HPK aseeton Ilvestä vastaan – sarjapisteet toistamiseen Tampereelle

Kiekko tippui toistamiseen jäähän alle vuorokauden sisään Pohjantähti Areenalla torstain liigakierroksella. Myös vastustaja saapui kylään jo toistamiseen Tampereelta, kun vastustajaksi kaukaloon luisteli tällä kertaa Ilves. Vierailijoiden paidassa nähtiin myös liuta viime kausilta hämeenlinnalaisille tuttuja nimiä niin jäällä kuin penkin takanakin, muun muassa muutaman vuoden takaisia Suomen mestareita. Pisteet matkasivat eiliseen tapaan Tampereelle, kun Ilves poistui lopulta voittajana paikalta.

Kuva: Teemu Hannula

Tasainen startti

Ottelu käynnistyi eiliseen tapaan tasaisissa merkeissä. Erän edetessä vierailijat kampesivat kuitenkin kuskin paikalle ja pelin virtaus kääntyi vihreään sonnustautuneelle vierasjoukkueelle. Maalit olivat kuitenkin tiukassa, kun Kerho pystyi puolustamaan parhaat tekopaikat pois Sami Rajaniemen ollessa eiliseen tapaan varma maalin suulla.

Ottelun toisella kympillä molemmat joukkueet sortuivat jäähyilyyn, kun HPK:n Michael Joly komennettiin boksiin ensimmäisenä. Hetkeä myöhemmin Eetu Tuulola antoi kyynärpäätaklauksen Kerhon Rony Ahosen päähän maalin takana tulleessa laitakamppailussa, ja lopulta ottelun tuomaristo komensi videotarkastuksen jälkeen Tuulolan suihkun puolelle tempauksestaan. Seuranneessa torikokouksessa Eetu Liukas ansaitsi poikittaisesta mailasta kaksiminuuttisen ja myös Ilveksen Jarkko Parikka kampitti samassa ajassa itsensä jäähyaition puolelle.

Tästä tilanteesta HPK pääsi pelaamaan ensimmäisen erän loppuun ja toisen erän alun viisi minuuttia ylivoimaa, mutta lopputuloksena ei maaleja tästä tilanteesta syntynyt.

Ilves parempi paikallaolijoista

Alivoimansa jälkeen  Ilves otti komennon kaukalossa ja pääsikin pian toisessa erässä  pyörittämään pitkää hyökkäystä pelaajia vaihtaen kerhoalueella. Tämän isäntien puolustus kuitenkin selvitti vielä ja paine saatiin purettua, mutta seuraavasta hyökkäyksestä Eetu Päkkilä pääsi luistelemaan laidasta läpi tekopaikkaan ja upotti kiekon Rajaniemen jalkojen välistä verkon perukoille.

Viisi minuuttia myöhemmin Kerholle tarjoiltiin lisää kylmää vettä niskaan, kun Petteri Nurmen pakki-pakki syöttö päätyi omalla siniviivalla Tommi Tikalle. Tästä Tikka karkasi läpiajoon ja veivaili Sami Rajaniemen jäihin. Kiekko toistamisen verkkoon ja pienet, hillityt suosionosoitukset Tikalle lähtivät myös kotijoukkueen kannattajilta viimekausien väriläiskälle.

Kerho ei tämän osuman jälkeen enää saanut juonen päästä kiinni, vaikka kentälle tälläkin kertaa jätettiin kaikki mitä jätettävissä oli. Ilves kaunisteli vielä lukemia kolmannessa erässä, kun Tommi Tikka teki tuttua työtä Kerhon maalin edustalla työntäen puolustuksen sivuun, minkä jälkeen Jani Nymanilla oli vapaa väylä naulata taululle 0-3 lukemat.

Kolmannen erän viimeisen kympin lähestyessä  Jere Jokinen koukki  ja Artturi Toivola kampitti itsensä jäähyboksiin samassa  Ilveksen puolittaisessa läpiajotilanteessa. Tästä vierailijat pääsivät pelaamaan kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen Petri Kontiola päätti lopullisesti illan tykittämällä Pohjantähti Areenaltakin tutun lämärinsä ohi Kerhon kolmikon ja Rajaniemen ja viimeisteli näin  loppulukemiksi 0-4 eikä tästä ottelusta jäänyt mitään jossiteltavaa.

Lehdistötilaisuus HPK-Ilves 1.12.2022

HPK päättää kolmen kotiottelun viikkonsa lauantaina kun KalPa saapuu vieraaksi Hämeenlinnaan. Lauantain teemaottelu pelataan itsenäisyyspäivän hengessä sotiemme veteraanien sekä sotiemme naisten muistoksi ja tueksi. HPK pelaa ottelun erikoispaidoilla, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen. Ohjeet ennakkohuutojen tekemiseen täältä!

01.12.2022 22:02