Viimeistä viedään

HIFK-HPK 15.3.2012 klo 18.30

HPK:n kausi taputellaan pakettiin Helsingin Nordenskiöldinkadulla. Kerholaisittain ottelussa ei ole muuta panosta kuin kunnia. Ottelu lienee monelle pelaajalle viimeinen HPK-paidassa.

Lumet sulaa, aurinko paistaa ja playoffit koittavat. Vaan ei HPK:lle. Pakko se on myöntää, playoffeista tippuminen on raskas pettymys kaikille HPK-perheessä. Monessa mielessä kauden päättyminen on helpotus, sillä loppukauden merkityksettömien pelien pelaaminen tuntuu turhalta. Motivaation puute on näkynyt otteissa viimeisissä peleissä, mutta se on ymmärrettävää. Pelaajat pelaavat saavuttaakseen menestystä ja kun menestyksen mahdollisuudet kariutuvat, liekki sammuu.

HIFK:lla on ottelussa panosta, sillä joukkueella on vielä mahdollisuus ohittaa Pelicans ja nousta liigassa toiselle sijalle. Pelicans ja HIFK ovat tasapistein sijoilla kaksi ja kolme. Pelicans kohtaa viimeisellä kierroksella kotikentällään Tapparan, joka on menettänyt mahdollisuutensa playoffeihin.

Tuuski kahden vaiheilla

Ottelu on monelle pelaajalle viimeinen Kerho-paidassa. Tuukka “T-73” Mäkelä paljasti viimeisen kotiottelun jälkeen, ettei ura jatku HPK:ssa. Mäkelä on ollut eräänlainen ikoni 2000-luvun HPK:ssa ja varmasti monet jäävät kaipaamaan Tuukan periksiantamatonta taistelua. HPK:n nettitoimituksen Rysty & Kämmen haluaa lämpimästi kiittää Tuukkaa kuluneista vuosista ja toivottaa onnea jatkoon!

Toinen Kerho-legenda, Marko Tuulola, pohtii jatkosuunnitelmiaan. 41-vuotias puolustajakonkari paljasti kevään korvilla, ettei ole tehnyt päätöstä uransa jatkosta. “Paljon riippuu siitä miltä juokseminen tuntuu kesällä”, Tuuski mietti ja antoi myös ymmärtää, että jatko riippuu paljolti siitä kuka valmentaa HPK:ta ensi kaudella. Valmentajalta täytyy tulla selvä signaali siitä, että haluaa nähdä Tuulolan johtamassa HPK-puolustusta myös ensi kaudella.

Tsemppiä kaikille Kerho-faneille ja nähdään taas ensi kaudella Rinkelinmäen lehtereillä. Kyllä tämä kelkka kääntyy, jos uskoa riittää!

Karri Salo 14.3.2012

15.03.2012 07:27

Jaa artikkeli: