Voittoputki katkesi – Pisteputki jatkui

HPK – TPS   04.12. by Joksi

HPK:n ja TPS:n välinen ottelu tarjosi huippukiekkoa ja ratkesi vasta jatkoajalla TPS:n eduksi. Ottelun jälkeen huimia tunteita tarjosi erikoispaitojen huutokauppa, jossa kerättiin yhteensä 19100€ veteraaneille lyhentämättömänä. HPK kiittää kaikkia huutokauppaan osallistuneita. Kolme paitaa (Nenonen, Laatikainen, Pihlström) huudetaan ensi viikolla huuto.netissä. Seuraa HPK:n kanavia.

Lauantain HPK-TPS ottelu oli ennakkoon viikonlopun huippupeli. Vastakkain  kymmenen ottelun voittoputkessa oleva kotijoukkue ja sarjakärjessä porskuttava turkulaisjoukkue. Kotijoukkue aloitti ottelun ensimmäisen erän erikoispaidoissa veteraanien kunnioittamiseksi.

Alkujuhlallisuuksien jälkeen ottelun ohjat otti kotijoukkue. Hyvällä jalalla Kerho painoi pelin jatkuvasti turkulaispäätyyn mutta tilanteista huolimatta osumat jäivät puuttumaan. Kumpikin joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa kerhon Ryan Johnstonin ja TPS:n Jonne Tammelan pikkukakkosten aikana.

Väriä otteluun saatiin hieman alle erän puoliväliä kun jäähytoimitsijoille sattui  harvinainen kömmähdys.

TPS:n Tyler Steenbergerille tuomittiin 2+2+10 rangaistus koukkaamisesta sekä selästä taklaamisesta. Pikkukakkosia Steenbergerin puolesta istunut TPS:n Filip Sandberg päästettiin kentälle kuitenkin jo ensimmäisen kakkosen jälkeen ja episodia setvittiin jokunen minuutti.

Hyvistä paikoista huolimatta Kerho ei saanut ylivoimallaan maalitiliään avattua, pahimmat paikat hoiteli turkunaisvahti Andrey Kareev.

Ensimmäinen  ja varsin fyysinen erä oli kuitenkin Kerhon selkeää hallintaa.

2.ERÄ

Toiseen erään muistopaitojen tilalle oranssit ylleen saaneen kotijoukkueen ote jatkui hyvänä. TPS joutui jatkuvasti puolustuskannalle, mutta Kerhon maalitili pysyi sitkeästi avaamattomana.

Erän loppupuolella HPK näytti kahden perättäisen alivoiman aikana, kuinka tiivistä liigan tällä haavaa paras vajaalla pelaaminen on. Turkulaisjoukkueen ylivoimapeli ei onnistunut hyvien kerholaisblokkausten ja maalivahti Eetu Laurikaisen torjuntojen ansiosta.

3.ERÄ

Kolmas erä oli kahden ensimmäisen toistoa. Molemmilla joukkueilla oli ratkaisun paikkansa, ilman tulosta. Rinkelinmäen 3016 päiselle yleisölle tarjottiin lauantain kunniaksi huippukiekkoa, täpäriä tilanteita, vauhtia ja kunnon taklauksia.

Kun kolmas eräkään ei tuonut ratkaisua, vuorossa oli jatkoaika. HPK:lla oli  tuhannen taalan paikka heti ensimmäisellä minuutilla kun Tommi Tikka pääsi nokikkain TPS-vahti Kareevin kanssa. Nyt ei ollut onni matkassa ja lähes seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin pelin ratkaisu.

TPS:n Ruben Rafkin sai unelmasyötön Markus Nurmelta ja pääsi laukomaan maalin edustalta onetimerin ajassa 61.11 jolle hienon ottelun pelannut kerhovahti Eetu Laurikainen ei mahtanut mitään. Molempien joukkueiden maalivahdeilla oli huippuilta upeine torjuntoineen.

Voittoputki katkesi mutta ei ilmaiseksi. Pistepussi karttui ja HPK:n otteet sarjajohtajaa vastaan lupaavat jatkossa hyvää. Pelin loppua kohti TPS toki sai hieman parempaa otetta pelistä ja rehdisti on myönnettävä turkulaisten ansaittu voitto.

Seuraavan kerran HPK nähdään Pohjantähti Areenassa lauantaina 11.12. kun Ilves saapuu vieraaksi. Ottelu on viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa.

Liput otteluun lippu.fi/hpk

 

04.12.2021 21:10

Jaa artikkeli: