Viitaluoma hattuili JYP:n nurin

JYP-HPK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Juuse Saros piti Jyväskylässä kauden viidennen nollapelin, Ville Viitaluoma hoiteli loput jyväskyläläisten kylvetyksessä.

HPK:n johto oli joutunut kilauttamaan Aleksi Laakson poisjäännin takia Savonlinnaan ja kutsumaan Lauri Kärmeniemen pelaamaan kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa Kerho-paidassa. Kärmeniemi suoriutui ottelusta mallikkaasti, kuten koko muukin HPK-rykmentti.

Ottelu oli varsin vauhdikas ja siisti, eikä ottelussa jaettu kuin viisi kaksiminuuttista. HPK:n ensimmäinen ylivoima tuotti kuitenkin Kerhon johto-osuman. Kiekko pelattiin näyttävien syöttöjen päätteeksi Ville Viitaluomalle, jonka ensimmäisen yrityksen JYP maalissa torjunut Sami Rajaniemi vielä torjui. Kiekko kimposi kuitenkin suoraan takaisin Viitaluomalle, joka ei enää toista kertaa erehtynyt. pelikello oli tässä vaiheessa ehtinyt kulua kuusi minuuttia ja 17 sekuntia. Viitaluoman maaliin syöttöpinnat Borna Rendulic:lle ja Marko Tuulolalle.

Ensimmäisen erän loppu ja koko toinen erä kiekkoiltiin maalittomana. JYP hallitsi ottelutapahtumia hienokseltaan mutta hienosti koko joukkueena puolustanut HPK piti huolen siitä, että kotijoukkue ei saanut peliä tasoihin.

Viitaluoma upottaa JYP:n

Ottelun kolmanteen erään JYP yritti saada todellista loppukiriä aikaan ja saikin hyvän dravin päälle. JYP loi muutamia hyviä paikkoja tasoitusmaalin tekemiseen mutta Saros maalillaan torjui kerta toisensa jälkeen jyväskyläläisten lähentelyt.

Ottelussa oli ratkaisun tuntua ilmassa, kun ajassa 51.58 kultakuuppa päässään pelannut Viitaluoma iski illan toisen osumansa. Jere Sallinen hassutteli aikansa JYP-puolustajaa ja kiekko ajautui Viitaluomalle. Viitaluoman rystylaukaus painui JYP-maalin yläkulmaan. Maali tarkastettiin vielä videolta mutta HPK-pelaajien tuuletuksesta jo näki, että repussahan kiekko kävi. Sallisen lisäksi syöttöpiste maaliin kirjattiin Tuomas Vänttiselle.

Noin kaksi minuuttia ennen pelin loppua Joonas Vihkolle tuomittiin kahden minuutin jäähy kiekon peittämisestä. JYP laittoi kaiken peliin ja otti Rajaniemen pois maaliltaan. Viitaluoma päätti kuitenkin kotijoukkueen viimeisetkin pyristelyt iskemällä illan kolmannen maalinsa, tällä kertaa tyhjään maaliin.

Voitetun JYP-ottelun jälkeen HPK pääsi itsenäisyyspäivän viettoon kolmen ottelun voittoputkessa. Seuraavan kerran Kerho on tulessa keskiviikkona 11.12, jolloin Saipa matkaa Hämeenlinnaan.

Lätty

06.12.2013 14:01

Jaa artikkeli: