Voitolla käyntiin!

HPK-Kärpät 3-2 vl. (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Kauden avausottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Kerhon voittoon. Voittolaukauskilpailun sankareita olivat maalin niitannut Oula Palve sekä kaikki Kärppä-yritykset pysäyttänyt Emil Larmi. Yleisöä oli hienosti 4319.

Ottelun kulku

Kärpät aloitti aktiivisella karvauksella ja ensimmäisen kympin aikana vieraat määräsivät pelin tahdin. HPK:n maalivahti Emil Larmi otti laukaukset kiinni ja piti HPK:n pelissä. Kerho sai pelijuonesta kiinni avauserän puolivälin paikkeilla.

Ajassa 11:07 syntynyt avausmaali oli kaunista katseltavaa. Sakari Manninen kaarsi vauhdikkaasti b-pisteiden väliin ja iski pelivälineen rystypuolelta yläkulmaan. Syöttöpisteet merkattiin Niko Kapaselle ja Joonas Lehtivuorelle.

HPK:n liito jatkui toisen erän alussa. Paikkoja syntyi tiuhaan ja lopulta työ palkittiin ajassa 25:58. 2-0-maalia edelsi Kärppien karmea harhasyöttö. Sakari Manninen kiitti ja vapautti Philippe Cornetin nokikkain Sami Aittokallion kanssa. Cornet hassutteli Aittokallion Marin Grillille ja veivasi kiekon näyttävästi häkkiin. Miehen tuuletuksesta näki, että maali teki gutaa.

Kärpät kavensi halvahkosti toisen erän lopussa. Kiekko kimpoili onnekkaasti maalin takaa tuhannen taalan tekopaikkaan, eikä Antti Kalapudas erehtynyt. Toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

HPK lähti kolmanteen erään puolustamaan maalin johtoaan. Kärpät kiristi ruuvia viimeisellä kympillä ja onnistui lopulta tasoittamaan ylivoimalla. Lasse Kukkonen ohjasi kiekon reppuun bravuurikuvion päätteeksi.

Jatkoaika oli tuttua hurlumhei-kiekkoa kolmella kolmea vastaan. Molemmilla oli paikkansa, mutta maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana. Näin lopullista ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Rankkareiden ainoa onnistuja oli Kerhon Oula Palve, joka viimeisteli nätisti kämmeneltä. Kun Emil Larmi torjui upeasti Kärppien kaikki kolme yritystä, jäi lisäpiste Hämeenlinnaan.

Ykköspyssy

Ottelun näyttävin pelaaja oli Sakari Manninen. “Kyy” luikerteli vaarallisesti ja kiekko pysyi kyydissä kovassakin vauhdissa. Tuloksena tehot 1+1. Tämä lupaa hyvää.

Oho!

Ennen ottelun alkua nähtiin eteläpäädyssä HPK-kannattajien valtava Matkalla huipulle-tifo. Näitä lisää!

Sanottua

– Kärppien toinen maali harmittaa, kun oltiin se kuvio katsottu ennen peliä. Mutta kuitenkin hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä. Olen ylpeä joukkueesta. Paljon onnistujia ja Emil (Larmi) oli tosi hyvä tänään.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen

– Kyllä HPK oli tänään hyvä, meillä on vielä paljon tekemistä viisikkopelin kanssa. Olen tyytyväinen kuitenkin, että saatiin pinna mukaan.