Voittoputkessa viikonlopun viettoon

SaiPa-HPK 1-4 (0-0,1-2,0-2)

HPK pelasi loistavan vierasottelun Lappeenrannassa. Kapteeni Viitaluoman ulosajo ensimmäisessä erässä ei lannistanut Kerhoa. Kahden tehopisteen miehinä häärivät Mielonen, Laakso ja Järveläinen.

Hämeenlinnan Pallokerho teki sen, mikä oli tehtävissä. Yhdeksän pisteen viikko tuli kuin tulikin ja vielä vakuuttavasti. Kerhon maaliin tehtiin viikon aikana vain kolme maalia, joka kuvastaa erittäin motivoitunutta pelaamista puolustuspäässä sekä tietenkin maalivahti Mika Järvisen huippuotteita. Voitot eivät toki tulleet helposti.
– Tämä oli meille erinomainen viikko näin tauon jälkeen. Olimme aika puhki, kun tauolle lähdettiin ja saimme huilata. Joukkue on tehnyt erinomaista työtä ja siitä palkintona kolme voittoa. Tämäniltainen oli viikon paras suoritus, eikä vähempi olisi tänään riittänytkään. Tasainen taistelupeli, joka ratkaistiin erikoistilanteista, kertasi valmentaja Ari-Pekka Selin.

Viitaluoma sivuun

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta jo kahdeksannella minuutilla HPK koki suuren kolauksen. Ville Viitaluoman poikittainen maila HPK-maalin edessä napsahti ikävästi SaiPan Ville Hämäläisen kylkeen. Hämäläinen satutti itseään tilanteessa hieman ja tämän seurauksena tuomaristo teki kovan ratkaisun passittamalla Viitaluoman suihkuun.

Viiden minuutin alivoima oli edessä eikä sitä helpottanut Antti Aarnion alivoiman aikana ottama kampitus-jäähy. Joukkue kuitenkin kesti koko alivoiman loistavasti eikä SaiPa päässyt rokottamaan kertaakaan.

HPK aloitti maalinteon toisen erän kolmannella minuutilla. Esimerkillisesti koko ottelun pelannut kakkosketju Järveläinen-Kiilholma-Rautiainen pyöritti peliä SaiPa-päädyssä ja lopulta Kiilholma survoi kiekon Miika Wiikmanin selän taakse. Syötöt kirjattiin ketjun muille hyökkääjille.

Voittomaaliksi jäänyt Kerhon toinen osuma nähtiin niin ikään toisessa erässä, mutta ylivoimalla. Ajassa 35.43 Juho Mielonen laukoi suoraan syötöstä lätyn Wiikmanin puikoista sisään. Paikan alustivat Tuomas Santavuori ja Aleksi Laakso.

SaiPa kavensi vielä toisen erän viimeisellä minuutilla HPK:n huolimattoman oman pään pelaamisen seurauksena. Jesper Piitulainen taituroi kiekon maalin eikä jättänyt Mika Järviselle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Isolla sydämellä voittoon

SaiPa sai aloittaa kolmannen erän ylivoimalla. Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen ei kuitenkaan ollut aivan uomissaan tänään ja Kerhon timantinkovat av-miehet hoitivat tämänkin alivoiman.

Kolmannen erän puolivälissä nähtiin HPK:n illan toinen ylivoimaosuma ja illan ratkaisu. Nyt oli Mielosen vuoro levittää viivassa ja Aleksi Laakson vuoro naulata kiekko suoraan syötöstä rysään. Ville Järveläiselle maaliin toinen syöttöpiste eikä sovi jättää mainitsematta Juha Kiilholman tekemää maskia Miika Wiikmanin eteen.

Vajaat neljä minuuttia tämän jälkeen HPK iski vielä yhden erikoistilannemaalin, nyt alivoimalla. SaiPa-pakki Savilahti-Naganderin ohilaukaksen seurauksena Jere Sallinen karkasi läpiajoon ja laukoi kiekon todella lujaa SaiPa-maalin ylänurkkaan.

HPK käänsi pelin itselleen oman alueen kamppailuvalmiudella ja fyysisyydellä, josta malliesimerkkeinä toimivat jykevät O-P Grönholm ja Jordan Henry. Tämä lopulta nujersi SaiPan eikä varmaotteisesti pelaava Järvinen joutunut lopulta venymään kuin 17 laukauksen eteen.

Nyt on aika hengähtää ja taistelu jatkuu vasta torstaina. Silloin valmentajavaihdoksen kokenut Blues saapuu Espoosta Ritari-areenalle.

Niklas Heinonen 16.2.2013

16.02.2013 21:33

Jaa artikkeli: