HPK Liiga Oy valittaa Tommi Tikan kurinpitopäätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan

HPK Liiga Oy on päättänyt valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan Tommi Tikan saamasta neljän ottelun pelikiellosta. Tikan pelikieltoa ei voida valituksen perusteella perua, mutta HPK haluaa puhdistaa Tikan kurinpitohistoriasta tuomitun pelikiellon ja poistaa ansionmenetyksen.

– Työnantajana meidän velvollisuutemme on vaatia oikeudenmukaista kohtelua työntekijällemme, joka on menettämässä prosenttiosuuden palkastaan ja saamassa merkittävän kurinpitohistorian tämän päätöksen myötä. Emme voi hyväksyä tätä vaan tehtävämme on taistella pelaajamme oikeuksien puolesta, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Tikka törmäsi tuomariin 15.10.2021 pelatussa Kärpät-HPK-ottelussa ja vaikka Tikka yritti väistää taaksepäin luistelevaa tuomaria, törmäys tuomittiin tahalliseksi kurinpidossa. HPK:n näkemyksen mukaan Liigassa nähdään yleisesti usein tilanteita, joissa pelin keskellä tuomari joutuu kontaktiin pelaajan kanssa, eikä niistä tuomita rangaistuksia, saati pelikieltoja. Myöskään Tikan tapauksessa kentällä ja pelin keskiössä olleet tuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta. HPK ja Tikka kokevat, että Tikka on saanut epäoikeudenmukaisen kohtelun Liigan kurinpidossa.

– Liigan kurinpidon päätökset eivät ole linjassa keskenään. Työvuorossa olleet tuomaritkaan eivät nähneet tilannetta tahallisena törmäyksenä, mutta kurinpito päätti täysin toisin TV-kuvan välityksellä. Lisäksi Tikan tapauksessa kurinpidon tulkinnassa on käytetty vihjailua, että Tikka kostaisi aiemmin saamaansa kahden minuutin jäähyä. On absurdia väittää, että pelaajamme tekisi tuollaista eikä kurinpito voi käyttää arvailua perusteluna pelikiellolle. Se on pelaajien oikeusturvan ja ammattimaisuuden vähättelyä, jatkaa Toivanen.

Tommi Tikka pitää itse tuomittua pelikieltoa epäoikeudenmukaisena ja kurinpitodelegaation perusteluita epärelevantteina.

– Vaikka kuinka tunteella pelataan ja ollaan ajoittain eri mieltä tuomareiden kanssa tuomioista ja tilanteista, en kuitenkaan ikinä ottaisi tahallani kontaktia tuomariin. Asiat selvitetään tuomarin kanssa aina ja vain keskustellen. Lisäksi kurinpitopäätöksessä on nostettu esiin aiemmin saamani kahden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta sekä sen protestointi, eikä se liity mitenkään törmäystilanteeseen. Ihmettelen suuresti, miksi tämä on nostettu esiin, kommentoi Tikka.

23.10.2021 16:45

Jaa artikkeli: