Hienoja maaleja ja makeita pisteitä – HPK kukisti KalPan

Runkosarjaa oli jäljellä tasan kolmannes kun HPK ja KalPa lähtivät iltaan. Sarjataulukossa on puolenvälin jälkeen todella tiukkaa ja selvää oli, että pisteet kelpaavat molemmille. Voitot olivat ennen iltaa KalPalle 2-1, eikä kumpikaan ollut vielä hävinnyt kotiotteluaan toiselle kuluvan kauden aikana. HPK pelasi hyvän ottelun ja sai onnistumisia hyökkäyspäässä, jotka siivittivät Kerhon komeaan 6-2 voittoon Kalevan Pallosta!

Kuva: Teemu Hannula

KalPa soitti alkusoinnut, Kerho kuitenkin rokotti

Vierasjoukkue KalPa aloitti pelin raikkaammalla jalalla ja pääsikin ensimmäisessä erässä paremmin pelin sisään, Kerhon jäädessä hienokseltaan telineisiin liukkaasti liikkuvien savolaisten rinnalla. Molemmat joukkueet pääsivät myös kokeilemaan ottelun avauskympin aikana ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Erän puolivälin jälkeen esiin astui kuitenkin yksilötaitoaan esitellyt Steve Moses. Moseksen luistin liikkui tuttuun tyyliin ja jenkkihyökkääjä polki väkisin kuopiolaispuolustuksen läpi. Moses jatkoi menoaan ja kiepautti kiekon lopulta verkkoon saakka.

Maali oli Mosekselle kauden yhdeksäs ja syöttöpiste osumaan merkattiin puolestaan Juuso Hietaselle.
Hetkeä myöhemmin Moses oli karkumatkalla jo toistamiseen, mutta tällä kertaa laukaus päätyi ohi maalin.

Tommi Miettinen otti tässä kohtaa aikalisän ja KalPa sai pelinsä tällä keinoin takaisin uomiinsa. Ote siirtyi taas kuopiolaisille ja vierailija tulikin viisi minuuttia myöhemmin tasoihin. Maalinedustaa ei saatu tilanteessa siivottua ja lopulta Max Görtz pääsi nostamaan kiekon verkkoon ohi tähän asti joukkuettaan kannatelleen Daniel Lebedeffin. Lebedeff protestoi tilanteessa voimakkaasti näyttäen maalivahdin häirintää, mutta tuomaristo näki tilanteen toisin. Toiseen erään lähdettiin tasalukemista 1-1.

Kerho karkaa johtoon

Toisessa erässä pelin kuva jatkui pitkään samanlaisena kuin ensimmäisessä, kun KalPa vei hienokseltaan peliä pidemmän vaihtomatkan turvin.

Kerho siirtyi kuitenkin viidennellä  minuutilla uudelleen johtoon. Hienon kemian löytänyt Kerhon ykkösketju teki tuhojaan vastustajan päässä, kun Michael Joly karvasi kiekon ja pääsi pelaamaan kiekon itsensä vapaaksi tehneelle Mathias Trettenesille. Tästä norjalainen siirsi vielä pienellä syötöllä kiekon Eetu Liukakkaalle, joka pääsi laittamaan kiekon tyhjänä odottavaan maaliin. Hetkeä myöhemmin kentällä oli paikka lisäosumaan, mutta tällä kertaa Michael Jolyn viimeistely ei aivan riittänyt.

Maalin jälkeen HPK joutui puolustamaan pitkiä jaksoja ja iskemään vastaan, mutta lopulta takaisku tuli keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen. Konsta Kapanen pääsi karkaamaan läpiajoon ja napautti alakulmaan suuntautuneella kudillaan KalPan toistamiseen tasoihin. Kauaa ei KalPa kuitenkaan juhlinut, kun Pelli pisti Kerhon jälleen johtoasemaan Pihlströmin esityöstä parikymmentä sekuntia KalPan tasoitusmaalin jälkeen.

Hetken kuluttua nähtiin pelin käännekohta, kun Joona Riekkinen esti siniviivan päällä Mathias Trettenesiä. Trettenes joutui poistumaan pukukopin puolelle, eikä enää palannut ottelun aikana kentälle. Riekkiselle puolestaan tuomittiin tilanteesta pelirangaistus. Kun Riekkinen istui vitostaan, sai Lasse Lappalainen vielä päälle kampituksesta jäähyn ja Kerho pääsi 5-3 ylivoimalle. Tällä kertaa kauden aikana tuskaa aiheuttanut viiskolmonen toimi ja Pelli tinttasi pelin lukemiin 4-2. Tauolle päästiin herkullisista asetelmista.

KalPan pyristelyille stoppi

Kolmas erä oli asteen verran rauhallisempi kuin kaksi ensimmäistä erää, eikä KalPa lopulta päässyt tekemään kavennusmaalia ja täten hätyyttelemään Kerhon johtoasemaa. HPK piti kylmästi päänsä ja onnistui puolustamaan vailla rangaistuksia omaa maaliaan. Lopulta KalPa pelaaja lähti istunnolle ajassa 56:35 ja se oli aiheutti varmasti muutaman helpotuksen tunteen jo Kerho-leirissä.

HPK onnistui jälleen ylivoimalla, kun Nikkilä tälläsi viivasta ja Markus Nenonen pääsi ohjaamaan kiekon maaliin. Moni luuli tässä kohtaa jo varmasti, että illan maalit on nähty, mutta mitä vielä! Kiekko pelattiin HPK:n hyökkäysalueen pyörityksessä KalPa-maalin eteen ja Matti Järvinen oli paikalla kaunistelemassa lukemat kuuteen kahteen.  Makea voitto Kerholle oli sinetöity.

Lehdistötilaisuus HPK-KalPa 18.1.2023

HPK jatkaa viikkoaan seuraavaksi Helsingissä HIFK:n vieraana. Helsinkiläiset kamppailevat samoista sijoituksista Kerhon kanssa, joten panosta riittää! Kotonaan HPK pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun tiistaina tiensä CHL-finaaleihin raivannut Tampereen Tappara tulee vierailulle. Nähdään lauantaina Pohjantähti Areenalla, liput saat poimittua tästä!

18.01.2023 23:10