Alkukauden yllättäjä HPK:n testiin

HPK-Ilves 11.10.2013 klo. 18.30

HPK pelaa viikonloppuna alkukauteen verrattuna poikkeuksellisesti ainoastaan yhden kerran, kun se kohtaa perjantaina hienon alkukauden pelanneen Ilveksen.

Päivänpolttavat

HPK ja Ilves kohtaavat toisensa jo toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen päättyi Kerhon juhliin jatkoajan jälkeen. Tasainen ottelu on todennäköisesti jälleen luvassa, mistä pitää huolen molempien joukkueiden puolustus, sekä loistavia otteita esittäneet maalivahdit.

– Uudet maalivahdit ovat toimineet hyvin. Ollaan siinä tavoitteessa, mikä ennen kautta sovittiin, toki siellä on edelleen tekemistä molempien kanssa, HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kehui suojattejaan. Samalla Lehtonen jakoi kehujaan myös tulevan vastustajan maalivahdeille

– Ville (Kolppanen) on pelannut hienosti. En kyllä nostanut kaveria liigan top-5 tai edes top-10 veskareihin ennen kautta. Minulle hän on ollut iso yllätys. Olen tietysti iloinen että tulee tällaisia nousuja maalivahtiosastolla Suomessa.

HPK:n kokoonpanosta tiistain Ässät-pelistä oli poissa hyökkääjä Tuomas Vänttinen, sekä puolustajat Juuso Vainio ja Joni Tuominen. Kolmikon paluusta ei ole tarkkaa tietoa tällä hetkellä.

Päivän puntari

Tampereen Ilves on ollut alkukauden yksiä suurimpia yllättäjiä. Joukkue on napsinut pisteitä kahta vaille kaikista otteluista, tähän sarjaan Kerholla olisi mainio tilaisuus laittaa kolmas pisteetön ottelu tupsukorville. HPK on vajonnut neljän tappiollisen ottelun putkeen. Kerhon puolustus ja maalivahtipeli toimii edelleen mutta maalinteko on tuottanut suurta tuskaa edellisissä kamppailuissa.

– Rohkeus maalintekopaikoissa. Yritetään hoitaa vastustajan maalivahti epämukavuusalueelle, maski, riparit ja ohjurit, listasi Lehtonen lääkkeet maalintekoon.

Kerhon maalivahti Frans Tuohimaa luonnehti perjantain vastustajaa arvaamattomaksi.

– Arvaamaton joukkue, joka on niin sanotusti yllättänyt jo monet joukkueet kaudella, mitä vertaa ennen kautta olleisiin spekulaatioihin.

Pelipäivän väitteet

– Väitän,  että HPK niittaa maalin alivoimalla.

– Väitän, että HPK lähtee viikon mittaiselle pelitauolle hyvillä mielin voitto takataskussa, Ilveksen poistuessa Ritari-areenan jäältä mieli maassa.

Ville Peltonen 11.10.2013

11.10.2013 10:01

Jaa artikkeli: