A-Nuoret välieriin – Jokerit vastaan

HPK:n A-Nuoret kaatoivat Bluesin puolivälierissä ja jatkavat matkaansa välieriin, jossa vastaan asettuu Helsingin Jokerit. Ottelusarja alkaa sunnuntaina narrien vieraana. 

Kerhon A-Nuoret ottivat hienon kotivoiton keskiviikkoiltana Espoon Bluesista luvuin 3-2. HPK ei ollut missään vaiheessa sen suuremmassa hädässä runkosarjan kakkosta vastaan. Ottelun alkutahdit mentiin HPK:n komennossa ja kello pysähtyi aikaan 4.36, kun Paavo Ylipaino vei Kerhon 1-0 johtoon. Pakkiparinsa tavoin myös Petteri Nikkilä täräytti maalin avauserässä.

– Olimme valmistautuneet erittäin hyvin. Lähdimme reippaalla jalalla peliin, eikä Bluesilla ollut ensimmäisessä erässä mitään sanottavaa, kertoi A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen. 

Toisessa erässä Blues pääsi kaventamaan yhdellä maalilla, mutta HPK:n kapteeni Marko Rairama teki ottelun voittomaaliksi jääneen 3-1 maalin neljä minuuttia ennen toisen erän loppua. Kolmannessa Blues tuli päälle kuin yleinen syyttäjä ja pääsikin puoli minuuttia ennen erän loppua kaventamaan vielä maalilla. 

– Emme passivoituneet kolmannessa erässä, mutta Blues laittoi kaiken likoon. Puolustimme kuitenkin hyvin ja Blues ei päässyt kovinkaan pahoihin paikkoihin. Ja kyllä, jälleen kerran Juuse oli erittäin hyvä koko ottelun ajan, kommentoi Salo viitaten 32 kertaa torjuneeseen HPK-vahti Sarokseen. 

Yleisö sai naattia

A-Nuorten ratkaisuun johtanutta puolivälierää oli saapunut katsomaan yli 1600 katsojaa. Hämeenlinnalaiskatsomon voima kantoi A-Nuoria ottelun aikana eteenpäin.

– Jätkille on iso juttu, että yleisö saapuu katsomaan meidän otteluita. Saamme yleisöstä valtavasti voimaa. Toivottavasti kerholaiset tulevat areenalle myös välierissä, Salo toivoi.

Ottelun tuoksinnassa nähtiin hienojen maalien lisäksi myös muutamia yleisön mieleen olleita maalineduspaineja.

– Kyllähän se tiedetään, että meidän joukkue  ei ota taka-askelia, kommentoi Salo joukkueensa taistelutahtoa. 

Runkosarjan voittaja vastassa

Salon mukaan joukkue odottaa jo innolla tulevaa ottelusarjaa runkosarjan voittajaa vastaan. 

– Huomenna lataamme akkuja ja sitten alemme valmistautumaan Jokereita vastaan. Hieno ottelusarja on varmasti tulossa ja tämä joukkue on näyttänyt voimansa, me olemme valmiina!

Välierät alkavat Helsingissa sunnuntaina. Ottelusarjan toinen peli on merkitty tiistaille 13.3., mutta se tullaan siirtämään liigapelin osuessa samalle päivälle Hämeenlinnassa. Välierän pelipäivä selviää torstain aikana. 

HPK 7.3.2012

07.03.2012 19:38

Jaa artikkeli: