Yksi tehty varsinaisella ei riitä – Ilves voittoon Tampereella

6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

36.57 Arto Laatikainen 4-1 (Juuso Ikonen, Matt Marcinew)

Kauden viides peli oli edessä Ilveksen vieraana. Vaan vieläkin jäi Kerho varsinaisella peliajalla yhteen tehtyyn maaliin ja kun kaveri tinttasi samassa ajassa kuusi kertaa kiekon Kerhon nuottaan, oli edessä pelitapahtumiin nähden kohtuutonkin tappio, lukemin 6-1. Kerhon ainokaisesta vastasi toisessa erässä Arto Laatikainen, Ilveksen maalit tekivät Leo Lööf ja Jarkko Parikka avauserässä. Toisessa erässä osuivat Nicholas Baptiste ja Eemeli Suomi. Viimeisessä erässä Kerhon alkukauden täydellisen alivoiman tuhosi Joona Ikonen ylivoimaosumallaan ja loppulukemat sivalsi Baptiste, illan toisellaan. Lukemat on tylyt, kun Kerhollakin oli ottelussa loistavia maalipaikkoja. Torjunnat ottelussa meni myöskin selkeästi, Marek Langhamerin ollessa kiekon edessä 33 kertaa ja Kerhon maalilla Eetu Laurikainen ja Daniel Lebedeff torjuivat yhteensä tästä alle puolet, 16 kertaa. Mutta maalit ratkaisee ja Ilvekselle selkeä voitto ilman selittelyjä.

Artikkelin lopussa lehdistötilaisuuden taltiointi.

Langhamer torjuu Ilveksen johtoon

Erän avausminuutit oli Kerho hätää kärsimässä Ilveksen korkean karvauksen kanssa ja avaukset jäi tamperelaisten lapoihin, joka aiheutti tuskaa oranssiin leiriin. Maalia ei Ilves kuitenkaan parista hassista saanut aikaiseksi ja alun jännityksestä Kerho näytti selviävän. Kunnes ajassa 4.24 helähti Laurikaisen selän takana ensimmäisen kerran. Ilveksen Leo Lööf nousi röyhkeästi Eetu Laurikaisen maalille ja nosti kiekon “Edin” kainalosta sisään.

Maalin jälkeen Kerho otti kiekollista roolia itselleen ja tasoitus roikkui ilmassa. Seitsemän minuutin jälkeen pääsi Arto Laatikainen tinttaamaan vastapalloon oikein kunnolla, nähdäkseen Ilveksen maalia vartioineen Marek Langhamerin huipputorjunnan ja edelleen kotijoukkue johti maalilla. Ajassa 7.59 vihelsi linjatuomarit pelin poikki Ilveksen pelatessa kuudella, Kerhon viittä vastaan ja Kerholle oli tarjolla illan ensimmäinen ylivoima. Lähes heti aloituksen jälkeen oli Markus Nenosella paikka tasoittaa, mutta tähänkin vetoon sai Langhamer patjansa väliin eikä lukemat valotaululla muuttuneet. Loppu ylivoimasta meni Kerhon hakiessa hyökkäysalueella rauhaa, Ilveksen puolustaessa ja purkaessa tilanteet pois. Jäähyn loputtua edelleen jatkettiin tilanteessa 1-0.

Hetki edellisen jäähyn päättymisestä, Ilves hyökkäsi ja Albin Grewe rikkoi Laatikaista jäähyn arvoisesti. Grewe boksiin kiinnipitämisestä ja Kerho uudestaan ylivoimalle. Vaan ei tapahtunut ihmeitä tälläkään ylivoimalla, eikä edes maalia, joten samoissa lukemissa jatkettiin. Kun peliä oli pelattu vartin verran, katkaisi Tommi Tikka Ilveksen lähdön omista ja pääsi puolittain karkuun. Tikan laukauksen Marek Langhamer torjui eteensä ja irtokiekossa ensimmäisenä oli kiinni Antti Pihlström, vaan ei ollut ruuti kuivaa Pihlströmilläkään ja jatkokarkkikin läiskittiin Langhamerin kamoihin Ilveksen johtaessa vieläkin 1-0.

Toistamiseen pääsi kotijoukkue roiskaisemaan kylmää vettä kerholaisten niskaan erän lopulla, ajassa 18.39 laukoi viivasta Jarkko Parikka tarkalla laukauksellaan Ilveksen 2-0 johtoon, jotka jäi myös erätaukolukemiksi. Avauserässä Marek Langhamer torjui 11 laukausta ja Kerhon maalilla Eetu Laurikainen neljä vetoa.

Kerhokin avaa maalihanat, mutta…

Ei tuntunut Ilveksen johto Kerholla missään toisen erän alussa, vaan johtoa lähdettiin kirimään kovalla asenteella. Kerho nosti karvaustaan heti toisen erän alkuun ja se tuottikin tulosta maalipaikan muodossa parin minuutin jälkeen. Philippe Cornet sai kiekon karvattua itselleen ennen siniviivaa ja löysi syötöllään Juuso Ikosen maalin edestä vapaana. Ei ollut VIELÄKÄÄN Marek Langhamer yllätettävissä ja Kerhon kuparinen jäi toistaseksi rikkomatta.

Muutama minuutti edellisestä ja Markus Nenonen karkasi yksin läpi mutta niin vain sai tähänkin Nessun vetoon Langhamer patjansa eteen ja piti maalinsa puhtaana. Ajassa 26.10 Ilves iski vastaiskusta kolmannen kerran, kun Kerhon hallinan jälkeen iski Ilves ottelun tilanteeksi 3-0, maalintekijänä Nicholas Baptiste.

Eikä ollut selkäranka vieläkään poikki hämeenlinnalaisittain, pari minuuttia Ilveksen maalista, pelasi Michael Joly maalipaikan Sean Collinsille, jonka ei niin yllättäen, Langhamer torjui. Ottelun lähestyessä puoliväliä, ajassa 28.53 koukki Ilveksen Tuomas Salmela itselleen jäähyn ja Kerholla oli mahdollisuus nousta vielä mukaan peliin ylivoimalla. HPK pisti ylivoimalle kanukkinelikon hyökkääjistä, Arttu Pellin ollessa ainoa puolustaja ja tämä viisikko saikin painetta Ilveksen päätyyn. Mutta lopulta erikoistilanteen paras paikka tuli Ilvekselle, kun Aleksi Saarela karkasi yksin läpi, huomatakseen Laurikaisen olevan etevämpi.

Ylivoiman päätyttyä alkoi Ilveksen mylly Laurikaisen silmien alla. Ja ajassa 31.36 johti Ilves jo 4-0, suoraan syötöstä kiekon nuottaan niittasi Eemeli Suomi, tämä riitti Laurikaiselle ja maaliin luisteli Daniel Lebedeff. Lisää ongelmia oli luvassa heti ajassa 31.52, Santtu Hakasen saadessa kakkosen koukkaamisesta. Tässä vaiheessa kynsiä söi varmasti muutkin kuin allekirjoittanut. Vaan ei alistunut HPK ja alivoima oli mallikasta. Jäähyn jälkeen jatkoi Ilves vahvaa jaksoaan hakien lisäosumia mutta Daniel Lebedeff oli päättänyt, ettei peli ole vielä ohi ja otti parikin gamesaveria kun erää oli viitisen minuuttia jäljellä.

Lopulta myös Kerho osui ja Marek Langhamer saatiin yllätettyä. Pelikellon näyttäessä 36.57 syntyi Kerhon 4-1 kavennus, Arto Laatikaisen onnistuttua avaamaan Kerhon maalihanat. Syöttöpisteet maaliin keräsivät Juuso Ikonen ja Matt Marcinew. Toisessakin erässä Kerho laukoi enemmän ja Langhamer oli työllistetympi torjuen 13 laukausta, Kerhon maalivahtien torjuessa erässä yhteensä kahdeksan kertaa.

Selkäranka poikki, huuto kuuluu Hauholle saakka

Vielä lähti kolmattakin erää Kerho voittamaan asenteella ja maalipaikkoja rakennettiin kotijoukkuetta paremmin. Mutta kun pelkkä rakentelu ei riitä, Ilves teki tänään lähes jokaisesta paikastaan maalin ja Kerho ei osunut lopulta taaskaan kuin kertaalleen.

Vaikka masennus ja tuska tekstissä näkyykin, käydään erä silti läpi. Ajassa 46.42 lähti Ilveksen Simon Johansson boksiin koukkaamisesta ja ihan pienen pieni pilkahdus valon muodossa oli nähtävissä tunnelin päässä oranssit lasit silmillä, jos tästä nyt ylivoimalla tulisi toinen maali. Vaan ei tullut. Kanukit sai kyllä pelin rauhoitettua ja pientä paikan tynkääkin saatiin, mutta Marek Langhamer ei enää ollut yllätettävissä.

Kun pelimiesten kymppi pyörähti käyntiin, otti Michael Joly roolia ja veivasi koko Ilveksen viisikon nippuun, myös Langhamerin. Mutta ei ollut tähtimerkit kohdallaan tässäkään ja vaikka tamperelaiset haukkoivat henkeään Jolyn taituruuden vuoksi, kaatui Langhamer oikealla hetkellä kyljelleen ja sai suljettua kiekon alleen eikä Joly saanut tänään nimeään tehotilastoihin. Ja tähän nitkahti Kerhon selkäranka. Markus Nenonen laitettiin istumaan kampituksesta kakkosta ajassa 52.09, eikä jättänyt Ilves tätä käyttämättä. Daniel Lebedeff antautui ensimmäisen kerran ajassa 52.55, Joona Ikosen viedessä kotijoukkueen 5-1 johtoon. Eikä jäänyt Ilveksen maalit tähän, hetkeä myöhemmin uitti Nicholas Baptiste illan toisen osumansa, nyt Lebedeffin taakse, ja lukemat oli 6-1.

Kanadalainen veri kuohahti vielä loppuhetkillä ja 57.41 lähti Matt Marcinew istunnolle kyynärpäätaklauksesta. Mutta tämän alivoiman Kerho vielä hoiteli, eikä Ilves päässyt tekemään illan seitsemättä maaliaan. Loppulukemat tänään Tampereella jopa suhteettoman tylyt 6-1, mikäli katsotaan maalipaikkoja ja kiekonhallintaa. Mutta kun ne ei jääkiekossa riitä, vaan maalit ratkaisee ja Ilves kuittasi osumillaan kaikki kolme pistettä itselleen.

Huomenna pelataan viikon toinen ottelu ja se pelataan kotona. Kylään saapuu mm. Otto Paajasen, Jere Innalan ja Miro Karjalaisen tähdittämä Helsingin ylpeys, IFK. Ottelu alkaa lauantaiksi poikkeuksellisesti klo 18.30, johtuen Kerhoravintolassa klo 16.30 alkavista rapujuhlista. Tervetuloa hallille katsomaan kuinka Kerho ensimmäistä kertaa tällä kaudella tekee varsinaisella peliajalla yli yhden maalin! Nähdään hallilla!