HPK lannistin Mikko”Mikki”Leinosen juhlahumun

HPK:n viikon toinen Tampereen matka tuotti upean nousun sarjapisteille. Vierasjoukkue oli Mikko Leinosen juhlaottelussa jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, mutta nousi lopulta rinnalle ja ohi kotijoukkueen ruostuessa täysin sijoilleen.

Huono HPK parempi Tappara

Mikko Leinosen juhlallisuudet siivittivät Tapparan selvästi lentoon ottelun avauserässä. Kotijoukkue vyöryttikin hyökkäyksiään tasaisesti kohti Joona Voutilaisen vartioiman HPK -maalin.

Kauaa ei avauserä kerennyt vanheta, kun Tapparan paineistus tuotti tuloksen. Ajassa 1.48 Steven Iacobellis toimitti kiekon p-pisteiden väliin, josta Tuukka Mäntylän ohjasi kiekon ohi voimattoman Voutilaisen. Videotarkastuskin suoritettiin, koska osumassa epäiltiin mahdollista potkuliikettä, mutta sellaista ei videolta pystytty toteamaan, joten tilanne 1-0.

Tappara sai avausmaalistaan lisää virtaa ja se näkyi jokaisessa tilanteessa. Tappara vyöryttikin hyökkäyksiään jälleen siihen malliin, että HPK -puolustus oli pakotettu rikkomaan. Ajassa 9.25 Niklas Friman nappasin itselleen 2min rangaistuksen koukkaamisesta.

Ylivoiman saatuaan kotijoukkue Tappara oli armoton. Se kerkesi pyörittämään ylivoimaansa n. minuutin, kun Charles Bertrand laukoi oman paluukiekkonsa verkon perukoille aivan Voutilaisen nenän edestä. Tapparan toiseen osumaan syötöt itselleen merkkautti Jere Karjalainen ja Kristian Kuusela.

Kotijoukkueen toisen osuman jälkeen vierailija HPK heräsin. Parhaimman maalipaikan sai Markus Nenonen, joka katkoi keskialueella loistavasti Tapparan hyökkäyksen ja karkasi läpiajoon. Nenosen yritys jäi kuitenkin suutariksi, kun hyökkääjä pyyhkäisi lumet kiekon päältä näyttävän harhautuksen jälkeen.

HPK sai erän loppuun myös ylivoiman, mutta tämä ei muutamaa viivalaukausta kummempaa tuottanut, joten ottelun ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Tapparan 2-0 johdossa.

Peliin mukaan

Toisen erän alku ei vierailijoille juurikaan ensimmäistä parempaa luvannut, kun ajassa 23.25 Olavi Vauhkonen siirsi Tapparan jo kolmen maaliin johtoon. Vauhkosen laidan läheltä maalille lähettämä kiekko sujahti hieman helpohkosti HPK – vahti Voutilaisen jalkojen välistä verkkoon.

Tässä kohtaa HPK -valmennus koitti herätellä omiaan ja vaihto maalille Rasmus Reijolan. Vaihto tuntuikin toimivan, kun ajassa 29.17 HPK pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ylivoima tuottikin tulosta, kun Elmeri Eronen väläytti liigan vaarallisinta lämäriä ja kavensin lukemiksi 3-1. Osumaan syötöt sai Cody Kunyk ja Rasmus Reijola.

Avausmaalin jälkeen vierailijat olivatkin pelin päällä ja eikä kauaakaan avausosumasta, kun kiekko toimitettiin maalille ja karat sisään suti Henri Kanninen. Csumaan syötön sai ensimmäisen tapaan Cody Kunyk ja näin tilanne olikin hups heijaa 3-2.

Erässä ei lisäosumia enää nähty vaikka vierailijat ottivatkin pelistä tiukan otteen ja pääsivät lopussa melkein lyömään jo pelin tasoihin. Joten toiselle erätauolle lukemiksi merkattiin 3-2.

Rinnalle ja ohi

Kolmannessa erässä jäällä nähtiin nälkäinen HPK. Se riisti ja raastoi kiekkoja jatkuvalla syötöllä ja saikin nopeasti luotua maalipaikan kun Philippe Cornet jäi yksin maalinedustalle. Cornet ujutti kiekon Tappara -vahti Heljangon alta hienosti, mutta maaliin asti ujutus ei riittänyt vaan jäi tällä kertaa tolppaan.

Tolppakolistelun jälkeen HPK sai itselleen ylivoiman, kun Alexander Yttrellen maila osui Filip Krivosikia kasvoihin. HPK ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä vaan kiekko pelattiin Jere Innalalle p-pisteen yläkaareelle. Innala otti potkun sisään ja sijoitti kiekon terävällä laukauksella Tappara -maalin perälle. Pelikello näytti aikaa 45.15. Osumaan syötöt sai Niclas Lucenius ja Valtteri Puustinen.

HPK selvitti erän lopussa vielä yhden alivoiman, joten edessä olikin siis jatkoaika. Jatkoaikaa ei keretty pelaamaan kuin reilu minuutti, kun kiekko pelattiin hyökkäysalueen kulmasta takaa nousevalle Niklas Frimanille, joka päätti ottelun kapteenin elkein upealla rannelaukauksella. Täten siis kaksi sarjapistettä matkaa Hämeenlinnaan.

28.12.2019 20:16