Zapolski torjui Lukolle voiton Raumalla

Lukko-HPK 4-1 (1-1,2-0,1-0)

Perjantai-illan huumassa kohtasivat Lukko ja HPK. Viime aikoina piristymisen merkkejä osoittanut Kerho oli vahvalla pelipäällä, mutta Ryan Zapolski oli tänään kuin muuri raumalaisten maalilla. Loppunumerot kirjattiin lopulta Lukolle 4-1.

Yläbörsät soi ekassa erässä

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Molemmat joukkueet loivat tetopaikkoja, ei tosin usein parhaalta maalintekosektorilta. Lukko siirtyi johtoon ajassa 10.17. Puolustaja Janne Niskala ajoi väkevästi b-pisteiden väliin ja tempaisi kiekon napakasti yläkulmaan. HPK-vahti Jere Myllyniemi ei mahtanut tilanteelle mitään.

Kerho tuli näyttävästi tasoihin kaksi minuuttia ennen erätaukoa. Pirteästi esiintynyt ykkösketju Vojtech Polak-Sakari Manninen-Heikki Liedes painoi pelin väkevästi raumalaispäätyyn. Lukko-vahti Ryan Zapolski torjui ensin Liedeksen laukauksen, tämän jälkeen Liedes toimitti irtokiekon maalin taakse Polakille. Kokenut tshekkilaituri kiersi maalin ja vippasi pelivälineen Lukko-maalin yläbörsään. Osuma oli Polakille kauden neljäs.

Molemmilla maalivahdeilla riitti töitä avauserässä. Siitä kertovat torjunnat: Zapolski 10 ja Myllyniemi 14.

Toinen erä kotijoukkueen

Ottelun toiseen erään kotijoukkue tuli vahvasti ja hallitsikin erää selvästi. Pelin kolmas maali nähtiin ajassa 29:41, kun Eetu Koski pääsi vastahyökkäyksestä läpiajoon Martti Järventien epäonnistuneen laukauksen seurauksena. Kosken maaliin syöttöpisteen merkkautti hyvin tilanteen alustanut Jesper Piitulaiselle.

Lukko sai johtomaalista otetta entisestään ja sai hankittua HPK:lle kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensimmäisen alivoiman Kerho vielä kesti, mutta toisen aikana soi Jere Myllyniemen selän takana kolmannen kerran. Myllyniemi pudotti harmittavasti Teemu Nurmen laukauksen suoraan nenän eteensä, josta Jesper Piitulaisella oli helppo työ viimeistellä Lukko kahden maalin johtoon. Näissä numeroissa edettiin myös erätauolle.

HPK painaa – Zapolski torjuu

Kolmanteen erään HPK lähti kuromaan Lukon kahden maalin johtoa kiinni. Hyvän painostuksen ansiosta Kerho sai hankittua ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Eetu Koski joutui kaatamaan Sakari Mannisen maalin edessä. Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta Ryan Zapolski oli jälleen kerran loistavassa vireessä ja torjui monen monta hyvää tilannetta.

Kerho jatkoi hyvää peli-ilmettään kolmannessa erässä ja vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä Lukko-päätyyn, mutta raumalaisten maali oli kuitenkin tällä kertaa kuin noiduttu. Pasi Arvonen otti maalivahti Myllyniemen pois maalilta noin 2 minuuttia ennen pelin loppua, jonka seurauksena Lukko pääsi viimeistelemään loppunumerot 4-1 tyhjään maaliin. Kolmannen erän hallinasta kertoo torjunnat: Zapolski 15, Myllyniemi 4.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta. Kerhon kausi jatkuu huomenna Hämeenlinnassa, kun viimeisessä ottelussa ennen taukoa vastaan asettuu Helsinkin IFK. #Illallahallille