HPK kunnioittaa iki-kerholainen Vexi Salmen muistoa HPK-KalPa-ottelussa

Iki-kerholainen Veikko Vexi Salmen muistoa kunnioitetaan tänään Pohjantähti Areenassa. Salmi kuului vuosikymmeniä Suomen suosituimpien sanoittajien joukkoon ja suomalaiset ovat päässeet nauttimaan hänen tuotannostaan lukuisten eri artistien esittämänä. Myös HPK:n maalilaulu Se on siellä on Vexi Salmen kirjoittama.

HPK kunnioittaa Vexi Salmen muistoa HPK-KalPa -ottelussa 17.10.2020. Ottelun aikana kuullaan paljon Salmen kynästä syntyneitä kappaleita.

Kuva: Pekka Rautiainen

Vexi Salmi kirjoitti HPK:lle 85-vuotisjuhlakauden tunnusmusiikin “Oranssi”. Salmi kuvaili HPK:n Avointa Peliä blogissa Oranssin tarinaa seuraavasti.

HPK lähestyi sanoittaja suuruutta Veikko ”Vexi” Salmea uuden kappaleen tiimoilta. Perjantaina kauden avauspelissä on kappaleen julkistamisen vuoro. Sain kunnian jutella hienon herrasmiehen kanssa kappaleen synnystä ja luomisesta.

”HPK:n kanssa oli asiasta puhetta ja ensimmäinen reaktio oli – voi helvetti kun jaksais – samalla nousi iso mielenkiinto ja voimakas tunnelataus. Olen kumminkin ollut HPK:lainen sydämeltäni jo vuodesta 1951 asti, joukkue vaihtuu pelaajien osalta, mutta HPK on ja pysyy. Aina on yritetty Kerhoa auttaa.”

”HPK:n historiassa on yksi väri ollut ylitse muiden, näin ollen kappale hengittää ja rakentuu tämän ympärille. Kappaleen nimeksi tuli myös Oranssi. Sanat kun sain valmiiksi, soitin ystävälleni Kassu Haloselle, jonka kanssa on tehty yhteistyötä jo -80 luvulta asti. Näin saatiin sävel ja sanat kohtaamaan. Oli hieno kokemus käydä huippumuusikoiden kanssa Janne Saksan upealla studiolla Kaurialassa, omissa lapsuuden maisemissa äänittämässä kappaletta.”

”Muitakin urheilujoukkueille tehtyjä kappaleita on tullut tehtyä, mutta jääkiekkoon en ole tehnyt kuin HPK:lle, edellinen oli (toim. huom. legendaarinen) Se on siellä, toivottavasti yleisö oppii tämän uudenkin kappaleen sanat nopeasti”

Hämeenlinnan Pallokerho ottaa osaa Vexi Salmen läheisten suruun.

17.10.2020 08:57

Jaa artikkeli: