Virta kuritti Ilvestä – Toivo elää

HPK-Ilves 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

HPK:n lähtö tärkeään otteluun Ilvestä vastaan ei ollu helpoin mahdollinen. Joonas Vihkon ja Antti Bruunin kuumeilun takia pikahälytyksellä kokoonpanoon haettiin suoraan A-nuorten harjoituksista Patrik Virta ja Matias Haaranen. Nuorukaiset hoitivat ottelunsa kuitenkin vähintäänkin mallikkaasti, Virran noustessa lopulta koko ottelun hahmoksi.

– Hyvä, laadukas ottelun mun mielestä molemmilta joukkueilta. Joukkueelle sitoutumisesta iso kiitos, tänään oli kyllä kulmahampaat esillä. Vihdoin saatiin se ensimmäinen voitto Ilveksestä tällä kaudella, Pasi Arvonen myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

DSC_5418

Ensimmäinen erä oli fyysistä ja tasaväkistä kamppailua, missä pelin painopiste velloi päästä päähän. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut luotua aivan vaarallisimpia maalipaikkoja, vaikka vieraat pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimallakin.

Toiseen erään HPK sai lentävän lähdön, kun erää oli pelattuna ainoastaan 23 sekuntia. Santeri Saari laukoi kiekon viivasta kohti Ilves-maalia, kiekko otti kimmokkeen Tuomas Vänttisen mailasta ja kilahti tolppaan. Yleisön huokaillessa läheltä piti tilannetta, näki Patrik Virta tilaisuutensa koittaneen. Virta ehti sutia kiekon Ilves-vahti Joonas Korpisalon edestä itselleen ja lopulta tyhjään maaliin. Maali oli A-junioreissa loistaneen Virran uran ensimmäinen Liiga-maali.

Virran maalin jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana ja heti erän puolivälin jälkeen kiekko oli toistamiseen tamperelaisten maalissa. HPK sai pyöritettyä pitkää hyökkäystä ja Ilves-pakkien huolimattoman purun seurauksena kiekko ajautui Petteri Nikkilälle, joka siirsi pelivälineen Marek Viedenskylle, joka puolestaan malttoi tarjoilla avopaikan Zach Hamillille,  eikä Hamill tästä erehtynyt.

DSC_5518

Välittömästi Hamillin maalin jälkeen yleisö sai jälleen aihetta huokailuun. Tällä kertaa Otto Paajanen nousi vetopaikkaan mutta miehen napakka rannelaukaus kilisi yläputkeen.

Erän lopulla Ilves sai otetta ottelusta ja saikin kavennuksen aikaan. Steven Zalewski riisti kiekon itselleen ja löysi maalin edustalle hiipineen Vojtech Polakin, joka siirsi ottelun 2-1 lukemiin. Polakin maalin jälkeen erän loppu, vajaat viisi minuuttia pelattiin lähes yksinomaan HPK:n päädyssä, mutta Juuse Saros piti HPK:n johdossa muutamalla loistokopillaan.

DSC_5498

Virta naulaa Pallokerhon juhlat

Kolmannen erän alkuun HPK pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla ottelun ratkaisua. Hyvistä pyörityksistä huolimatta ratkaisu siirtyi myöhempään vaiheeseen. Myös Ilves pääsi kertaalleen ylivoimalle ja otti myös pelin hallintaa enemmän itselleen HPK:n keskittyessä purkamaan kiekkoa ja iskemään vastahyökkäyksistä. Ilves saikin luotua muutaman huippupaikan, joista ehkä paras oli Jiri Veistolalla. Veistola huitoi kuitenkin hutikutia avopaikastaan.

Erän puolivälin jälkeen HPK sitten iski vastahyökkäyksestä. Virta nappasi Saroksen torjuman kiekon itselleen ja porhalsi hyökkäysalueelle. Virta iski ranteet lukkoon b-pisteen kaarella ja kiekko sujahti Korpisalon räpyläpuolelta maaliin.

DSC_5555

Ilves ei vielä tämänkään jälkeen luovuttanut, vaan jaksoi painaa hyökkäyksiä HPK:n päätyyn. HPK oli lähellä ottelun lopullista ratkaisua kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun Virta pelasi Jesse Saarisen vapaaksi. Saarinen ei saanut kuitenkaan lättyä pussiin, vaikka pääsi yrittämään kahdestikin peräjälkeen.

Ottelun ratkaisu venyi siis aivan viimeisille sekunneille asti. Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola otti aikalisän ja maalivahdin pois maalistaan. HPK kuitenkin kesti Ilveksen viimeisen rynnistyksen ja nappasi elintärkeät kolme sarjapistettä itselleen.

– Meillä kuumetauti kiertää joukkueessa, katsotaan nyt mitä yö ja aamu tuo tullessaan, että millaiselle joukkueella huomenna päästään matkaan. Iso mietinnän paikka missä pelaavat Matias Haaranen ja Patrik Virta huomenna. A-junnuilla on tärkeä peli mutta niin on meilläkin, Arvonen suuntasi katseensa jo seuraavaan otteluun.

Voiton myötä ero Ilvekseen supistui viiteen pisteeseen ja unelma pleijareista säilyi elossa. Seuraava ottelu on edessä siis heti lauantaina, jolloin joukkue matkaa Raumalle.