Blues käytti maalipaikkansa

HPK-Blues 0-3 (0-2,0-0,0-1)

Blues teki ottelun voittomaalin jo ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Muutenkin hyvän vieraspelin pelannut espoolaislegioona piti homman hanskassa ja Antti Oreen liigauran ensimmäisen nollapelin myötä HPK:n tie kohti pudotuspelejä kiristyi entisestään.

Ottelun alussa muisteltiin 82 vuotta sitten pelattua HPK:n ensimmäistä kotiottelua. Kerholaisten tunnelmat taisivat olla vielä menneessä, sillä aloituskiekon pudotuksen jälkeen rävähti omissa lähes välittömästi. Jo ajassa 0.16 Ari Vallin vei Bluesin 1-0-johtoon HPK:n lepsuillessa.

Ensimmäisessä erässä HPK pääsi pariin kertaan kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Bluesin Oskari Korpikari otti kaksi rangaistusta miltei peräkkäin. Ylivoima oli kuitenkin kauttaaltaan vaisua, eikä kunnon paikkoja syntynyt.

Otto Paajanen oli lähimpänä maalintekoa ensimmäisen erän loppupuolella nousten taitavasti maalille, kuitenkin tuloksetta.
Hetkeä myöhemmin toisessa päässä soi. Kristian Kuuselan loistavan esityön jälkeen kiekon sai tuikata tyhjään maaliin Bluesin 17-vuotias Juuso Ikonen. Maali oli Ikoselle kauden neljäs.

Oikea vaihde kateissa

Toinen erä tarjosi tilastollisesti yhteensä viisi kahden minuutin rangaistusta. Niistä kaksi tuomittiin Bluesille ja kolme HPK:lle. Kumpikaan joukkue ei ylivoimalla onnistunut maaliteossa ja varsinkin HPK:lla oli läpi ottelun vaikeuksia ylivoimapelaamisessaan.
– Me saimme pelata paljon ylivoimaa, mutta ei saatu kunnon maalipaikkoja, kommentoi HPK-luotsi Timo Lehkonen pelin jälkeen.

Ajoittain tasaviisikoin pelattaessa HPK piti hyvin kiekkoa ja pelasi kontrolloidusti, mutta maalipaikat olivat kateissa. Blues pelasi viisaan ja kurinalaisen vieraspelin.
– Ensimmäisessä vaihdossa tullut maali helpotti. Olimme alussa hyviä ja toisessa erässä oli myös hyvä ote. Oltiin tänään fiksuja kiekon kanssa, kertasi Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki.

HPK-puolustukseen paluun tehnyt Tuukka Mäkelä erottui positiivisesti ryhmästä ollen oma aktiivinen itsensä. Myös Jukka Laamasen kanssa pelannut Aleksi Laakso oli hyvä varsinkin kiekollisena. Joukkueesta jotenkin puuttui kuitenkin sykettä ja loppuun asti pelaamista.

Tappio oli HPK:lle jo kolmas peräkkäinen ja matkaa pudotuspeliviivaan on kuusi pistettä. Ruonkosarjaa on Kerhon osalta jäljellä vielä yhdeksän ottelua, joten jokainen piste olisi elintärkeä loppukautta ajatellen.

Seuraava sauma pisteisiin tarjoutuu lauantaina Lappeenrannassa, kun Pelicansin jyrän alle joutunut SaiPa asettuu vastaan.

Niklas Heinonen 23.2.2012

23.02.2012 20:45

Jaa artikkeli: