Viitaluoma taituroi hattutempun

HPK-Lukko 5-1 (0-0,2-0,3-1)

Positiivisten asioiden ilta Rinkelinmäellä. Ykkösketju heräsi Ville Viitaluoman (3+0) johdolla, Graig Schiran avausmaali, Tuomas Santavuoren sadas Liiga-maali ja kirsikkana kakun päällä kolme sarjapistettä.

Huippuhetket: HPK – Lukko

Sisältöä ladataan…

Tämä sisältö vaatii Adobe Flash Playerin. Hae Flash!

Avauserässä haettiin asetelmia. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kertaalleen ylivoimaa ilman tulosta. Vieraiden ykkösketju loi erän vaarallisimmat tilanteet saman vaihdon aikana. Jamie Arniel syötti Toni Koiviston avopaikkaan, mutta Koivisto ei pystynyt ohittamaan HPK:n maalilla Liiga-debytoinutta Frans Tuohimaata. Hetkeä myöhemmin Koivisto tarjoili ja Arniel tälläsi kiekon tolppaan.

Tärkeitä onnistumisia

Toinen erä oli HPK:n selvää hallintaa. 1-0-johtomaali syntyi ajassa 24.02. Robert Leino avasi Borna Rendulicille, joka jatkoi suoraan toiseen laitaan Graig Schiralle. Puolustajan napakka laukaus yllätti Lukko-vahti Ryan Zapolskin etuyläkulmasta. Schiran hymystä näki, että onnistuminen teki hyvää.

HPK:n toisen maalin värkkäsi ykkösketju Jere Sallinen-Ville Viitaluoma-Joonas Vihko. Viitaluoma kaarsi b-pisteelle vetopaikkaan ja lopulta kiekko pomppi ilmeisesti Lukko-pelaajan kautta ohi Zapolskin. Maali merkattiin aluksi Salliselle, mutta korjattiin myöhemmin Viitaluoman nimiin.

Vieraiden erän ainoat paikat syntyivät Antti Aarnion jäähyn aikana erän loppuminuuteilla. Tuohimaa venyi hienosti pariin otteeseen ja myös tolppa pelasti Kerhon takaiskulta. Näin ollen päätöserään siirryttiin tilanteessa 2-0.

Oranssi pyörremyrsky kolmannen erän alkuun

HPK ei lähtenyt peruuttelmaan päätöserässä. Päinvastoin, Kerho porhalsi kaasu pohjassa raumalaispäätyyn. Vikkeläliikkeiset laitahyökkääjät Teemu Rautiaisen johdolla pyörittivät näyttävästi peliä ja lopulta verkko heilui.

Ansaittu 3-0-maali syntyi ajassa 42.34. Otto Paajanen jätti taakse Tuomas Santavuorelle, joka ampui komeasti yläkulmaan. Kyseessä oli Santavuoren sadas maali Liigassa. Vain hetki juhlaosuman jälkeen Santavuori innostui yrittämään ilmaveiviä, mutta tällä kertaa kiekko karkasi lavasta.

Lukko tuli kahden maalin päähän ylivoimalla ajassa 50.44. Lauri Tukonen pääsi ampumaan vapaasti takayläkulmaan, eikä Tuohimaa mahtanut tarkalle laukaukselle mitään.

Kavennus oli vieraille laiha lohtu, sillä illan ykköstähti Viitaluoma tappoi pelin vain 19 sekuntia Lukon maalin jälkeen. Viitaluoma purjehti Lukko-pelaajien läpi ahtaasta välistä ja upotti laukauksen etukulmasta sisään.

Kapteenin hattutemppu syntyi Vihkon syötöstä ajassa 58.35. Mainittakoon, että otteluennakossa Rysty väitti ykkösketjun heräävän vähintään kahden maalin muodossa. Viitaluoma laittoi paremmaksi ja iski vielä yhden päälle. Tästä on hyvä jatkaa!

Viitaluoman hattutempun lisäksi yhtenä illan speciaalina kuultiin G-kulman ja Sikakatsomon ensimmäiset yhteishuudot Ritari-areenassa. Kovalla tunteella ja Oranssi Alue tulivat vuoropuhelun tavoin Rinkelinmäen yleisölle tutuksi. Onko lisää luvassa lauantaina?

HPK pelaa seuraavaksi perjantaina, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan heti perään lauantaina, kun Tappara saapuu Rinkelinmäelle.