Viisi pistettä tammikuun tasauksesta!

HIFK-HPK 2-3 vl (0-0,0-1,2-1,0-0)

Juha Kiilhoma ratkaisi tasaisen ottelun Kerholle voittolaukauskilpailussa. Läpi ottelun hienosti torjunut Mika Järvinen oli voiton takuumies.

Tammikuun tasauksen toinen osa oli intensiteetiltään ensimmäistä vaisumpi. HPK pelasi järkevää vieraskikekkoa ja piti HIFK:n kotihurmoksen kurissa. Avauserän ensimmäisnen kymppi oli tasaista taistelua ja HPK hallitsi alkua hienokseltaan. Kotijoukkue sai pelistä paremmin kiinni erän loppupuolella, mutta Mika Järvinen piti maalinsa puhtaana.

Kerho kuskin paikalle

HPK aloitti toisen erän ylivoimalla ja kun HIFK:n Ilari Melart ampui kiekon katsomoon, pääsi Kerho pelaamaan hetken viidellä kolmea vastaan. Kahden miehen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta Melartin jäähyn aikana punalamppu syttyi Nordiksen eteläpäädyssä. Johan Larsson ampui siniviivalta, laukaus kimposi päätyblankista suoraan Ville Viitaluomalle, joka jatkoi upeaa pisteputkeaan niittaamalla tilanteeksi 0-1.

Erä jatkui tasaisissa merkeissä, eikä kummallakaan joukkueella ollut huippupaikkoja. HPK selvitti Tuomas Santavuoren kaksiminuuttisen ja IFK puolestaan Joakim Erikssonin jäähyn.

Jättipotti oli lähellä

IFK tuli sisuuntuneena kolmanteen erään. Juho Mielonen joutui rikkomaan läpiajoon päässyttä Ville Peltosta kahden minuutin arvoisesti. MM-legenda Peltonen ei jättänyt ylivoimalla tilaisuutta hyödyntämättä. Peltonen syöksyi keskeltä maalille ja ohjasi yhdellä kosketuksella Markus Granlundin oivaltavan syötön Kerho-maalin yläreppuun.

Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia tasoituksen jälkeen. Erityisen pahalta tilanne vaikutti erän puolivälissä, kun Aleksi Laaksolle tuomittiin kakkonen kiinnipitämisestä ja samassa tilanteessa Jesse Saarinen puhui itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Kerho kuitenkin selvitti alivoiman mallikkaasti.

Hetkeä myöhemmin “Kepalle” siunaantui etsikkoaika, kun IFK:n Martti Järventie passitettiin jäähyboksiin. Ylivoimalla nähtiin illan ihanin osuma. Kerhon ykkös-yv sahasi stadilaisnelikon tuusan nuuskaksi ja kauniin sommitelman päätti Aleksi Laakso millinmetrin tarkalla laukauksella Joni Ortion vahtiman IFK-maalin ylä-Kaleviin. Syöttöpisteet merkkauttivat Jere Sallinen ja Ville Viitaluoma.

IFK:lle jäi kahdeksan minuuttia aikaa hakea tasoitusta. Kerho taisteli suurella sydämellä, joukkueen ruumillistuma oli vanttera varakapteeni Tuomas Vänttinen, joka raatoi kuin talviuniltaan herätetty harmaakarhu.

Kun peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 12 sekuntia, otti IFK aikalisän ja Ortion maaliltaan ulos. Aloitusspesialisti Joakim Eriksson kaivoi aloituksen ja Kyle Klubertanz ampui välittömästi. Mika Järvinen ei saanut liimattua kiekkoa ja reboundiin ehti ensimmäisenä Markus Granlund, joka iski taidokkaasti kiekon reppuun.

Peli siirtyi jatkoajalle, jonka kohokohta oli Järvisen huippupelastus Martti Järventien läpiajon päätteeksi.

Kiilholma kiitti luottamuksesta

Rankkukisassa maalivahdit nousivat parrasvaloihin. Molempien joukkueiden kolme ensimmäistä yritystä eivät tuottaneet tulosta. IFK:lta epäonnistuivat Granlund, Eriksson ja Kimmo Kuhta. HPK:n yrittäjät olivat Viitaluoma, Borna Rendulic ja Teemu Rautiainen. Kerhon neljäs laukoja oli hieman yllättäen Juha Kiilholma, joka ampui kiekon upeasti ylänurkkaan. Kun Järvinen pysäytti Erikssonin yrityksen, lähti kaksi pistettä Hämeenlinnaan.

Tammikuun tasauksen pisteet jakautuivat Kerholle 5-1. Pistemäärä on hieno suoritus Kerholta nousukuntoista IFK:ta vastaan.

Pelit jatkuu ensi viikon tiistaina, jolloin HPK matkaa Raumalle Lukon vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä perjantaina Kärppiä vastaan. Silloin oranssia päälle ja lehtereille kannustamaan, sano!

 

19.1.2013 Karri Salo feat. Turun Kauhukakara

 

19.01.2013 19:38

Jaa artikkeli: