Voi ruman sian leuka – Lukko romutti oranssin kevään

Lukko – HPK 3-0 (0-0,1-0,2-0)

Raumalla kohtasivat runkosarjan kärkisijoista taisteleva Lukko sekä veitsi kurkulla otteluun lähtenyt HPK. Kerhon peli-ilme oli ensimmäiset 30 min lähes kauden parasta, mutta tälläkin kertaa tehottomuus vaivasi otteita. Lukko haki kovalla rutiinilla lopulta voiton numeroin 3-0, mikä tarkoittaa sitä ettei Hämeenlinnassa nähdä oranssia kevättä.

Kerho lähti otteluun hyvällä asenteella ja oli selvästi valmiina taistelemaan tosissaan ottelun voitosta. Hyvän alun seurauksena HPK pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimapeliä, kun Juho Tommila joutui rikkomaan Heikki Liedestä. Kerhon ylivoima oli kuitenkin tänään todella ruosteessa.

Ylivoiman jälkeen syntyi Kerhon avauserän paras paikka, kun ykkösketju pelasi hienon sommitelman päätteeksi Tuomas Vänttisen vapaaksi maalin eteen. Vänttistä kuitenkin estettiin tilanteessa ratkaisuhetkellä sen verran, että viimeistely-yritys jäi nuhaiseksi. Myös Lukko pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta Kerhon alivoima taisteli uhrautuvasti. Tasaisen erän päätteeksi tauolle siirryttiin numeroissa 0-0.

Kerho hallitsee, Lukko maalaa

Kerho tuli toiseen erään apinanraivolla ja vyörytti ensimmäisen kymmenen minuuttia peliä mielin määrin raumalaisten päätyyn. Paikkoja siunaantui liukuhihnalta, joista paras oli Craig Schiran puolikas läpiajo hyökkäyspyörityksen päätteeksi. Ryan Zabolski Lukon maalilla oli kuitenkin loistavalla pelipäällä ja torjui HPK:n lähentelyt upeasti.

Kuten palloilulajeissa on tapana: jos et itse tee maalia, niin kaveri tekee. Näin kävi tälläkin kertaa ja vielä varsin onnekkaalla tavalla. Olli Sipiläinen ajoi hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon kohti maalia, josta se kimposi Kerho-maalin ylämummoon maskipelaajien polvisuojista.

Maalin jälkeen Lukko sai pelin juonesta kiinni ja sai selvästi parempia pyörityksiä Kerhon päätyyn. Pyörityksen johdosta raumalaisille avautui loistava tilaisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun erän loppuhetkillä ensin Zach Hamill huitoi itsensä hyökkäyksen päätteeksi jäähylle ja vielä hetki tämän jälkeen Vänttinen koukki itsensä myös jäähylle. Lukon 5-3 ylivoima ei kuitenkaan toisen erän loppuun tuottanut lisäosumia, joten viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 1-0-tilanteessa.

Voihan ruman sian leuka

Lukko pääsi pelaamaan kolmannen erän alun ensimmäiset 24 sekuntia 5-3 ylivoimaa. Tämän Kerho selvitti hienosti, mutta muuten erä ei lähtenyt kerholaisittain käyntiin ollenkaan. Lukko vyörytti peliä jatkuvasti, jonka seurauksena ajassa 47:39 Toni Koivisto romutti hienolla yksilösuorituksellaan Kerhon voittohaaveet lopullisesti.

Kerho yritti vielä nousta taisteluun mukaan, kun Aaron Gagnon joutui jäähylle. Pasi Arvonen otti tässä vaiheessa myös Juuse Saroksen pois maaliltaan, sillä HPK tarvitsi ottelusta kolmen pisteen voiton. Uhkapeli ei tällä kertaa kannattanut, kun Janne Lahti viimeisteli lähes kolme minuuttia tyhjänä ammottaneeseen maaliin loppunumeroiksi 3-0.

Tämä tappio murensi samalla lopullisesti HPK:n playoff-unelman, sillä samaan aikaan Ilves voitti omassa ottelussaan Tampereella Pelicansin numeroin 6-2.