Voittoputki jatkuu – Niemi ratkaisi jatkoajalla

HPK-KalPa 3-2 ja. (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

Kolmen pisteen voitto oli 18 sekunnin päässä. Jyri Niemi takasi Kerholle kaksi pistettä ja voittoputki venyi neljään.

Kerho sai otteluun unelmastartin. 1-0-johtomaali syntyi ylivoimalla ajassa 2.29. Ville Järveläinen ja Jesse Saarinen syöttivät Craig Schiralle vetopaikan siniviivalle ja Schiran suora laukaus ohitti KalPa-vahti Samu Perhosen. Maali oli puolustajalle kauden viides.

Vain puoli minuuttia myöhemmin peli oli jo 2-0. Joonas Vihko taisteli kiekon Heikki Liedekselle, joka napautti jäänuoliaisen pienehköstä kulmasta. Laukaus oli sen verran yllättävä, että se luiskahti jalkojen välistä sisään. Osuma oli hyökkääjälle kauden kolmas.

DSC_4047

Tämän jälkeen KalPan päävalmentaja Pekka Virta otti ryhmänsä kokoon ja rauhoitti tilanteen aikalisällä. HPK jatkoi kuitenkin erittäin vahvasti ja loi useita loistavia tekopaikkoja vieraiden maalille. Lähimmäksi pääsivät Juha Koivisto, Jesse Saarinen sekä Eero Somervuori.

Kerho joutui kahden miehen alivoimalle avauserän lopussa. Erän loppu pystyttiin tappamaan, mutta alivoima jatkui toisessa erässä. KalPan 1-2-kavennus syntyi ajassa 20.40, juuri kun Juhani Jasun jäähy umpeutui. KalPan Arttu Ilomäki haki syöttöä maalin kulmalle, mutta kiekko kimposi harmillisesti Petteri Nikkilän luistimen kautta sisään.

Peli olisi pitänyt pystyä tappamaan

KalPa hallitsi toista erää selvästi. Vieraat pitivät kiekkoa ja pyörivät näyttävästi, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä. Juuse Saros torjui varmasti muutamat lähentelyt. Kerhon paras paikka pelattiin Jesse Saariselle. “Jeppe” pääsi ampumaan vapaasti suoraan syötöstä, mutta Perhonen venyi hienosti kiekon tielle. Gamesaver piti KalPan pelissä mukana ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

DSC_4049

Kolmas erä oli tasainen. Kerho pääsi pari kertaa vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta Perhonen jatkoi vahvoja otteitaan. Nelosketjulla (Santeri VuotiOtto PaajanenJuha Koivisto) oli mainio paikka siirtää Kerho kahden maalin karkumatkalle kuusi minuuttia ennen päätössummeria, mutta Juha Koiviston laukaus osui harmillisesti yläristikkoon.

KalPa sai etsikkoaikansa, kun Craig Schiralle tuomittiin kaksiminuuttinen ajassa 57.08. Vieraat ottivat maalivahti Perhosen pois maaliltaan, kun ylivoimaa oli jäljellä minuutti. Pyöritys yltyi hurjaksi, vaikka HPK sai Schiran takaisin kentälle. Lopulta Michal Birner pääsi laukomaan keskeltä lukemiksi 2-2, kun peliaikaa oli jäljellä vain 18 sekuntia.

Näin ollen tälläkin kertaa siirryttiin jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata 25 sekuntia, kun HPK ratkaisi. Eero Somervuori ja Jyri Niemi luistelivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen, jonka Niemi päätti suoraan passista verkon perukoille. Maali oli puolustajalle kauden neljäs.

DSC_4062

Ottelun tilastot

Seuraavaksi on vuorossa tammikuun tasauksen ottelut Kärppiä vastaan. Perjantaina 23.1. pelataan Oulussa ja heti lauantaina 24.1. Hämeenlinnassa.