Voitto lipesi hyppysistä

Tappara-HPK 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

HPK matkasi toistamiseen tällä kaudella Tampereen Hakametsään. Tällä kerralla ottelun isäntänä toimi Tappara. HPK oli kaksi erää kiinni voitossa mutta Tappara kampesi väkisin rinnalle ja ohi päätöserässä.

Ottelun avausminuutit eivät tarjonneet varsinaisia maalintekopaikkoja kummallekaan joukkueelle, vaikka Tappara pääsi kertaalleen ylivoimallekin. Ottelun alkua hallitsi kotijoukkue mutta HPK pääsi koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan.

Hieman ennen erän puoltaväliä HPK sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa, kun Eetu-Ville Arkiomaa pääsi yrittämään Tomi Karhusen yllättämistä lähietäisyydeltä. Karhunen torjui kuitenkin Arkiomaan yrityksen kuten myös siitä seuranneen Joona Karevaaran riparin.

Pian oli kuitenkin vierasfaneilla syytä pompata pystyyn tuoleistaan HPK:n maalin merkiksi. HPK käänsi pelin keskialueella ja kiekko pelattiin Peter LeBlancin ja Patrick Hollandin kautta Otto Paajaselle, jonka suoraan syötöstä lähtenyt ranari venytti Tappara-maalin verkkoa. Maali oli Paajasen kauden neljäs.

Paajasen maalin jälkeen peli jatkui tasaisena ja varsinkin HPK pystyi mainiosti pitämään Tapparan poissa maalipaikoilta ja blokkailemaan kotijoukkueen laukauksia. Erän ainoa Tappara tilaisuus syntyi, kun Kristian Kuusela porhalsi läpiajoon. Jere Myllyniemi pystyi kuitenkin estämään Kuuselan maalintekoyrityksen.

Maaliton toinen erä

HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla mutta ei pystynyt erän ensimmäisellä ylivoimalla maalintekoon. Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä HPK:n pystyessä pitämään edelleen Tapparan poissa parhailta maalintekopaikoilta, Myllyniemen hoidellessa loput. Myös Karhunen Tappara-päädyssä oli tarkkana ja tilanne tulostaululla pysyi muuttumattomana.

HPK:n pirteä hyökkäyspelaaminen sai aikaan sen, että Tappara joutui rikkomaan HPK:n hyökkääjiä ja Kerho pääsi erän aikana vielä kahdesti ylivoimalle. Etenkin jälkimmäisen etsikkoajan aikana HPK oli lähellä lisäosumaa, kun kiekko pomppi onnekkaasti LeBlancille. LeBlanc siirsi kiekon vielä Hollandille mutta Hollandin yritys lipsahti plekseihin, joten kolmanteen erään lähdettiin edelleen tilanteessa 0-1.

Synkkä puoliminuuttinen kääntää ottelun

HPK:n kolmannen erän alku oli synkin mahdollinen. Erää oli pelattuna kolme minuuttia, kun Tappara katkoi HPK:n hyökkäyksen ja rynnisti 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pelattiin Kuuselalle, joka iski ottelun tasoihin. Vain 24 sekuntia tasoituksesta Tappara siirtyi jo johtoonkin.  Myllyniemi pomputti Jukka Peltolan vedon eteensä, Atte Mäkinen kilautti tolppaan ja lopulta Arttu Ilomäki pääsi lataamaan kiekon tyhjään maaliin.

Tapparan johto-osuman jälkeen HPK:n peli lamaantui ja kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Erän puolivälissä Jani Lajunen tarjosi vielä kylmän suihkun hämeenlinnalaisille viemällä Tapparan jo 3-1 -johtoon.

Tapparalla oli muutama muukin paikka lisäosumiin mutta ottelun viime minuuteille siirryttiin 3-1 -tilanteessa. HPK pääsi pyörittämään hyökkäystään Tappara-alueella mutta edes kuudella kenttäpelaajalla ei saatu kavennusta aikaan ja Tappara pääsi juhlimaan voittoa.

Ottelun tilastot löydät tästä

HPK:n ottelut jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Oranssille alueelle saapuu vieraita Vaasasta.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

02.10.2015 21:05