Harjoitusottelut päättyivät voitokkaasti – Kerho voittaa Porissa rankkareilla

HPK lähti hakemaan porilaisista revanssia kotona kärsityn 3-7 tappion jäljiltä. Edellisessä pelissä Ässät karkasi kolmen maalin johtoon ja nyt otteluun alkuun toivottiin toisenlaista suuntaa. Se myös onnistuttiin saamaan.

Kuva: Emilia Wihlman

Aivan ensimmäisessä vaihdossa Ässät otti kiekosta hallinnan, mutta nopeasti Kerho otti tilanteen haltuun ja rupesi hallitsemaan peliä. Sen seurauksena Martel tälläsi Huttusen syötöstä HPK:n 0-1 johtoon vain kolmen pelatun minuutin jälkeen. Myös Ässät sai aikaan muutaman maalipaikan, mutta erä oli Kerhon. HPK siirtyi 0-2 johtoon porilaisten harhaillessa omalla alueella, Päivärinta räppäsi maalin edustalta kiekon reppuun. Erän lopussa Nikkilä huitaisi Ässät-pelurilta mailan kädestä ja sai kakkosen estämisestä. Tämän ylivoiman Ässät hyödynsi ja tilanne oli erätauolle lähdettäessä 1-2.

Toinen erä eteni tasaisemmissa merkeissä sekä hieman vauhdikkaammin päästä päähän. Erä ei jälleen kauaa vanhentunut ennen kuin Kerho aloitti maalinteon. Markus Nenonen pääsi tälläämään suoraan poikittaissyötöstä kiekon verkkoon ja HPK siirtyi 1-3 johtoon. Ässät ei kuitenkaan minuuttia kauempaa kahden maalin johtoasemaa katsellut, vaan peliväline ohjattiin maalin edestä Rajaniemen taakse ja tilanne 2-3. Tämän jälkeen Kerho istui kaksi kakkosta, joista jälkimmäisestä porilaiset rankaisivat ja tilanne oli tasan. Nyt oli Ässien vuoro jäähyillä ja HPK pääsi kaksi kertaa treenaamaan ylivoimaa. Kummastakaan ei onnistumista, mutta ylivoimien jälkeen HPK sai paremmin pelistä kiinni. Erätauolle tasatilanteessa.

Kolmas erä olikin sitten edellistä erää tarkempaa peliä ja kiekosta pidettiin paremmin huolta puolin ja toisin. Maalipaikoilla ei juhlittu ja ainoat tilastomerkinnät erästä olivat jäähyt molempiin suuntiin. HPK:n kakkonen tuli aivan kolmannen erän lopussa, joten Ässät pääsi yrittämään pelin ratkaisua. Peli kuitenkin venyi jatkoajalle. Myöskään jatkoajalla ylivoima ei tuottanut tulosta ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Ässät sai kuitenkin otteen ylivoiman kautta, eikä Kerho paljoa kiekkoon jatkoajalla koskenut. Rajaniemi jatkoi hyviä otteitaan ja sai varjeltua omaa maaliaan, joten ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun.

Rajaniemi torjui eleettömästi kaikki patapaitojen yritykset ja Nikkilän sekä Järvelän onnistuessa tyylikkäillä suorituksillaan, otti Kerho voiton matkaansa viimeisestä harjoitusottelusta.

Kapteeni Juuso Hietanen kommentoi ottelua sekä harjoituskauden päättymistä seuraavasti:

-Eka erä oli meiltä hyvä. Tokassa oli huono hetki ja päästettiin siinä Ässät peliin mukaan. Kolmannessa päästiin omaan peliin kiinni, hyvä peli meiltä ja parannettiin eilisestä.  Saatiin hyvät kaksi peliä tälle viikolle ja tästä on hyvä lähtee seuraavaan viikkoon. Hetki huilataan ja maanantaina treenataan hyvin, ollaan tiistaina sitten valmiita Raumalla.

Lehdistötilaisuus 7.9.2023 Porin Ässien YouTube -kanavalla:

Kausi alkaa ensi viikolla!

HPK aloittaa Liiga-taiston tiistaina 12.9. Rauman Lukon vieraana. Kotona pelit alkavat samaisen viikon perjantaina 15.9. kun TPS saapuu Hämeenlinnaan. Irtolipunmyynti alkaa huomenna perjantaina klo 12:00 lippu.fi:n kanavissa. Nähdään ensi viikolla hallilla ja silloin taistellaan pisteistä!

07.09.2023 21:51