Yhdeksän pisteen viikko – nyt kaatui Jukurit

HPK – Jukurit 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) 20 ottelun kuntopuntarin kakkonen yllätti tällä kertaa Mikkelin Jukurit, joka kaatui Hämeenlinnan lauantai-illassa lukemin 3-1. Uutisotsikoiden mukaan tällä viikolla HPK yllätti siis voittamalla TPS:n, Kärpät ja nyt oranssi yllätti varmaan myös Jukurit.

Avauserä tasaista

Kovin moneen otteeseen haastatteluissa todettu tilanne oli HPK:lla edessä lankalauantaina, kun Jukurit asettui Pohjantähti Areenassa vastaan: vain kolmen pisteen ilta kelpaisi oranssille! Jukureiden HPK-kasvatti Mika Järvisellä oli edessään 600. Liiga-ottelu, jossa pelipaita oli päällä, torjuntavuoro sen sijaan oli Sami Rajaniemellä Jukurit-maalilla.

Kolmen minuutin pelin jälkeen HPK:n video- ja maalivahtivalmentaja Juha Lehtola totesi yläparvellaan vanhaa kunnon Rinkelimäkeläistä lausahdusta mukaillen “maaleja Kerho, maaleja”, mutta maalinteon aloitti Jukurit.

Kerhon ensimmäinen alivoima käynnistettiin neljän minuutin pelin jälkeen, kun Joona Monto passitettiin jäähyaitioon. HPK onnistui varjelemaan maalia reilun minuutin, kunnes Teemu Henritiuksen ohjuri yllätti HPK-vahti Eetu Laurikaisen. Kiekkoa maalia kohti toimitti siniviivalta onnistuneesti Jukureiden kultakypärä Aleksandr Jakovenko, toiseksi syöttäjäksi merkittiin Teemu Pulkkinen.

Oranssi päästi ylivoimansa irti lauantai-illassa ensimmäistä kertaa 10 minuutin kohdalla. Jukurit katkoi loistavasti Kerhon syöttöyritykset, eikä paikkoja siunaantunut. Rangaistuksesta selvittyään Jukurit loi suorista hyökkäyksistään kaksi semivaarallista paikkaa, mutta Laurikainen oli jälleen mies paikallaan.

Erän toisen mainoskatkon jälkeen HPK sai kiekon pyörimään Jukurit-maalin edustalla ja lopputuloksena oli 1-1-tasoitus. Maali merkittiin Jere Innalalle, joka oli viimeinen Kerholainen, joka koski kiekkoon. Jukureiden epäonnen sotureina toimivat Rajaniemen torjunnan jälkeen Axel Rindell ja Otto Mäkinen, edellisen purun päädyttyä jälkimmäisen luistimen kautta maaliin.

Tasainen toinen ja kutkuttavan jännittävä päätöserä

Toinen erä tasaista puurtamista, joskin HPK hallitsi hieman kenttätapahtumia. Kotijoukkue pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt.  Myös Jukurit pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta kotijoukkueen tapaan ylivoima ei toiminut.

Vaikka toinen erä oli kuin lämmittämätön sairiolainen sauna, jossa ulkopuoliset ei viihdy eikä osallistujat kiihdy, nähtiin siinä kuitenkin yksi maali. Ajassa 32:53 Petri Kontiolan syöttö löysi Jere Innalan, joka viimeisteli varmasti.

Päätöserään Jukurit lähti yhden maalin takaa-ajoasemassa ja se tulikin viikingin lailla päälle. Oiva tilaisuus tasoittaa ottelu tarjoitui ajassa 43:48, kun Santeri Lukka sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ylivoima loppui kuitenkin ennen aikojaan, kun Miro Ruokonen pelasi jälleen vakuuttavaa alivoimapeliä ja meinasi päästä karkuun Jukureiden viisikolta. Lopputuloksena kaksiminuuttinen Ville Leskiselle koukkaamisesta ja näin ollen peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Kerhon päästyä ylivoimalle ei tulosta tarvinnut kauaa odottaa, kun Valtteri Puustinen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle ajassa 46:12.

Kolmannen maalin myötä mikkeliläisten selkärangasta alkoi hieman kuulumaan narinaa ja tämä heijastui myös peliotteisiin. Joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle ja haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta laadukkaasti puolustanut HPK selvisi ilman taka-iskuja ja näin ollen oranssi kerää tästä viikosta täydet yhdeksän pistettä, HYVÄ KERHO!

Jari Kauppila ja Matti Tiilikainen kommentoivat joukkueidensa otteita pelin jälkeen.

03.04.2021 20:13