Yksi erä riitti Porilaisia vastaan – HPK voitokkaana kotona

HPK-Ässät 5-3(1-1, 4-0, 0-2)

HPK palasi maaottelutauon jälkeen Pohjantähti areenan kirkkaisiin valoihin voitokkaana, kun se kukisti Porilaiset vieraat päädystä päätyyn aaltoilevassa ottelussa.

Räväkkä alku

Ensimmäistä erää ei keretty pelaamaan kuin vaivaiset 42 -sekuntia, kun Porilaisten vikkeläjalkainen hyökkääjä Edwin Hedberg karkasi HPK -puolustukselta maalintekoon. Hedberg punnersi itsensä väkisin Arto Laatikaisen ohi läpiajoon ja siirsi rystylaukauksella vierailijat 0-1 johtoon.

Kotijoukkue sai nopeasti takaiskumaalin jälkeen mahdollisuuden tasoittaa puntit, kun Ässien Tyson Spink komennettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta pelikellon näyttäessä aikaa 1.03. HPK:n ylivoima ei ottanut alkuun onnistuakseen, kunnes Jere Innala luisteli itsensä hyökkäyksen päätteeksi vetosektoriin ja ampui räväkän rannelaukauksen. Ässät -vahti Sami Aittokallio sylki Innalan lähettämän kiekon suoraan Valtteri Puustisen lapaan jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu.

HPK sai lähes heti ensimmäisen maalin jälkeen uuden mahdollisuuden ylivoimalla, kun Ässille vihellettiin joukkuerangaistus ajassa 4.38, sen pelatessa kuudella kenttäpelaajalla. HPK:n ylivoima tuotti usean hyvän maalipaikan, joista paras siunaantui Jere Innalalle Ässät -maalin takatolpalle. Innalan laukaus kuitenkin jäi torsoksi ja Aittokalliolla oli helppo työ liimata kiekko suojiinsa.

HPK:n toisen ylivoiman jälkeen Ässät sai pelin juonesta kiinni ja hallitsikin kenttätapahtumia aina erän loppuun asti. Erän loppupuolella tuo hallinta ja kova työ palkittiin, kun vierailijat pääsivät pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Hyvistä tekopaikoista huolimatta kotijoukkue säästyi takaiskuilta, kiitos Joona Voutilaisen, joka oli itse varmuus omalla maalillaan. Täten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1, Ässien ylivoiman jatkuessa toiseen erään.

Oranssivyöry

Ässät pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta vaikka kiekko pyöri eivät vierailijat onnistuneet luomaan yhtään vaarallista tilannetta HPK -maalille. Kun vierailijoille ei maistunut, niin kotijoukkue näki tilaisuutensa tulleen. Ensin ajassa 25.12 Valtteri Puustinen siirsi jo illan toisella maalillaan kotijoukkueen 2-1 johtoon Cody Kunykin loistavasta esityöstä. Ja heti perään ajassa 27.08 Miro Ruokonen pääsi nokikkain Aittokallion kanssa ja nosti lukemiksi jo 3-1. Ruokosen osumaan syötöt itselleen merkkautti Mikko Lahtela ja Petteri Nikkilä.

HPK:n kolmannen maalin jälkeen Ässien valmennus reagoi ja otti aikalisän. Ässät -valmennuksen kovasta elekielestä ei kuitenkaan hyötyä ollut sillä ajassa 30.43 HPK siirtyi jo 4-1 johtoon, kun Jere Innala väläytti luistelunopeuttaan ja piti vierailijoiden puolustusta pilkkanaan. Innala purjehti keskialueelta p-pisteiden väliin ja ampui terävällä laukauksella kiekon verkon perukoille. Tässä kohtaa Ässien maalilla Sami Aittokallio sai tarpeekseen ja maaliin luisteli venäläinen Daniil Tarasov. Innalan maali oli myös ylivoimamaali.

Edes maalivahdin vaihto ei herättänyt vierailijoita, vaan Peter Tiivolan ottama rangaistus kostautui, kun Markus Nenonen laukoi p-pisteiden välistä ja irtokiekossa oli nälkäisenä paikalla Filip Krivosik. Slovakialainen pääsi tuikkaamaan kiekon lähes tyhjään maaliin Ässät -puolustuksen estelyistä huolimatta. Osumaan toisen syötön sai Niclas Lucenius ja pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 35.35.

Toisen erän lopussa ei  enää merkille pantavia kenttätapahtumia nähty, joten toiselle erätauolle siirryttiin murskaavin 5-1 lukemin.

Kiri ei riitä

HPK:n ratkaistessa ottelun jo toisessa erässä jäi kolmannen erän rooliksi pelkkä pelailu. Ässät kuitenkin sai pienimuotoisen kirin aikaiseksi, kun ensin ajassa 55.19 Jyri Marttinen ajoi väkevästi maalille ja kavensi ottelun lukemiin 5-2. Vain vajaa minuuttia myöhemmin Ässät tuli kahden maalin päähän, kun Tommi Taimi laukoi suoraan aloituksen jälkeen kiekon vastustamattomasti HPK -maalin takakulmaan. Vierailijat yrittivät vielä ottelun lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Näin ollen HPK korjasi täyden pistepotin lukemin 5-3.

HPK jatkaa otteluitaan heti huomenna, kun se kohtaa vieraissa Rauman Lukon. Ottelu alkaa klo 18.30.

15.11.2019 21:37