Avointa peliä: Oranssi jää ja oranssi Vexi Salmi

1

Perjantaina alkavat tosipelit, perjantaina starttaa Suomen ykköslaji, perjantaina alkaa odotettu jääkiekon Liiga!

Uusi kausi, kaikki haluavat olla parempia, niin myös Kerho. Pelaajat näyttävät itse jäällä mistä puusta ovat veistetty ja miksi kannattaa hallilla käydä. Toimisto on myös painanut hommia koko kesän ja tässä jutussa esittelen heidän uuden rytmikkään valoisan pelikirjan kauden avaukseen.

Viime kauden erittäin tyylikkään ja onnistuneen Sibelius-pelaajaesittelyn johdattamana HPK lähestyi sanoittaja suuruutta Veikko ”Vexi” Salmea uuden kappaleen tiimoilta. Perjantaina kauden avauspelissä on kappaleen julkistamisen vuoro. Sain kunnian jutella hienon herrasmiehen kanssa kappaleen synnystä ja luomisesta.

”HPK:n kanssa oli asiasta puhetta ja ensimmäinen reaktio oli – voi helvetti kun jaksais – samalla nousi iso mielenkiinto ja voimakas tunnelataus. Olen kumminkin ollut HPK:lainen sydämeltäni jo vuodesta 1951 asti, joukkue vaihtuu pelaajien osalta, mutta HPK on ja pysyy. Aina on yritetty Kerhoa auttaa.”

”HPK:n historiassa on yksi väri ollut ylitse muiden, näin ollen kappale hengittää ja rakentuu tämän ympärille. Kappaleen nimeksi tuli myös Oranssi. Sanat kun sain valmiiksi, soitin ystävälleni Kassu Haloselle, jonka kanssa on tehty yhteistyötä jo -80 luvulta asti. Näin saatiin sävel ja sanat kohtaamaan. Oli hieno kokemus käydä huippumuusikoiden kanssa Janne Saksan upealla studiolla Kaurialassa, omissa lapsuuden maisemissa äänittämässä kappaletta.”

”Muitakin urheilujoukkueille tehtyjä kappaleita on tullut tehtyä, mutta jääkiekkoon en ole tehnyt kuin HPK:lle, edellinen oli (toim. huom. legendaarinen) Se on siellä, toivottavasti yleisö oppii tämän uudenkin kappaleen sanat nopeasti”

Toinen todella iso panostus tämän kauden ottelutapahtumiin on valoihin panostaminen. Jatkossa kapasiteetti katossa mahdollistaa mm. jään värjäämisen kokonaan oranssiksi ja liikkuvien logojen heijastamisen jäähän. Sain sisällöstä vastaavan valomaailman gurun Jami Lehtosen kiinni asian tiimoilta..

”Nyt on panostettu sellaisiin laitteisiin, että on suuri ilo kehittää ottelutapahtumaa. Saamme rakennettua sellaista, millaisesta ei ole Rinkelinmäellä ennen edes voitu haaveilla. ”

Uuden kappaleen laulaa mm. Jimmy Colasta tuttu Jussi Mikkola, vaikka maailma on kuljettanut niin Jussia kuin Jamiakin pitkin Suomineitoa, niin kumpainenkin on lähtöjään Hämeenlinnasta. Tämä on hieno oranssi nyanssi tarinalle.

Tässä uusia tuulia kirjaimin, perjantaina omin silmin todistettavissa Rinkulalla.

Marko Syrjälä

10.09.2015 14:08

Jaa artikkeli: