Yleisöä lehtereillä – Tapparalle lisäpiste jatkoilla

1-2 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

27.02 Tommi Tikka 1-0 (Patrick Harper)

Ottelun lehdistötilaisuus löytyy artikkelin lopusta.

Helmikuisen illan odotusarvo ottelulle oli tasainen vääntö kahden erittäin hyvässä iskussa olevan joukkueen välillä, se saatiin. Toinen odotusarvo oli jälleen nähdä yleisöä hallilla, ja sekin saatiin! Avauserässä molemmat vähän haistelivat vielä tunnelmaa, sekä vastustajan vauhtia. Toiseen erään polkaistiin sitten iso vaihde silmään ja mentiin täydellä höyryllä päästä päähän. Tästä selvisi Kerho voittajana vieden erän nimiinsä 1-0 Tommi Tikan osumalla. Kolmanteen erään tempo vähän laski ja Tappara määräsi tahtia. Tämän erän taas otti numerollisesti itselleen Tappara ja edessä oli jatkoaika. Jatkoilla oli ensin Arttu Pellillä loistava paikka jättää lisäpiste Hämeenlinnaan mutta Christian Heljanko oli etevämpi. Vastahyökkäyksestä sitten iski Tappara ja Waltteri Merelä, tällä Merelän osumalla nappasi vieraat lisäpisteen matkaansa ja voitti illan kamppailun.

Tervetuloa halliin!

Kahta asiaa sopi odottaa ennen avauskiekon pudotusta, yleisön meteliä ja kahden kovassa vireessä olevan joukkueen tasaista vääntöä. Ja ne saatiin!

Kerho tuli heti alkuun pari minuuttia kovalla vauhdilla päälle ja haki nopeudellaan etua itselleen. Tappara vähän katseli mikä tulee vauhti tänään olemaan ja parin minuutin päästä lähti mukaan peliin sen vaatimalla tasolla. Alussa Kerhon hyökkäykset olivat vähän pidempiä ja Tapparan iskut oli nopeita hyökkäyksiä, nopeilla ratkaisuilla. Ja viiden peliminuutin jälkeen oli nähtävissä, että tänään on maksettava iso hinta pisteistä, ne kuuluisat haalarit päällä.

Illan ensimmäinen jäähy puhallettiin ajassa 7.43, tästä lähti istunnolle Arttu Pelli ja Tappara pääsi koittamaan ylivoimansa tehokkuutta. Liigan paras alivoima ei kuitenkaan ollut jymäytettävissä ja vieraiden pari laukausta oli marjoja Eetu Laurikaiselle Kerhon maalilla. Kun Pellin jäähy oli kärsitty, peli jauhoi tasaisesti päästä päähän, eikä kumpikaan päässyt juhlimaan kunnollisilla maalipaikoilla. Paras maalipaikka siunaantui Tapparan Waltteri Merelälle, jos nyt joku on pakko mainita mutta Merelänkään yritys ei lopulta mennyt edes Laurikaiselle asti.

Kerhon vuoro päästä ylivoimalle tuli erän lopussa, ajassa 17.27. Otso Rantakarin oli pakko rikkoa Oliver Kiljusta jäähyn arvoisesti ja Kerholle tarjottiin loistopaikka mennä johtoon ennen erätaukoa. Ykkösylivoima sai kuvion kuntoon ja paras paikka pelattiin Patrick Harperin kautta Juuso Ikoselle pisteiden väliin, mutta Ikosen kudin Christian Heljanko torjui patjallaan kulmaukseen eikä maalilaulua päästy soittamaan. Toiselle minuutille askiin hyppäsi kakkosylivoima, mutta vähän kiire tuli eikä pakkopeliä saatu rauhoitettua hyökkäysalueelle kunnolla. Myös Tappara siis selvitti alivoimansa ja erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa. Avauserässä Eetu Laurikainen oli kiekon tiellä 14 kertaa, Christian Heljankon päästessä helpommalla, napaten viisi koppia.

Käsijarrut pois päältä

Jos avauserässä katseltiin vähän vauhtia ja ihmeteltiin yleisömerta katsomossa, painettiin toiseen erään kaasu pohjaan alusta asti ja maalipaikkoja syntyi erän ekaan kymppiin liukuhihnalta. Ensimmäisellä minuutilla Tappara pääsi hyökkäämään heti kahdella yhtä vastaan ja kotiyleisö sai vetää happea. Sami Moilanen pelasi itselleen vetopaikan, johon kuitenkin Petteri Nurmi hyppäsi eteen ja blokkasi kiekon päätyverkkoihin.

Minuutti edellisestä ja taas vieraat hätyyttelivät Laurikaisen veräjää. Nyt pääsi puikkelehtimaan Kristian Tanus kerhopakkien välistä läpi ja ainoastaan Laurikaisen olkapää oli esteenä Tapparan johtomaalissa. Mutta ei nitkahtanut Kerhon selkäranka näistä. Seuraavaksi odotettiin verkon pölisevän toisessa päässä kun Michael Joly intoutui vaihdossa kikkailemaan isommalla kädellä, tästä pyörityksestä lopulta Joly pääsi nousemaan laidasta maalille kiekkoa suojaten ja koitti yllättää Heljankon rystylaukauksella mutta tämän Christian Heljanko torjui.

Kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia, iski Kerhon ykkösketju jälleen painetta Tapparan päätyyn. Joly toi kiekon alueelle, löysi Juuso Ikosen vapaana ja Ikonen taiteili kiekon vielä maalin eteen Antti Pihlströmille, jolla oli edessään tyhjä maali. Mutta Tapparan puolustus sai pidettyä Pihlströmin mailan aisoissa eikä avausmaalia nähty vieläkään. Vaan seuraavasta rävähti! Jos koskaan olet miettinyt mikä on takakarva, katso maalia edeltänyt tilanne ja miten Patrick Harper kiekon itselleen nappaa! Harper käänsi ryöstöllään puolustuksen sekunnissa hyökkäykseksi ja pomppujen kautta, lopulta Tommi Tikka osui kiekkoon viimeisenä ja se löytyi Heljanko maalista, Kerholle illan avausosuma ja 1-0 johto.

Kun kiekko pistettiin jälleen peliin pääsi heti vieraiden Patrik Virta puolittain läpi ja oli tasoittamassa peliä. Eetu Laurikainen oli kuitenkin tässä mukana ja sai hanskansa väliin eikä tasoitusta nähty. Ajassa 29.01 Tyler Morley komennettiin istunnolle koukkaamisesta, jälleen rikottu pelaaja oli Oliver Kiljunen, jonka avoimeen paikkaan pelasi Michael Joly. Morley koukki Kiljuselta vauhdit pois ja lähti tästä istumaan kakkostaan. Kerho aloitti tämänkin ykkösylivoimallaan joka sai taas kuvion heti kuntoon. Laukaisupaikkaa haettiin ja haettiin mutta ei löydetty ja Tappara pääsi tilanteen purkamaan. Ylivoiman alun pyörityksen jälkeen ei Kerho saanut peliä enää hyökkäyspäätyyn rauhoitettua ja Tappara selvisi tästäkin alivoimasta kuivin jaloin.

Tämän jälkeen tilanne taas vähän rauhoittui ja oikeastaan seuraava mainitsemisen arvoinen asia tuli vasta kolmisen minuuttia ennen erän päättymistä. Tässä vaiheessa Kerholla oli pitkä vaihto alla ja Tappara pääsi sahaamaan todella pitkää hyökkäystä Laurikaisen ristikon edessä. Lopulta tilanne purkautui Tapparan huonoon syöttöön ja tästä Kerho selvisi onnekkaasti ilman takaiskua. Näin erätauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa. Toisessa erässä Eetu Laurikainen tojui kuusi laukausta ja virkaveli, Christian Heljanko toisessa päässä yhdeksän kertaa.

Vedetään koko rahalla kun on yleisöä

Kolmannen erän ensimmäiset askelmerkit osoitti, että nyt vedetään taas vähän rauhallisemmin. Kerho lähti puolustamaan ja Tapparan diesel hörisi, painaen hyökkäyksiä Laurikaisen päätyyn. Mutta ihan avauserän tasolle ei jääty, molemmat halusivat voittoa hyvätasoisen illan päätteeksi.

Ajassa 47.35 lähti Arttu Pelli tänään toistamiseen istumaan kakkosta kampituksesta ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Tätä ei jättänyt Tappara enää käyttämättä ja tuli tasoihin. Alivoima lähti hyvin hallitusti liikkeelle mutta kiekko menetettiin kulmassa ja Kristian Kuusela sai pelattua kiekon viivaan. Sieltä Santtu Kinnuen jatkoi sen maalille Kristian Tanukselle, jonka rannetta ei saanut kiinni edes Eetu Laurikainen ja peli oli tasan 1-1.

Ja jälleen kun kiekko oli poimittu peliin maalista, oli seuraavasta aloituksesta Patrik Virta hätyyttelemässä Laurikaista, mutta jälleen Eetu veti pidemmän koreen ja tasoissa jatkettiin. Viimeisen kympin lähdettyä käyntiin, oli Tappara niskan päällä ja jauhoi pitkää hyökkäystä Kerhon päädyssä. Pari kentällistä kotijoukkueesta kävi tässä myllyssä itsensä hapoille vetämässä, mutta kun tilanne saatiin purettua, nousi kiekollisena Tapparan alueelle kapteeni-Nenonen ja kilautti ranteella kiekon pystytolppaan. Jatkokiekkokin vielä pomppasi Nenosen lapaan mutta maila sidottuna ei Nessu saanut sijoitettua Kerhoa uudestaan johtoon.

Loppuerän Kerho joutui puolustusasemiin ja piti pelin tasoissa loppuun asti, Tapparan painaessa päälle. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty ja jatkoajalle oli lähdettävä. Kolmannessa erässä molemmat maalivahdit torjuivat kahdeksan laukausta.

Jatkoajan ensimmäisen aloituksen voitti HPK. Tästä kiekko ajautui Arttu Pellille joka iski polkuvaihteen silmään päästen nokikkain Heljangon kanssa, todetakseen ettei auennut portit tällä kertaa. Vastahyökkäyksestä sitten naulasi Tapparan Waltteri Merelä pelin voittomaalin ranteella ajassa 60.19 Laurikaisen taakse ja näin Tappara otti lisäpisteen matkaansa lukemin 1-2.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa ensi viikon tiistaina, helmikuun 8. päivä. Silloin ollaan Helsingissä IFK:n vieraana, josta vieraskiertue jatkuu perjantaiksi Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Seuraavan viikon päättää vierasottelu lauantaina Porissa Ässien vieraana.

Seuraavan kotiottelunsa HPK pelaa 16.2.2022, kun Pelicans saapuu Hämeenlinnaan. Ottelun irtolipunmyynnin aloituksesta tiedotetaan ensi viikolla.

05.02.2022 20:01

Jaa artikkeli: