Vuoden Nais- ja tyttökiekkoteko -palkinto HPK:lle

Suomen Jääkiekkoliitto on päättänyt palkita Vuoden Nais- ja tyttökiekkoteko -palkinnolla HPK Liiga Oy:n. 

Palkitsemisen perusteluissa Jääkiekkoliitto toteaa seuraavaa:

“HPK on tehnyt jo vuosia pitkäjänteistä työtä Naisten Liigajoukkueen kehittämiseksi. Kaksi vuotta sitten työ otti vielä uuden askeleen, kun toiminta siirtyi HPK Liiga OY:n alle ja samalla joukkue sai päätoimisen päävalmentajan.   

Hämeenlinnassa pidetään huolta myös tulevaisuudesta, ruohonjuuritason rekrytointitoimet ovat kauden aikana saaneet lisää tyttöjä mukaan lajin pariin. Hämeenlinnassa on myös tapahtumaosaamista ja jääkiekon talkoohenkeä, näistä hieno osoitus oli kauden alun avausturnaus sekä saman viikonlopun aikana järjestetty tyttöjen pelitapahtuma.”

HPK Naisten joukkueenjohtaja Maija Hassinen-Sullanmaa sekä HPK-Juniorijääkiekko ry:n tyttökiekkovastaava Mia Häggman. Kuva: Teemu Hannula

– Tämä on mahtava kunnianosoitus, merkki siitä että HPK:ssa tehdään hyvää työtä tyttö- ja naiskiekon puolella ja hienoa että sitä arvostetaan näin. Se että HPK Liiga Oy otti naiskiekon mukaan on tietenkin ollut myös mahdollistamassa tätä saavutusta. Tämä kunnianosoitus kertoo siitä että ollaan oikealla tiellä, Maija Hassinen-Sullanmaa.

Tyttöjen harrastusedellytykset kunnossa

Vaikka palkinto olikin päätetty myöntää HPK Liiga Oy:lle, joka siis vastaa naisten edustusjoukkueen toiminnasta, on Hämeenlinnassa tehty hyvä työtä jo vuosia. Tästä osoituksena myös vuonna 2020 tämän saman palkinnon myöntäminen HPK-Juniorijääkiekko ry:lle. Junioripuolella kehityksestä on vastannut pitkälti tyttökiekkovastaava Mia Häggman.

– Seuran tyttökiekkovastaavana olen todella kiitollinen tästä valinnasta. Nais- ja tyttökiekkotaustaisena tunnen hyvin tyttökiekon kompastuskivet, jossa suurimpana on luonnollisesti harrastajamäärien pienuus. Kun aloitin roolissani, oli tyttöjä mukana vain kourallinen ja jokainenhan ymmärtää, ettei sillä määrällä toimivaa harrastustoimintaa olisi saanut luotua. Itse henkilökohtaisesti nautin haasteista ja uskon pitkäjänteisen työn tuovan tulosta, Häggman kertoo.

– Nyt tyttöjä on löytänyt hienosti lajin pariin ja toiminta saatu käyntiin. Seuraava askel on lähteä kokonaisvaltaisesti kehittämään tyttöjen kiekkoarkea, kuitenkaan unohtamatta yhä jatkuvaa lisäharrastajien rekrytointia ja tyttökiekon yleistä markkinointia. Vain näillä toimilla voidaan saada tyttöjen pelaaminen tavallistettua ja lajille kunnon pohjat valettua.

– Tämän kaltaiset huomionosoitukset ja niistä saatava nais- ja tyttökiekon medianäkyvyys nostavat Hämeenlinnan seudulla tyttökiekkoa taas enemmän tietoisuuteen ja antavat lisävirtaa meidän tyttökiekkotiimin tekemiseen. Oman seuran valita juuri Vuoden nais- ja tyttökiekkoteoksi on mahtava juttu ja suuri motivaatioruiske myös tulevaisuutta ajatellen.
Jokaisella lapsella on oikeus löytää se oma juttunsa ja meidän pitää mahdollistaa se myös tytöille kiekon parissa!

Palkintoa on jaettu vuodesta 2003 alkaen ja se päätyi Hämeenlinnaan nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2009 palkittiin Naisten MM-kisat, vuonna 2020 HPK-Juniorijääkiekko ja nyt siis HPK Liiga Oy.

23.03.2023 13:18

Jaa artikkeli: