Viitaluoma ratkaisi jatkoajalla

HPK-SaiPa 3-2 ja. (1-1,0-1,1-0,1-0)

Kuumeaallon kourissa taistellut Kerho jatkoi voittoputkeaan SaiPan kustannuksella. Tasainen vääntö kääntyi kotijoukkueelle Ville Viitaluoman jatkoaikaosumalla. HPK on pisteen päässä playoff-paikasta.

DSC_6442

HPK:n kokoonpanossa nähtiin todellinen yllätysnimi, kun junnuista nostettu Miika Franssila pelasi ensimmäisen Liiga-pelinsä. Petteri Nikkilän parina puolustanut Franssila sai kehut päävalmentaja Pasi Arvoselta.

DSC_6455

– Miehekäs, hyvä peli Franssilalta. Ei ollut liikaa aikaa valmistautua, Arvonen viittasi Kerhoa kiusaavaan flunssa-aaltoon, jonka vuoksi ottelusta olivat sivussa Juuso Vainio, Ossi-Petteri Grönholm, Aleksi Laakso, Teemu Rautiainen ja Antti Kerälä.

SaiPa siirtyi johtoon ajassa 7.46. Joni Suutari hyödynsi HPK-puolustuksen syöksyilyn ja nosti lähietäisyydeltä kiekon reppuun. Kyseessä oli lähestulkoon vieraiden ainoa paikka erässä. Kerho oli lähellä tasoitusta hetkeä myöhemmin, kun Ville Viitaluoman laukaus kimposi SaiPa-pelaajasta ylärimaan. Tuomari levitti kätensä videotarkastuksen jälkeen.

DSC_6477

HPK ei jäänyt tilannetta harmittelemaan vaan iski pelin tasoihin ajassa 12.53. SaiPan Per Savilahti-Naganderin jäähy oli juuri umpeutumassa, kun Ville Viitaluoma syötti oivaltavasti maalin takaa Borna Rendulicille, joka nosti kiekon etuyläkulmaan. Viitaluoman lisäksi syöttöpisteen korjasi Jere Sallinen.

Onnekkaalla pompulla tasoihin

SaiPa siirtyi uudelleen johtoon toisessa erässä. Ville Kohon mallikas jättösyöttö löysi kovavireisen Jesper Piitulaisen, joka napautti limpun yläkulmaan. HPK-vahti Juuse Saros ei mahtanut tarkalle laukaukselle mitään.

Kolmannessa erässä HPK haki aktiivisesti tasoitusta. Paikkoja syntyi Jussi Markkasen vartioimalle Saipa-maalille, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Lopulta kiekko löysi Markkasen selän taakse melko erikoisella tavalla. Kakkosketju Jesse Saarinen-Juha Kiilholma-Joonas Vihko hyöri hyökkäysalueella ja lopulta kiekko pomppi ilmeisesti SaiPa-pelaajan kautta maaliin. Osuma merkattiin Saariselle ja kihaus oli laitahyökkääjälle kauden neljäs.

DSC_6479

Kerholla oli varsinaisella peliajalla hyviä paikkoja lisäosumiinkin, mutta SaiPa kesti ja peli siirtyi jatkoajalle. SaiPan Markku Flinckille tuomittiin kaksiminuuttinen jatkoajan alkuun ja Kerho pääsi hakemaan ratkaisua. Pelin sankariksi nousi kukapas muu, kuin Ville Viitaluoma, joka laukoi kiekon reppuun näyttävän syöttöketjun päätteeksi. Mainiot passit osumaan tarjoilivat Craig Schira ja Borna Rendulic.

DSC_6485

Näin HPK otti kauden ensimmäisen voittonsa SaiPasta. Sarjataulukossa Kerho majailee sijalla 11., mutta edellä olevat Ilves ja Pelicans ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. HPK:n viimeinen ottelu ennen joulua pelataan lauantaina Porissa Ässien vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä lauantaina 28.12., kun Oulun Kärpät saapuu Hämeenlinnaan.

 

11.12.2013 23:20

Jaa artikkeli: