Yllätys lähellä

Kärpät-HPK 3-1 (0-0,1-1,2-0)

HPK taisteli hienosti Oulussa, mutta Kärpät vei ensimmäisen puolivälierän kolmannen erän kahdella maalillaan. Kerho näytti kuitenkin, että runkosarjan voittajalla on omat heikkoutensa, joihin pitää iskeä seuraavissa otteluissa.

HPK pelasi hyvän ensimmäisen erän. Paljon hehkutettu vahva Kärppä-alku jäi näkemättä, mikä oli varmasti yllätys sekä kotiyleisölle että tv-kommentaattori Janne Niinimaalle. Kerho piti kiekkoa ja karvasi aggressiivisesti. Aktiivinen peli tuotti HPK:lle useita vetopaikkoja. Kärppä-vahti Tomi Karhusen vireen pääsivät testaamaan mm. Jere Karjalainen, Juha Kiilholma, Petteri Nikkilä ja Otto Paajanen.

Kärpät pääsi paremmin peliin mukaan vasta viisi minuuttia ennen erätaukoa. Lievä painostus tuotti Jyri Niemen kaksiminuuttisen, mutta Kerho kesti alivoiman mallikkaasti. Erikoistilanteen parhaaksi tekopaikaksi jäi Esa Pirneksen kaukolaukaus ilman maskia. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. Maalivahtien torjunnat (Karhunen 8 ja Saros 4) kertoivat HPK:n vahvasta erästä.

Laakson unelmapassi löysi Karjalaisen

Kärpät siirtyi johtoon toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Juhamatti Aaltonen pääsi ajamaan vauhdilla hyökkäysalueelle. Aaltosen laukauksen Juuse Saros vielä torjui, mutta jatkokiekko pomppi Esa Pirneksen kautta maaliin.

Johtomaalin jälkeen koitti Kärppien momentum, mutta se loppui lyhyeen kun kotijoukkueen Mikko Alikoski otti kaksiminuuttisen. Kerhon ylivoiman parhaan paikan loi Tuomas Vänttinen, joka syötti oivallisesti Aleksi Laaksolle, jonka suoran lämärin Karhunen pystyi juuri ja juuri torjumaan.

Seuraavaksi Antti Aarnio passitettiin jäähyboksiin ja oli Kärppien vuoro pyörittää ylivoimaa. HPK oli kovassa paineessa koko kaksiminuuttisen ajan, mutta tuhannen taalan paikkoja ei Kärpät pystynyt luomaan. Kerho kesti ja jäähyn jälkeen Aarnio pääsi jopa tekopaikkaan.

Ottelun puolivälissä nähtiin ottelun upein suoritus. Aleksi Laakson maailmanluokan pystysyöttö omalta alueelta tavoitti hyökkäyssinisellä Jere Karjalaisen, joka karkasi läpiajoon ja ampui pyörivän kiekon aivan yläpeltiin. Jostain syystä tuomarit halusivat tarkastaa osuman videolta, mutta selvä maalihan se oli. Todella upea osuma kaksikolta Laakso-Karjalainen!

Erän päätösminuuteilla nähtiin hyvä vaihe HPK:lta. Hyökkäykset vyöryivät ja kiekko pomppi useasti oululaismaalin edessä vaarallisesti. Paras paikka avautui puolustaja Jyri Niemelle. Karhunen torjui vain vaivoin Niemen raudanlujan laukauksen. Erätauon jo alettua, nähtiin hieman pleijarihenkeen kuuluvaa hiiltymistä. Kärppien Ben Maxwell kävi jostain syystä kuumana Juha Kiilholmalle. ”Kilu” ei kuitenkaan provosoitunut, vaan jätti Maxwellin yksin huitomaan.

Jossiteltavaa jäi

HPK:lla oli loistava tilaisuus siirtyä johtoon kolmannen erän alussa. Borna Rendulic ja Jesse Saarinen tarjoilivat Juha Kiilholmalle jättiläispaikan maalinkulmalle, mutta Karhunen venyi kiekon tielle kuin ihmeen kaupalla.

Hetkeä myöhemmin Jesse Saarinen otti hyökkäyspään jäähyn ja Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaa. Erikoistilanteessa Aleksi Laakso antoi poikittaista mailaa Kärppien Lasse Kukkoselle ja päätuomari Timo Favorin päätti ottaa roolia. Favorin ajoi Laakson kyseenalaisesti ulos ja Kerho joutui pärjäämään loppupelin vain viidellä puolustajalla. Myös Kärppien Mika Pyörälälle tuomittiin  kaksiminuuttinen hässäkän päätteeksi. Kerho kesti alivoiman upeasti Juuse Saroksen hienojen torjuntojen ansiosta.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-1-maali syntyi HPK:n kannalta ikävästi vastahyökkäyksestä. Tuomas Vänttisellä oli loistava paikka viedä Kerho johtoon, mutta hyökkääjän laukaus viuhui ohi maalin. Kärpät käänsi pelin nopeasti ja pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen, jonka Julius Junttila käytti hyväkseen tarkalla laukauksella etuyläkulmaan. Peliä oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia.

HPK:n etsikkoaika koitti neljä minuuttia myöhemmin, kun Kärppien Joonas Kemppainen rikkoi ja joutui jäähylle. Ylivoiman paras tekopaikka avautui Vänttiselle, mutta tällä kertaa Karhunen pystyi pysäyttämään ”Vänän” laukauksen.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 57.01. HPK ei saanut purettua tarpeeksi ajoissa ja Kärpät sai paineen HPK-alueelle. Lopulta Toni Kähkönen pääsi nostamaan lähietäisyydeltä Kärpille ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Tappiosta huolimatta HPK:n peli-ilme antoi kuitenkin uskoa, että Kärpät on lyötävissä. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä HPK oli aktiivisempi joukkue ja pystyi tasakentällisin luomaan parempia tekopaikkoja kuin isännät. Viimeistelyyn pari napsua tarkkuutta, niin hyvä tulee.

Taistelu jatkuu lauantaina!

Huomiseen toiseen puolivälieräotteluun on vielä reilusti seisomapaikkoja jäljellä.

Istumapaikkoja ei tule juurikaan enää vapautumaan lauantain otteluun. 

Istumapaikoista klubilippuja (a 90 euroa) voi ostaa lippuluukulta klo 16.00 alkaen. Klubilippu sisältää tarjoilun.

Kausikorttilaisten irtolippuvaraukset purkautuvat klo 12.00 ja muut Piletin puhelinpalvelusta tehdyt varaukset klo 15.00. Nouda siis lippusi ajoissa! 

Huomioithan, että netistä ostetut liput saapuvat sähköpostitse erillisinä PDF-liitteinä ja ne tulee tulostaa itse. HPK ei tarjoa tulostusmahdollisuutta Ritari-areenassa!

Tervetuloa Rinkelinmäen lauantailöylyyn! #lisäälämpöö

21.03.2014 21:52

Jaa artikkeli: