Vuoroin vieraissa, HIFK

HPK-HIFK 18.1.2013 klo. 18.30

HIFK-HPK 19.1.2013 klo. 17.00

HPK kohtaa HIFK:n tammikuun tasauskierroksilla. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina Hämeenlinnassa ja hävinnyt joukkue saa revanssin heti seuraavana päivänä, kun joukkueet kohtaavat Helsingin vanhassa jäähallissa.

Päivän puntari

HPK ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti aiemmin. Aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet kotivoittoihin. HIFK valitsi tasauskierroksille vastaansa HPK:n perustellen Kerhon olevan jäljellä olevista joukkueista urheilullisesti ja pelillisesti helpoin vastus.

– Jos vastustaja on niin sanonut, niin kyllä se lisää kipinää peliin antaa, kommentoi kaukaloon palaava Jesse Saarinen helsinkiläisten perusteluja. Samalla Saarinen kertoi olevansa innoissaan ja odottavansa paluuta tositoimiin noin 10 viikon huilin jälkeen.

– Tärkein motivaatiolähde tässä vaiheessa on kuitenkin playoff-paikka. Tulevaisuudessa pelintaso nousee joka joukkueella ja meillä on ollut jo pitkään haaste pelata ehjä 60 minuuttinen, kommentoi puolestaan HPK-valmentaja Ari-Pekka Selin tulevia koitoksia.

HPK ja HIFK taistelevat tällä hetkellä samoista sijoista vain yhden pisteen päässä toisistaan, joten kahden peräkkäisen pelin tärkeyttä tarvitsee tuskin sen kummemmin korostaa.

Näillä mennään

Jesse Saarinen tekee siis paluun pelikentille loukkaantumisensa jälkeen ja ottaa paikkansa Arsi Piispasen ketjusta, jonka toisella laidalla viilettää Tuomas Santavuori. Muuten Kerhon hyökkäysketjut pysyvät samoina SaiPa-otteluun verrattuna, eikä puolustuksessakaan liene muutoksia. Maalissa perjantaina pelaa Mika Järvinen.

Sairaslistalla HPK:lta jatkavat Jaakko Turtiainen ja Juha Alen, joka joutuu uudestaan sormen leikkausoperaatioon ja hänen pelinsä tältä kaudelta ovat pelatut. Lisäksi keuhkoputkentulehdusta poteva Joni Tuominen on poissa viikonlopun karkeloista.

HIFK aloitti kilpavarustelunsa kevättä silmällä pitäen vuokraamalla Martti Järventien loppukaudeksi Ilveksestä. Järventie nähdään helsinkiläisten kokoonpanossa jo perjantain ottelussa. Myös hyökkääjä Corey Elkinsin debyyttiä IFK-paidassa odotellaan perjantaina.

Suurennuslasin alla

Oranssi alue vs. stadilaiset – Pelaajien lisäksi HIFK herättää tunteita myös katsomon puolella. Äänekkäät stadilaiset ja loistavasti omiaan kannustava oranssi alue takaavat, että tunnelma on Ritari-areenan katossa jo reilusti ennen varsinaisen pelin alkua. 

Jesse Saarinen, HPK – Intoa ja nälkää löytyy pitkän huilin jälkeen. Tuplapeli on varmasti kova haaste etenkin “jepelle” mutta mikäli se hänestä on kiinni, on HPK lauantai-iltana kuutta pistettä rikkaampi.

Ville Peltonen 17.1.2013

17.01.2013 17:37

Jaa artikkeli: