A-Nuorten kausi starttaa perjantaina! Vastassa Ässät Ritari-areenassa klo 19.00!

Viime keväänä välierissä Ilvekselle pudonnut HPK lähtee parantamaan sijoitusta hieman uudistuneella joukkueella.

Kaudella 2016-2017 A-nuorten runkosarjassa pelataan kaikkiaan 48 ottelua, joista 12 ottelua pelataan turnausmuotoisesti neljässä eri turnauksessa, jotka järjestetään Vaasassa, Porissa, Lappeenrannassa sekä Raumalla. Suoraan puolivälieriin pääsee neljä joukkuetta ja sijoille 5-12 pelaavat Liigasta tutulla villikortti -systeemillä lopuista paikoista.

Alkavalla kaudella sarjaan osallistuu ensimmäistä kertaa ulkomaalainen joukkue, kun itävaltalaisen Red Bull Salzburgin A-Nuoret osallistuvat edellä mainittuihin turnauksiin ja pelaavat kaikkiaan 12 ottelua suomalaisia joukkueita vastaan. Ottelut ovat virallisia otteluita ja niistä tulevat pisteet lasketaan mukaan sarjataulukkoon.

HPK kohtaa Salzburgin tammikuussa Lappeenrannassa ja päävalmentaja Matti Tiilikainen odottaa ottelua mielenkiinnolla ja innolla:

Kansainvälistyminen on hieno asia ja olisi mahtavaa  saada näitä lisää, mutta kaikki tietää realiteetit ja tietenkin näissä on aina kysymys rahasta. Salzburg on iso organisaatio ja entuudestaan hieman tuttu. Varmasti tulee mielenkiintoinen yksittäinen ottelu enkä usko, että kyseessä on huono joukkue.

Nuorten hektinen elämä luo haastetta

Tiilikaisen HPK:n valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut hyvin.

– Viime kaudesta on urheilullisuutta tuotu lisää. Hyvin on harjoiteltu ja pelaajat ovat olleet erittäin omatoimisia kesällä, mikä on ollut hyvä asia. Pelaajien fyysiset ominaisuudet ovat menneet eteenpäin.

– Nuorilla tämä on kuitenkin melko hektistä elämää, kun on aamutreenit, koulu, sitten iltareenit ja sen jälkeen vielä kaikkea muuta, joten painetta tulee vähän joka suunnalta. Mutta jos haluat tehdä itsestäsi huippupelaajan, niin se vaatii oikeita valintoja ja jos uskallat tehdä niitä valintoja ja  lähdet rohkeasti tavoittelemaan, niin kyllä sillä sitten voi jotain saavuttaakin, pohtii Tiilikainen.

Mukana kärkikahinoissa

A-nuoret sijoittuivat viime kaudella runkosarjassa yhdeksänneksi. Joukkueella on vankka usko omaan tekemiseen ja tavoitteet on asetettu sen mukaan.

– Pelaajat ovat asettaneet tavoitteeksi olla mukana kärkikahinoissa ja suoran paikan puolivälieriin. Tavoite on kova, mutta valmennus seisoo sen takana ja sitä lähdetään yhdessä tavoittelemaan. Tavoita ei tuo paineita, vaan motivoi meitä ja tarkoittaa sitä, että päivittäinen tekeminen ja valinnat ohjaavat siihen, että myös pystytään olemaan mukana kärkikahinoissa.

– Kuitenkaan ei voida lähteä miettimään missä ollaan esimerkiksi 48 ottelun jälkeen. Tänään täytyy taas harjoitella ja sarja alkaa vasta perjantaina. Työmäärä, pelirohkeus ja kuri, niin kyllä se tulos sieltä sitten tulee. Peliä ei voi lähteä pelaamaan kellolle tai tulostaululle, vaan peliä täytyy pelata hetki hetkeltä.  Katsotaan sitten mikä on tulos 60 tai 65 minuutin jälkeen.

Tiilikaisen mukaan HPK tulee pelaamaan taitavaa, kiekollista ja aktiivista peliä, johon kuuluu hyvä taisteluilme ja kova tunne. Tutustu tarkemmin millaisia pelaajia joukkueessa on ja tule paikan päälle kannustamaan nuoret voittoon!

HPK A – Ässät A
pe 2.9.2016 klo 19.00

LIPUT A-NUORTEN KOTIOTTELUIHIN:
Aikuiset 5 €, Lapset, Opiskelijat, Eläkeläiset 2 €.

Liput myy ennakkoon Kerho-ravintola sekä tuntia ennen ottelua lippuluukku.

Tiesithän, että A-Nuorten kotipelit näet ilmaiseksi HPK:n kausikortilla?

 

Tero Kivistö

01.09.2016 08:46

Jaa artikkeli: