Vuoden viimeiset pisteet jaossa

Jokerit – HPK 27.12.2013 klo. 18.30

HPK – Kärpät 28.12.2013 klo. 17.00

Tauko on jälleen vietetty, rosollit ja lipeäkalat syöty ja on aika palata taas Liiga-kiekon pariin. Hämeenlinnalaista kiekkojännäriä hemmotellaan vielä vuoden 2013 puolella kahdella todellisella huippumatsilla.

Päivänpolttavat

Perjantaina ilmassa on historian kirjojen havinaa, kun HPK matkaa tällä erää viimeistä kertaa Hartwall Areenalle runkosarjassa Jokerien vieraaksi. HPK pääsi joulutaukoa edeltävissä otteluissa hyvään pelivireeseen ja on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Tietojen mukaan Areenalle on lähdössä yli 100 HPK-fania fanibussilla ja tähän, kun ottaa huomioon vielä omilla kuljetuksilla Areenalle saapuvat, voidaan olettaa, että HPK saa todellisen tuen faneiltaan myös vieraskaukalossa.

Heti seuraavana päivänä lauantaina Ritari Areenalla vastus ei totisesti ainakaan helpotu, kun vastaan luistelee lähes kaikilla mittareilla Liigan kovin porukka, Kärpät. Oululaiset johtavat sarjaa, ovat päästäneet vähiten maaleja ja vastaavasti tehneet eniten. Edellisistä 25 ottelustaan Kärpät on voittanut peräti 24 kertaa. Tässä olisikin Kerholla mainio paikka laittaa tilastomiehillä joululahjoiksi saadut sukat pyörimään jaloissa ja kyykyttää sarjajohtajaa.

Päivän puntari

Vaikka HPK:n peli kulkikin ennen taukoa varsin mallikkaasti, tuli tauko joukkueelle hyvään saumaan. Taukoa edeltävinä viikkoina joukkueessa jylläsi kuumeaalto, mikä pakotti useammankin pelaajan vuodelepoon.

Tulevissa otteluissa HPK joutuu tulemaan toimeen ilman nuorten maajoukkuetehtävissä olevia Juuso Vainiota ja Juuse Sarosta. HPK:n maalia tulevissa otteluissa vartioi Frans Tuohimaa, joka nollasi Ässät taukoa edeltävässä ottelussa Porissa.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että Frans Tuohimaa pelaa unelmaottelun vanhassa kotikaukalossaan Helsingissä ja Jokerit tuulettaa maalia ainoastaan kerran.

– Väitän, että HPK:n kakkosketju jatkaa siihen mihin ennen taukoa jäi ja paukuttelee osumia viikonloppuna lähestulkoon liukuhihnalta.

– Väitän, että HPK dominoi lauantaina sarjajohtajaa ja se näkyy myös muutaman oululaisen hermokontrollin täydellisenä pettämisenä.

Lätty

27.12.2013 09:20

Jaa artikkeli: