Voi Harri minkä teit! – Kainulaisen voittomaalilla Lukolle avausvoitto

3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

 

Alkukaudesta HPK käväisi sarjataulunkon viimeisenäkin, mutta niin vain pudostupelit löysi tiensä Kerhonkin koppiin. Villi kortti-kierros starttasi Raumalla Lukon vieraana ja sarja saadaan päätökseen heti huomenna Hämeenlinnassa. Kahden ottelun voittojen yhteistuloksella voittaja menee puolivälieriin. Mikäli voitot ovat tasan, pelataan jatko-ottelu, joka pelataan heti toisen ottelun jälkeen. Jatko-ottelu pelataan maalista poikki -periaatteella. Yhtä pronssiottelua lukuunottamatta, ei HPK ole hävinnyt Lukolle pudotuspeleissä ainuttakaan peliä joten lähtökohdat olivat hämeenlinnalaisittain makoisat.

Tämä pudotuspelikevät aloitettiin tasaisesti. Kerho hallitsi avauserän alkupuoliskoa ja Lukko jälkimmäistä mutta maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Kerholaisittain paras mahdollisuus oli Miro Ruokosella joka karkasi läpiajoon, mutta Vili Saarijärvi sai Ruokosta häirittyä sen verran, että laukauksen sijaan kiekko karkasi kulmaukseen. Toisessa erässä Lukko karkasi kahden maalin johtoon. Avausmaalissa jokainen hämeenlinnalainen oli sitä mieltä että Harri Kainulainen ohjasi kiekon verkkoon korkealla mailalla, raumalaisista näin ajatteli vain puolet. Tuomarit kuitenkin näyttivät aloitusta keskelle ja erän loppuminuuteilla toisen maalin Lebedeffin selän taakse teki Scott Pooley. Kolmannessakaan erässä ei onnistunut Kerho Lehtisen kuparista rikkomaan ja sitä vastoin Lukko iski päätösnumerot, 3-0 tyhjään maaliin. Huomenna jatketaan kotona sarjaa ja varsinaisella peliajalla ei kelpaa mikään muu kuin voitto ettei kausi jää pahasti kesken.

 

Maaliton avauserä oranssiin kevääseen

Avausminuuteilla teki Kerho korkealla karvauksellaan selväksi, että ainakin alussa mennään lujaa ja virheitä ei lähdetä pelkämään. Markus Nenonen saikin jo raumalaisten hölmöilyn jälkeen ensimmäisellä minuutilla vetopaikan mutta laukaus epäonnistui ja Lukko selvisi tästä vielä nollilla. Ajassa 3.19 otti Matthew Abt kiinnipitämisestä kakkosen ja Kerho pääsi näyttämään, että runkosarjan vähän heikompi ylivoimatehokkuus oli unohdettu.

Ylivoimalla liike oli hyvää ja Michael Jolylle haettiin vetopaikkaa, johon tuplakasi pari kertaa hanakasti vastasikin tiukalla lämärillään. Mutta Lukon puolustus blokkasi nämä laukaukset eikä muut päässyt kunnon tonteille, näin tämä ylivoima meni ohi ja peliä jatkettiin nollilla.

Tasainen avauskymppi saatiin tälle pudotuspelikeväälle, ehkä hienokseltaan Kerhon hallinnassa mentiin johtuen myöskin illan ainoasta jo suoritetusta ylivoimasta. Kerho tuli peliin raikkaamalla jalalla ja Lassi Lehtinen oli työllistetympi ottelun tässä vaiheessa. Myös avauskympillä pieni hermostuneisuus vaikutti enemmän Lukon otteisiin ja näin Kerho sai enemmän painetta vastustajan päätyä kohti.

Jälkimmäiselle kympille Lukko taas tuli vahvemmin ja alkoi saada juonesta kiinni. Daniel Lebedeff joutui töihin ja virkaveljen tavoin piti lukemat maalittomina. Erän viimeinen vitonen kun starttasi, polki raumalaispakkien välistä läpiajoon Miro Ruokonen. Vili Saarijärvi oli kuitenkin sen verran liukkaalla päällä, että sai Ruokosen luisteltua sen verran kiinni ettei Miro päässyt vetämään ja lopulta kiekko karkasi viime hetkellä kulmaukseen.

Ajassa 19.54 komennettiin Aleksi Mustonen kampituksesta jäähylle ja Lukkokin sai mahdollisuutensa ylivoimalla. Ei kuitenkaan päässyt avauserään ylivoimaansa juurikaan edes näyttämään kuuden sekunnin aikana ja loppu jäi kärsittäväksi toiseen erään. Lassi Lehtinen rehki maalillaan yhdeksän torjunnan verran, ja Daniel Lebedeff pysäytti limpun erässä kahdeksan kertaa.

 

Kuva: Elmeri Elo

Lukko osuu tähän sarjaan ensimmäisen kerran, ja myös toisen

Toiseen erään jäi siis Lukolle ylivoimaa jäljelle 1.54. Kerho ei kuitenkaan antanut Lukolle rauhaa päästä kunnolla alueella kuin vasta loppusekunneilla. Saarijärvelle siunaantui pisteiden väliin huipputontti iskeä illan avausosuma, mutta laukaus lähti kerholaisten onneksi karkeasti yli.

Toisessa erässä jo keskityttiin enemmän puolustukseen ja vastustajan pimentämiseen. Jäähyn päätyttyä tarkasteltiin ja haisteltiin, mitä toinen tekee ja mihin kohtaan voisi parhaiten iskeä. Seitsemän peliminuutin jälkeen oli paras paikka tähän mennessä Scott Pooleyllä viedä Lukko johtoon. Lebedeff oli jo pelattu ulos eikä tämä kiekkoa näkökentässään kyennyt pitämään, mutta Pooleyn veto jäi tuhnuksi ja Kerho säästyi takaiskulta.

Ennen kun ottelu ylitti puolenvälin, joutui Daniel Lebedeff kaivamaan kiekon maalistaan ensimmäisen kerran tänään. Kerholaisillekin tuttu Harri Kainulainen ohjasi Thomas Gregoiren viivavedon maaliin ja tilannetta tutkittiin videolta todella pitkään Kainulaisen korkeana mailana. Lopulta tuomiona oli hyväksytty maali ja Lukko siirtyi johtoon ajassa 29.35, oma koira haukkasi ison palan oranssista pakarasta tällä maalilla.

Digitaalit pysähtyi seuraavaksi aikaan 31.53, nyt Lukon illan toisen jäähyn merkiksi. Miska Kukkonen boksiin kiinnipitämisestä ja nyt jos koskaan oli Kerholla paikka nostaa itsensä tasoihin. Taas oli ylivoimassa se kuuluisa aihio olemassa, mutta paikkaa ehkä vähän liiaksikin haettiin Jolylle minkä Lukko osasi pelata pois eikä kuviota saatu lennosta oikein vaihdettua. Ei osunut siis tälläkään ylivoimalla.

Kauaa ei pelattu viidellä viittä vastaan kun oli Kerhon vuoro joutua alivoimalle. Otto Latvala kiinnipitämisestä aitioon ajassa 34.56. Tällä ylivoimalla ei Lukko saanut mitään aikaiseksi ja nyt päästiin viidellä käynnistelemään takaa-ajoa. Mutta niin siinä kävi, että Lukko iski seuraavankin maalin vielä toiseen erään ja tiukassa ottelussa herkimmät alkoivat jo kääntää katseita huomiseen. Ajassa 38.47 meni Lukko kahden maalin johtoon, suoraan syötöstä osui b-pisteen kaarelta Scott Pooley.

Toisessa erässä oli Kerho enemmän ottavana osapuolena. Daniel Lebedeff torjui 14 laukausta ja toisessa päässä Lassi Lehtinen selvisi neljällä torjunnalla. Päätöserään jäi siis kahden maalin verran kirittävää.

 

Lukolle ensimmäinen kiinnitys puolivälieriin

Päätöseräänkin Kerho tuli kovaa. Heti alkuun pelasi Michael Joly ja Henri Kanninen paikan maalin kulmalle Niklas Frimanille jonka rannekudin sai vaivoin Lehtinen torjuttua. Kerhon paine aiheutti Lukolle ja Miska Kukkoselle jäähyn ajassa 42.23, johon oli melkein pakko vastata tekemällä kavennusmaali.

Nyt oli Lukolla alivoima kuosissa, eikä Kerho puolestaan saanut rauhoitettua kunnolla peliä päätyyn. Ylivoiman alussa kiekkoa hetki alueella jauhettiin mutta juuri minkäänlaiseen vetopaikaan ei päästy ja tämäkin erikoistilanne kuivui hyödyttömänä kasaan. Tämän jälkeen piti seuraavassa tilanteessa Daniel Lebedeff Kerhoa pystyssä torjumalla loistavan tuplatorjunnan raumalaisten hakiessa kolmatta osumaa vimmatusti.

Ennen päätöskymppiä lähti Mario Grman pukukoppiin, tämä ei johtunut siitä että herra olisi luovuttanut vaan kyse oli loukkaantumisesta joten viimeinen kymppi vedettiin kuudella pakilla. Eikä lähtenyt päätöskymppikään tanssahdellen käyntiin vaikka Jolylla oma hetkellinen show pystyssä olikin. Lukko pääsi hyökkäämään kolmella yhtä vastaan ja oli ratkaista ottelun mutta Kerhon onneksi Scott Pooleyn syöttö oli surkea ja tilanne saatiin purettua.

Loppukirissä vaikutti vähän karstaa olevan ja vaikka pelissä mukana oltiinkin, se viimeinen rypistyi ei nostanut päätään kunnolla esiin. Lukko peitti Kerhon yritykset päästä maalille ja kiekon saatuaan, piti sitä mahdollisimman pitkään ja rauhassa jäädyttäen peliä mahdollisuuksien mukaan. Nelisen minuuttia ennen loppua otti Jarno Pikkarainen aikalisän iskien lopulliset kortit pöytään ja Lebedeff jäi penkille istumaan, Kerho koitti rohkeasti hakea kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

HPK saikin kiekon haltuunsa ja koitti nostaa hyökkäyksiä raumalaisten alueelle mutta kiirettä piti ja myllyä ei päälle saatu. Lopulta ajassa 57.10 niittasi Sebastian Repo läpiajosta lukemiksi 3-0, näistä harvemmin epäonnistutaan kun läpiajoon pääsee eikä vastassa ole edes maalivahtia.

Kolmannen maalin jälkeen Lebedeff luisteli takaisin luukulle ja nyt käännettiin katseet myös molempien joukkueiden penkeillä huomiseen. Otteluvoitot olivat nyt Lukolle 1-0 ja huomenna Kerholle ei kelpaa kuin voitto, sekä sen jälkeen uusintaottelusta voitto heti perään. Päätöserässä Lassi Lehtinen torjui seitsemän kertaa ja Daniel Lebedeff puolestaan kymmenen kertaa.

Sarja on kesken, huomenna mennään kotona kahta kovemmalla höyryllä! Tule kannustamaan Kerhoa Pohjantähti Areenalle, kun pelataan paikasta neljännesfinaaleissa!

Liput perjantaille tästä!

 

24.03.2022 21:45

Jaa artikkeli: