Ylivoima tökki stadissa

HIFK-HPK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Tiukka matsi Helsingissä päättyi isäntien maalin voittoon. HPK:n maalin iski Otto Paajanen.

Ottelu käynnistyi HIFK:n lievällä painostuksella. Peli aaltoili päädystä päätyyn, mutta ensimmäisellä kympillä ei nähty erityisen vaarallisia tekopaikkoja.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 15:38. Kerho hävisi aloituksen omalla alueella ja HIFK syötteli näyttävästi tekopaikan Miro-Pekka Saarelaiselle, joka tinttasi pelivälineen vastustamattomasti yläbörsään.

HPK sai ensimmäiset kunnolliset tekopaikat HIFK:n osuman jälkeen. Ja kuinka ollakaan, kiekko saatiin heti reppuun. Asialla oli uusittu kolmosketju Peter LeBlanc-Otto Paajanen-Juha Koivisto. LeBlanc kiersi maalin takaa ja syötti loistavasti toiselle kulmalle nousseelle Paajaselle. Lopen Lätkän kasvatti napautti kiekon varmasti verkkoon ajassa 18:29. Kyseessä oli Paajasen kymmenes osuma tällä kaudella.

Maalia tarjottiin toisessa erässä

Aivan ensimmäisen erän lopussa Vojtech Polak passitettiin jäähyboksiin, joten Kerho joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla. HPK kuitenkin selvitti erikoistilanteen maalivahti Eetu Laurikaisen johdolla.

Hieman tämän jälkeen Kerhon nelosketju Santeri Vuoti-Eetu-Ville Arkiomaa-Joona Karevaara sai hyvän paineen IFK-maalille. Vuoti pääsi pariinkin otteeseen tekopaikkaan, mutta HIFK-vahti Kevin Lankinen venyi hienosti, eikä vierasjohto-osumaa nähty.

Erän puolivälissä oli HIFK:n vuoro jäähyillä. Kotijoukkueen Joonas Järvinen otti kaksiminuuttisen kampituksesta ja miltei heti perään HIFK:lla oli liikaa pelaajia jäällä, joten HPK pääsi kahden miehen ylivoimalle reiluksi minuutiksi. Kerhon laukaukset kajahtelivat päin mäntyjä, eikä tulosta syntynyt.

Järvinen hölmöili itselleen toisen kaksiminuuttisen päästyään rangaistusaitiosta. Puolustaja kirmasi HPK-päätyyn kovalla vauhdilla ja lensi komeassa kaaressa jään pintaan törmättyään ulos tulleeseen Laurikaiseen. Tästä turhautuneena Järvinen potkaisi Laurikaisen mailan pois ja joutui jäähylle. Näin ollen HPK pääsi jatkamaan viidellä kolmea vastaan.

HPK sai vain yhden kohtuullisen hyvän paikan koko pitkän ylivoiman aikana. Ja kun Kerho ei onnistunut, iski HIFK. Tomas Zaborsky rokotti Kerhoa yhden miehen alivoimalla. Slovakki nousi maalin eteen täysin vapaasti, eikä Laurikaiselle jäänyt mahdollisuuksia.

Lopussa ohut sauma

Kolmannen erän alussa Otto Paajanen ja Peter LeBlanc pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Paajanen teki oman ratkaisun ja laukoi. Lankinen torjui kiekon eteensä ja paikalle ensimmäisenä ehtinyt LeBlanc löi harmittavasti ohi kiekosta.

Tämän jälkeen HPK:n kirivaihde jumittui lukuisiin jäähyihin. Kerho kuitenkin selvitti päätöserän kolme alivoimaa Laurikaisen johdolla. Tasoitusta päästiin hakemaan toden teolla vasta kuudella neljää vastaan, kun otteluaikaa oli jäljellä minuutti. HIFK kesti Kerhon painostuksen ja kolme pistettä jäi Helsinkiin lukemin 2-1.

Ottelun tilastot

HPK kohtaa seuraavaksi Rauman Lukon. Ottelu pelataan Hämeenlinnassa perjantaina 11.12. klo 18.30 alkaen.