijoukkue ei käyttänyt omia paikkojaan, niin se avasi mahdollisuuden vierailevalle Rungstedille.

Vierailijoiden paras tekopaikka tulikin noin erän puolessavälissä, kun Marcus Olsson pääsi kokeilemaan vapaasti p-pisteiden välistä, mutta napakan rannelaukauksen kuoletti tyylikkäällä patjatorjunnalla Rasmus Reijola, joka oli itse rauhallisuus maalinsa suulla.

Ottelu jatkui aaltoilevana, kunne ajassa 35.36 Mario Lucia komennettiin rangaistusaitioon koukkaamisesta. HPK:n toinen ylivoima pyörikin näyttävästi ja kiekko pelattiinkin pienen kiekkon siirtelyn jälkeen Henri Kanniselle, joka sijoitti kiekon hallitusti maalin takanurkkaan. Osumaan syötöt itselleen sai Niclas Lucenius ja kokoonpanoon paluun tehnyt Arto Laatikainen. Osuma syntyi ajassa 36.14.

Illan toinen osuma toikin kotijoukkueelle jälleen uutta virtaa ja se otti kenttätapahtumat haltuunsa. Erän lopulla ei kuitenkaan hyvästä hallinnasta huolimatta lisäosumia nähty ja kun Rasmus Reijola hoiti vierailijoiden muutamat laukaukset helpohkosti, niin toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Pelailun makua

Jos ottelun kaksi ensimmäistä erää tarjosivat jopa paikoittain viihdyttävää kiekko, niin ottelun kolmas ei juurikaan sykähdyttäviä hetkiä tuonut tullessaan. Siinä missä kotijoukkue HPK hölläsi jalkaansa kaasulta, niin vierailija Rungsted alkoi painamaan peliä kotijoukkueen päätyyn.

Rungstedin hyvä asenne ja peli palkittiin, kun ajassa 43.40 Elmeri Eronen sai rangaistuksen kiinnipitämisestä. Rungsted onnistuikin luomaan Erosen rangaistuksen aikana muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta tolppaa lähemmäksi eivät vierailijat osuneet.

HPK:n paras maalipaikka erässä nähtiin ajassa 52.30, kun Niclas Lucenius karvasi kiekon keskialueella ja syötti pirteästi ottelussa esiintyneen Filip Krivosikin puolittaiseen läpiajoon. Krivosikin rannelaukaus kuitenkin kopsahti suoraan tanskalaisvahti Lillien paidassa olevaan logoon.

Vierailijoiden nousujohteinen kolmas erä tuotti myös toisen ylivoiman aivan ottelun lopussa, kun avausmaalin iskenyt Miska Ronkainen kuittasi itselleen rangaistuksen huitomisesta ajassa 58.25. Rungstedin valmennus reagoi myös tilanteeseen ottamalla aikalisän sekä maalivahti Lillien pois maalinsa suulta. Vierailijoiden loppukirin kuitenkin nollasi Rasmus Reijola, joka pelasi vakuuttavan ottelun kotijoukkueen maalilla.

Täten lisäosumia ei enää pelissä nähty ja HPK otti toisen voittonsa tämän kauden CHL:ssä.

08.10.2019 22:01