Aarnio hiljensi Äijänsuon

Lukko-HPK 1-2 ja. (0-0,0-0,1-1,0-1)

HPK nousi hienoon voittoon Lukkoa vastaan. Tasaisen ottelun sankari oli Antti Aarnio, joka ampui kiekon verkkoon kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain puoli minuuttia. Nelosketjun sentteri Otto Paajanen keräsi tehot 1+1. Mikko Tolvanen torjui maalissa vakuuttavasti.

Lukko tuli peliin vahvasti ja kotijoukkue hallitsi selvästi ensimmäistä kymppiä. HPK selvisi kuitenkin ilman takaiskuja Mikko Tolvasen mainion maalivahtipelin ansiosta ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Kerho pääsi otteluun mukaan.

Avauserän paras kerholaissuoritus oli Arsi Piispasen käsialaa. ”Taikuri” ajoi kovalla vauhdilla hyökkäysalueelle niputtaen kaksi Lukko-pelaajaa näyttävillä harhautuksilla. Seurauksena karmea hässäkkä Petri Vehasen maalille, mutta harmittavasti Marko Luomala ja Teemu Rautiainen eivät saaneet sudittua kiekkoa reppuun.

Avauserän Lukko-hallintaa kuvastavat maalivahtien torjunnat: HPK:n Tolvanen venyi kiekon tielle kaksitoista kertaa ja Lukon Vehanen kirjautti seitsemän torjuntaa.

Toinen erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun. Lukko hallitsi jälleen erän alkua, mutta HPK erän toista puoliskoa. Ykkösketju Tuomas Santavuori-Ville Viitaluoma-Jesse Saarinen sai virtaa peliinsä ja kolmikko loi useita hyviä tekopaikkoja. Vehanen venyi Lukko-maalissa useaan huipputorjuntaan ja näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Maalihanat auki päätöserässä

Lukko siirtyi ylivoimalla johtoon kolmannen erän alussa. Eero Elo päätti raumalaisten alkukauden tehottomuuden laukomalla kiekon vastustamattomasti Tolvasen kilpikäden yläkulmaan. Elon maalin syöttäjiksi merkattiin Ryan Caldwell ja Justin Azevedo.

Maalin jälkeen HPK otti isännän otteet kaukalossa ja paine siirtyi vähitellen Lukko-päätyyn. Tasoitusmaali syntyi lopulta ajassa 49.56. Puolustaja Aleksi Laakso ampui siniviivalta, eikä Vehanen onnistunut liimaamaan kiekkoa. Ensimmäisenä irtokiekossa oli Otto Paajanen, joka siirsi hallitusti pelin tasoihin. Maali oli Paajaselle kauden ensimmäinen. Laakso ja Robert Leino saivat osumaan syöttöpisteet.

Tasoituksen jälkeen Kerholle tarjoutui paikka siirtyä johtoon, kun Lukon Jussi Pesonen passitettiin jäähylle. Ylivoima kuitenkin kariutui Dan Spangin saamaan kaksiminuuttiseen vain hetkeä myöhemmin. Tasavajaalla Lukon Filip Riska pääsi tälläämään kahdesti parhaalta maalintekosektorilta, mutta Tolvanen jatkoi hyviä esityksiään.

Varsinaisen peliajan loppuminuuteilla HPK oli lähempänä onnistumista. Jesse Saarinen vapautti Ville Viitaluoman puolittaiseen läpiajoon ja ”Vilin” rystypuolen sujautus lirui Vehasen suojista maaliviivalle. Lukon Tommi Kovanen kuitenkin pelasti raumalaiset takaiskulta.

Jatkoajalla Lukko painoi päälle ja Kerho tuntui odottavan rangaistuslaukauksia. Niitä ei kuitenkaan nähty, sillä Kerhon haalarimiehet, Antti Aarnio ja Otto Paajanen päättivät toisin. Jatkoaikaa oli jäljellä alle minuutti kun kaksikko porhalsi Lukon puolustusalueelle. Paajanen jätti kiekon hienosti Aarniolle, joka tinttasi pelivälineen yläkulmaan ja Kerholle kaksi pistettä.

HPK:n pelit jatkuvat lauantaina, jolloin joukkue matkaa Poriin Ässien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 25.9., kun Lahden Pelicans saapuu Rinkelinmäelle.

 

Rysty 18.9.2012

18.09.2012 20:43

Jaa artikkeli: