HPK hallitsi ja SaiPa viimeisteli – HPK:lle tehoton iltapuhde

HPK – SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Hämeenlinnan perjantainen perhepeli tarjosi tunnerikkaan ottelun, jossa ei jopa pieniltä nyrkkihippasilta säästytty. Tehottomuus kuitenkin vaivasi kotijoukkuetta, joten vierailija SaiPa vei pisteet mukanaan kovan puolustustaistelun jälkeen.

Artikkelin lopussa lehdistötilaisuus videotallenteena.

Vierailijat iskee alkutahdin

Ottelun avauserä oli isänniltä pelillisesti vahvaa suorittamista, mutta tuloksellisesti sen alkutahdit olivat synkät.

Peliä oli takana vain reilut kolme minuuttia, kun SaiPa jo iski. Hyvän kotijoukkueen painostusjakson päätteeksi SaiPa -puolustaja Joona Huttula karvasi kiekon itselleen ja rauhoitti pelin vierailijoiden maalin taakse. Huttula alkoi etsimään syöttöväylää ja melko pitkän katselun jälkeen Huttula löysikin paikan ja lähetti pelivälineen aina hyökkäyssiniselle asti. Siellä sen itselleen nappasi Dominik Lakatos. Lakatos ajoi terävästi hyökkäysalueelle sisään ja syötti vasempaan laitaan David Mcintyrelle, joka otti askeleen kohti maalia ja ampui kiekon terävästi oikeaan yläkulmaan ohi Eetu Laurikaisen. 0-1 SaiPalle.

HPK ei kuitenkaan lannistunut SaiPan vahvasta alusta vaan jatkoi todella energistä prässäystään. Tämä tuottikin vierailijoille ongelmia ja ajassa 9.31 Nicholas Halloran komennettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta, kun Ryan Johnston teki terävän liikkeen kohti keskustaa.

HPK sai ylivoimallaan loistavan paikan lyödä pelin tasoihin, kun kiekkoa toimitettiin maalille ja irtokiekossa oli ensimmäisenä Joel Janatuinen. Janatuisella oli edessään puolityhjä maali, mutta SaiPan maalivahti Niclas Westerholm venytti kuin tyhjästä räpyläkätensä eteen ja pelasti oman joukkueensa takaiskulta.

HPK joutui erän loppupuoliskolla myös hieman pinteeseen, kun Artturi Toivolan rangaistuksen jälkimainingeissa SaiPa pääsi pyörittämään päätypeliään väsynyttä HPK -viisikkoa vastaan lähes kahden minuutin ajan. HPK:n tiivis keskustan puolustamin kuitenkin piti vierailijat pois parhaimmilta maalipaikoilta ja peliä jatkettiin tilanteessa 0-1.

Erän loppupuolella HPK löysi taas oman pelinsä ja se näkyi erän alun tavoin energisenä karvauksena. Eritoten tässä kunnostautui Juuso Ikonen, joka karvasi yhden vaihdon aikana kiekon peräti kolmesti SaiPa -puolustukselta kotijoukkueelle.

HPK:n pirteät otteet eivät kuitenkaan tuoneet palkintoa, joten erätauolle siirryttiin SaiPan 0-1 johdossa.

Värikäs erä

HPK sai toisen erän alkuun hyvän mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun SaiPan Filip Pyrochtalle tuomittiin rangaistus kampituksesta.

HPK:n ylivoimassa oli pitkästä aikaa kansankielellä tekemisen meininki, kun se loi maalipaikkoja lähes liukuhihnalta. Ensimmäisestä paikasta vastasi Juuso Ikonen joka ampui kiekon siniviivan kulmauksesta maalille. Jälkitilanteessa oli ärhäkkäästi paikalla jälleen Joel Janatuinen. Janatuinen huitoi kiekkoa sen verran vaarallisesti, joten SaiPa -puolustaja Simo-Pekka Riikola joutuikin ottamaan kovemmat keinot käyttöön pitääkseen Janatuisen kurissa. Kovemmat otteet eivät kuitenkaan olleet Janatuisen mieleen, joten pieni kärhämä eteni aina kunnon tappeluksi asti, josta tosin ei voittajaa saatu aikaiseksi, mutta palkinnoksi kummatkin pelaajat ohjattiin suihkun puolelle.

Samaisella ylivoimalla päästiin myös senttien päähän maalista, kun Markus Nenonen sai kiekon b-pisteen yläkaarelle josta “Nessu” lähetti tutun rannelaukauksensa matkaan, mutta HPK:n harmiksi kiekko osui ylärimaan.

Lisää oli tulossa jo hetkeä myöhemmin, kun pitkä avauskiekko löysi Antti Pihlströmin kentän oikeasta laidasta. Pihlström pinkoikin puolittaiseen läpiajoon, mutta Niclas Westerholm SaiPan maalilla oli jälleen mies paikallaan.

Jos HPK oli pirteä jälleen erän alussa, niin se hieman kostautui omaan nilkkaan, kun sille vihellettiin peräti neljä peräkkäistä rangaistusta, joista osa juurikin HPK:n oman huolimattomuuden takia.

Isäntien alivoima tosin oli jälleen tutun teräksistä ja SaiPa ei keksinyt keinoja murtaa sen nelikkoa, joka puolusti oman puolustusalueen keskustaa uhrautuvasti.

Kuvaavaa oli, että SaiPa sai neljän ylivoimansa aikana ainoastaan yhden kunnollisen maalipaikan. David McIntyre karvasi kiekon ja jakoi poikittaissyötön josta Dominik Lakatos ampui suoraan, mutta Eetu Laurikaisen komea patjavenytys pelasti isännät takaiskulta.

Viimeiseen erään siis jatkettiin tasaisessa sekä sitkeässä SaiPan 0-1 johdossa.

Takaa-ajo jäi piippuun

Ottelun kolmanteen erään oli askelmerkit selvät. SaiPa lähti puolustamaan johtoaan, kun taas HPK yritti vimmatusti rikkoa kuparisen.

HPK:lle tähän annettiin loistava mahdollisuus, kun nyt vurostaan vierailija SaiPalle vihellettiin kaksi jäähyä aivan peräjälkeen.

Jos toisessa erässä näytti siltä, että isäntien ylivoima oli saanut vihdoin kauan kaivattua puhtia, niin kolmanteen erään se oli jälleen valahtanut alkukauden aikaisemmalle tasolleen. Kiekon alueelle tuonti takkusi nimittäin pahemman kerran, kun avausyritykset toisensa jälkeen blokattiin SaiPan nelikon toimesta jo keskialueella.

“Kun et itse tee, niin kyllä vastustaja tekee”, on jääkiekon parissa kuultu useammin kuin kerran ja tänään se piti jälleen paikkansa. Ajassa 58.20 SaiPan Mikko Juusola haastaa 1vs1 tilanteessa HPK:n Ryan Johnstonin, jolla oli enemmän kuin pitkä vaihto alla. Juusola puskee kiekon kanssa aina maalille asti ja runttaa kiekon väkisin HPK -vahti Laurikaisen suojusten alta maaliin. HPK:n valmennus haastoi maalitilanteen Juusola otettua kontaktia Laurikaisen kanssa, mutta pienten tarkastelun jälkeen todettiin, että maali tehtiin sääntöjen puitteissa.

HPK haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta tämäkin osui omaan nilkkaan, kun Dominik Lakatos iski loppulukemiksi 0-3 tyhjään HPK -rysään. HPK matkustaa huomenna TPS:n vieraaksi.

22.10.2021 21:29

Jaa artikkeli: