Avointa peliä: #18, One more year!

1

Pelaaja, kapteeni, apuvalmentaja, päävalmentaja, joukkueenjohtaja, markkinointipäällikkö, aitioisäntä ja kokki! Tämä on kuin Anssi Kelan biisistä, piti tulla vain muuttui muotoon tuli. Mies joka on toiminut Kerhossa näissä kaikissa eri rooleissa jo kuudella eri vuosikymmenellä, päätti eläkkeelle siirtymisen sijaan jatkaa vielä vuoden seuran markkinointipäällikkönä. Ehdottomasti jutun paikka!

 

Hannu Savolainen, kerro omin sanoin mitkä asiat saivat nostamaan jo siellä olleen toisen jalan pois eläkkeeltä?

Kyllä minä olin jo ihan henkisesti valmistautunut, että kohta jäädään pois. Sitten Virtasen Timo alkoi kääntämään minun päätä, mietiskelin viikon verran, juttelin vaimon sekä ystävien kanssa ja lopulta tulin siihen tulokseen, että en halua lopettaa tällaiseen kauteen ja en kyllä keksinyt mitään korvaavaa tekemistäkään eläkkeelle. En ole nimittäin ollut valmistumisen jälkeen päivääkään työttömänä. Aina on tehty jotain.

Tuo kokki tuolla työnkuva listassa vaatii kyllä tarkennusta..

Tein mestaruusvuonna välipäivinä koko joukkueelle ruuat. Tykkään muutenkin ruuanlaitosta ja kun hallilla ei ollut kunnon keittiötä vielä silloin, niin kääntelin kauhaa alakerran pikkukeittiössä. Tosin tarvitsee antaa Nykoppin Anssille tästä iso siivu, sieltä tuli hyvät ohjeet erittäin pidettyyn kanapastaan.

Tilastoja kun kaivetaan, löytyy sieltä yksi kausi Lahdessa ja yksi kausi Imatran Ketterässä, muuten HPK on ollut aina joukkueesi. Miten eksyit näille visiiteille?

Ensinnäkin en ole ikinä pelannut Ketterässä, en tiedä mistä tämä tilastoharha on peruja, mutta siellä en ole ikinä ollut, muuta kuin pelireissulla. Lahdessa tuli yksi vuosi käytyä, täällä ei ollut vielä jäähallia ja halusin kokea SM-sarjan. Silloinkin kävin Hämeenlinnasta Lahdessa.

Kerro sopimuspuolesta esimerkki sen ajan perspektiivistä..

Lahdessa mulla oli jo käytössä työsuhde auto, summia en nyt millään muista… Joskus myöhemmin meikäläisellä oli sopimuksessa pykälä, jossa jokaisesta tehdystä pisteestä kotona sain 100 markkaa ja vieraspisteestä 200 markkaa bonusta. Tämä juonsi siitä, kun oli paljon pelaajia, joilla kotona kulki ja vieraissa oli vetelät housuissa aina.

Ketä ketjukavereita on jäänyt päällimmäisenä mieleen pelivuosilta?

Pietilän Penan kanssa pelattiin varmaan 11 vuotta yhdessä. Edelleen jaksetaan vääntää vanhoista jutuista, kiusata toisia ja naureskella. Pena kuittailee aina kun meillä on yhteispistemäärä (toim. huom.: 977) jotain pikkuisen alle tuhat pistettä, niin se raja ei kuulemma mennyt rikki, kun minä olin niin paljon pelikiellossa. Ja minun suosikkini on se, kun pääsen Penalle sanomaan sen pisteistä, että helppohan se oli tyhjään aina laittaa…

Pelikiellosta tuli mieleen… kävitkö joskus Vaasassa luistimet jalassa katsomossa?

Sain jäähyn ja siihen aikaan jäähyaitioissa ei ollut pleksejä ympärillä. Istuin aitiossa kun, joku paikallinen tuli ja löi minua jollain tötsällä suoraan naamaan. Minähän siitä pinkaisin aitiosta suoraan katsomoon luistimet jalassa, kaveri ehti vaan hukkua väkimassaan ennen kuin sain kiinni. Minä palasin jäähyaitioon ja huolto etsi minulle uudet terät, vanhat oli jostain syystä ihan pilalla.

Saitko pelikieltoa tapahtuneesta?

Kyllä siitä jotain tuli, sain joskus myös ulkokenttä aikaan kahden kuukauden pelikiellon, joka on varmasti termisyydessään jo oikea harvinaisuus.

Mitä tapahtui?

En millään muista enää, siitä on niin kauan… (hymyilee isosti)

Mitkä ovat parhaat muistot näiltä vuosikymmeniltä?

Kyllähän mestaruus ja ensimmäinen Liiga nousu on niitä suurimpia kohokohtia. Sitten itselle iso asia on Ritarikerho, joka on perustettu yhteistyökumppaneille jo 18 vuotta sitten. Viitamäen Kari on vieläkin mukana ihan alkuperäisistä. Sieltä ja muutenkin Kerhon kautta on tullut todella paljon isoja ystävyyssuhteita elämään.

Tämä kausi tuli ja meni, millaisia tuntemuksia sinulla on ensi kaudesta?

Uskon vahvasti ensi kauteen, toki minä uskon aina. Mutta vaikka talous rajoittaa totta kai, uskon vahvasti, että parannamme ensi kaudella niin urheilullisessa puolessa kuin myös pelillisessä. On todella pirteältä vaikuttava joukkue kasaantumassa.

 

Marko Syrjälä

17.03.2016 09:02

Jaa artikkeli: