Ehjä esitys KHL-Jokereita vastaan

HPK-Jokerit 1-2vl (0-0,0-1,1-0,0-1)

HPK pelasi tähän mennessä harjoituskauden parhaan ottelunsa. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1, mutta Jokerit oli parempi voittolaukauskilpailussa. Kerhon ainokaisen iski Otto Paajanen.

– Kyllä mä tyytyväinen olen. Pystyttiin huomattavasti parantamaan pelinopeutta ja pelin rytmittämistä. Hyökkäysten päättäminen on edelleen se murheenkryyni, sen kanssa meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä, mietti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ottelun jälkeen.

HPK:n peli-ilme oli selvästi pirteämpi ja organisoidumpi kuin perjantaina Sibiriä vastaan. Jokainen kenttä pystyi tasaiseen vääntöön nimivahvaa Jokereita vastaan. Nelosketju Santeri Vuoti-Toni Jalo-Eetu-Ville Arkiomaa yllätti ennakkoluulottomalla esityksellään. Vuoti sai jopa erityiskehut Arvoselta ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä oli rikkonainen. Molemmat joukkueet pääsivät kolmesti ylivoimalle, mutta maaleja ei nähty. Jokereiden huipputaitava ykkösnyrkki Juhamatti Aaltonen-Niko Kapanen-Linus Omark sai ajoittain pelin pyörimään nätisti, mutta viimeinen rutistus maalipaikoissa jäi uupumaan. Saman voi todeta myös Kerhon ylivoimapelistä. Pakkopeli saatiin käyntiin, mutta laadukkaisiin vetopaikkoihin päästiin harvoin.

Jokerit siirtyi hieman onnekkaasti johtoon toisen erän lopussa. Niklas Hagman vippasi kiekon laidalta maalille ja Steve Moses pääsi tuikkaamaan pelivälineen pompun jälkeen ohi Myllykosken. Toisen erän huomiota herättävin tilanne oli Jere Karalahden puhdas avojääpommi Saku Salmiseen, joka loukkaantui tilanteessa. Vamman vakavuus selviää myöhemmin.

HPK lähti takaa-ajajana päätöserään ja joukkue näytti taistelutahtonsa. Kerho hallitsi kolmatta erää ja sai erän puolivälissä odotetun palkinnon työstään. Otto Paajasen 1-1-tasoituksessa oli onnikin mukana. Kaikki kuitenkin lasketaan ja miltei 3000-päinen kotiyleisö sai tuulettaa kauden ensimmäistä kotiosumaa.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1. Jatkoaikaa ei pelattu, vaan siirryttiin suoraan voittolaukauskilpailuun. Siinä ainut onnistuja oli Jokereiden Johan Harju. HPK:lta kävivät yrittämässä Eero Somervuori, Marek Viedensky ja Juhani Jasu.

Myllykoski haastajana kauteen

Kotidebyyttinsä tehnyt maalivahti Joni Myllykoski pelasi moitteettomasti, ollen yksi illan onnistujista.

– Meillä on kova kilpailutilanne Juusen (Saros) kanssa. Mä tietysti yritän haastaa parhaani mukaan. Meillä on vähän hassu tilanne siinä mielessä, että olen kymmenen vuotta vanhempi ja silti oppipoika tässä tilanteessa. Ihan hyvältä tuntui tänään ja koko joukkue paransi huomattavasti eilisestä, Myllykoski kertoi.

Myllykoski siityi Kerhoon Italian liigasta. Isoin motivaattori tulla Hämeenlinnaan oli maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

– Kyllä se oli suurin syy ehdottomasti. Lehtonen on huippuluokan valmentaja. Viime kausi oli vaikea, mutta uskon että pystyn kehittymään Lehtosen valmennuksessa.

HPK:n harjoitusottelut jatkuvat torstaina 21.8., jolloin Rinkelinmäellä vastaan luistelee Espoon Blues.

HPK:n kentälliset